Razmišljate o lastnem podjetju pa nekako ne morete narediti naslednjega koraka? Morda potrebujete le delo v podpornem okolju, kjer lahko s pomočjo mentorjev in drugih strokovnjakov pridobite edinstvena znanja in informacije iz prve roke.

V prostore Razvojnega centra Murska Sobota je oktobra vstopilo 12 dobrih idej, 12 mladih podjetnikov, ki so v okviru projekta POdjetno Nad Izzive (PONI) postali del ekipe. Za obdobje štirih mesecev so se na Razvojnem centru zaposlili z namenom, da svoje podjetniške ideje spremenijo v podjetja. 4 meseci so minili hitro in vendar udeleženci delujejo kot dobro utečena ekipa. Med seboj si pomagajo in se vzpodbujajo, ne le na poslovni poti, temveč tudi v zasebnem življenju. Med zaposlitvijo na RCMS tako niso razvijali le svoje poslovne ideje ampak tudi prijateljstva, na katera se bodo ob nadaljnjem zasledovanju svojih ciljev lahko oprli.

Tisti, ki so imeli priložnost z njimi sodelovati, so prepričani, da bo Pomurje kmalu bogatejše za kar nekaj podjetij, ki jih bodo vodili uspešni in zagnani podjetniki ter ki bodo prispevala k razvoju regije.

Prihaja čas za spremembe

Kot pravi udeleženka Sara Sukič, prihaja čas za spremembe. 

Njena poslovna ideja je rezultat želje, da pomaga naravi. Ta nas že nekaj časa opozarja, da je čas za spremembe. V poplavi izdelkov, ki so pakirani v plastično embalažo, se s težavo izognemo uporabi plastike, ki je eden večjih onesnaževalcev našega planeta. 

Tako je nastala ideja za Našo bauto. V trgovini, ki se bo nahajala v središču Murske Sobote, vam bo omogočila, da kupujete kakovostne izdelke brez plastične embalaže, ki so tudi lokalnega izvora, kar dodatno prispeva k nižjemu ogljičnemu odtisu. Tako boste tudi vi lahko prispevali k ohranjanju narave. 

S to idejo se je Sara prijavila v program PONI. Tu je dokončno izoblikovala svojo idejo in dobila pomoč pri pripravi poslovnega načrta. 
 

Sara Sukič, Naša bauta: Mentorji so nam podali ogromno znanja o financah in vodenju podjetja. Preko različnih delavnic smo spoznavali marketinška orodja, se naučili nastopati, razmišljati, spoznali smo osnove celostne grafične podobe in še bi lahko naštevala. Povezali smo se tudi z drugimi udeleženci PONI programov po Sloveniji in izmenjali izkušnje. 

V programu PONI so udeleženci pridobili pomembne kontakte in nekateri tudi bodoče poslovne partnerje. Mladim podjetnikom so dali krila in z njihovo pomočjo vstopajo v podjetniški svet veliko bolj samozavestno.  

V naslednjem mesecu bo Sara zbirala še zadnje lokalne ponudnike in njihove produkte. Če imate tudi vi kakšne predloge, kateri izdelki bi lahko bili v Naši bauti, bo vesela vaših predlogov. Pišete ji lahko na elektronski naslov [email protected].

Naša bauta bo svoja vrata odprla se to pomlad. Veseli bodo vašega obiska!
 

Imaš tudi ti hobi, ki bi ga rad/a spremenil/a v poklic?

Že nekaj časa razmišljaš o lastnem podjetju pa nekako ne moreš narediti naslednjega koraka? Morda potrebuješ le delo v podpornem okolju, kjer si s pomočjo mentorjev in drugih strokovnjakov lahko pridobiš edinstvena znanja in informacije iz prve roke. Skupaj z ostalimi udeleženci programa boš deležen/a predavanj, delavnic, skupinskega dela in pomoči pri razvoju poslovne ideje.

Te zanima? Potem preveri razpis, oddaj prijavnico in postani del druge skupine PONI

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo dobite vsak delovni dan do vključno 25. 1. 2021 med 8.00 in 13.00, na telefonski številki: +386 (0)5 908 11 40 ali 040 716 976 oz. elektronski pošti: [email protected].
 

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice