Nič več pozabljen; zanemarjen prehod v središču mesta so le uredili.

Konec tedna smo v uredništvu našega medija razočarano ugotavljali, da je prehod ob soboški knjižnici, ki povezuje Trg kulture z Zvezno ulico, minule tedne žal bil daleč od 'kulturnega'.

Umazane, počečkane fasade, okrušene plošče in plevel med tlakovci so ulici, ki je čez dan sicer ena najbolj obljudenih v Murski Soboti, dajali vtis že skoraj povsem zapuščenega dela mesta. 

Glede na to, da odstranjevanje plevela in čiščenje mestnih površin spada med redna vzdrževalna dela javnega komunalnega podjetja, smo se čudili, zakaj tako žalostne prizore v neposredni bližini kar dveh vidnejših kulturnih ustanov v mestu gledamo že več mesecev.

A k sreči so se pristojni kmalu po našem pisanju zganili. Ob sprehodu skozi središče mesta smo danes opazili, da so papirčki in smeti bili pospravljeni, prav tako je bilo odstranjeno rastlinje, ki je začelo poganjati izpod talnih površin.

Kot kaže, so se delavci soboške Komunale lotili dela in pokazali, da z malce dodatnega truda lahko naredimo veliko za videz mestnega središča. Okolica soboške galerije ter pokrajinske in študijske knjižnice je zdaj nekoliko lepša. Stanje pred in po čiščenju si oglejte v galeriji:

Sicer pa smo na občino v vmesnem času naslovili že tudi novinarska vprašanja v zvezi z umazano, ponekod tudi z grafiti počečkano fasado soboške knjižnice.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Nepomembno (nepreverjen)

Vauuuu BRAVO sobotainfo! Naš veliki heroj. Tej par travic je resno bilo grooozno za gledati. ??Kere so rasle itak več ali menje ob privat zgradbah oz ob zgradbah kere majo nekoga ka bi to mogo spucate. Tako zaj pa samo pogumno dale, neka te sigurno najšle ka neje vrejde v našoj Sobote. Vrhunsko delo vaših novinarjev, ups toga tak nemate, se pravi vaših zaposlenih. Hahahaha

ali pac pomembno.. (nepreverjen)

Cisto prav, da so izpostavili problem. Zgleda, da je naletelo na prava usesa in zdaj vidijo s pravimi ocmi, da je potrebno malo volje in dela, da stvari drugace izgledajo. Dajte urediti se travo na plocnikih, poskrbite za roze in poskrbite za vzdrzevanje lepe in ciste okolice.

In reply to by Nepomembno (nepreverjen)

Oliva (nepreverjen)

Očitno se je DF rejsan fukno na kolena in od dugoga časa spucal okolico. Bravo samo ka nede sedo za mobitelom ali pa računalnikom ka de komentejral.

TTX

No super, zaj lejko v meri mrgen !

DFDF (nepreverjen)

Občanska M. Toplcie je tudi na FB objavila "urejeno" javno okolico v njeni občini.
Nemudoma so se v javnem podjetju Združeni alkoholikih (sekcija ljubiteljev špricerja) odzvala in uredili.

razgledani Prekmurec (nepreverjen)

Tlakovci so itak čarni. Vej do urejali či nej nači z bageron pa betonom.

SOBOTA POŽGANA (nepreverjen)

Zdaj ste še napravili bedarijo pametnjakoviči, če dobro pogledate fotografije od prej in sedanje boste na sedanjih opazili spodnji del zida - fasade vse črno očitno so super pametni to travo kurili - zažigali z nečim. Prej je bila zelena trava zdaj pa je ostala črna fasada zdaj ste še naredili bedarijo. Seveda tega pametni novinarji niste opazili. Sramota od sramote res me zanima kdo je bil tak pameten, da je tako norijo delal sredi Sobote.

olginfan (nepreverjen)

ka tij gemlejš??

In reply to by SOBOTA POŽGANA (nepreverjen)

Goričanec81 (nepreverjen)

Fasada knjižnice je čarna zavolo vlage. Apnenec s keroga so plošče na fasadi je pač porozen materjal. Odvodnjavanje pa nikakvo že od novoga.

In reply to by SOBOTA POŽGANA (nepreverjen)

SOBOTA POŽGANA (nepreverjen)

Kaj pa ga vidva sereta, sta pogledala slike od prej in sedanje slike. Aha po vajinem je vlaga nastala v 2 dneh. Končno pa vprašajta tiste ki so to delali, kako so delali. Če ne bi videl ne bi verjel, kaj naj objavim slike ? samo ne na sobotainfo, niso namreč objektivni.

In reply to by Goričanec81 (nepreverjen)

Mala mravljica (nepreverjen)

Vlaga je , vlaga , vej pa že par dnij redno dež ide .

Red Star Belgrade (nepreverjen)

Liga prvakov

Pišta22 (nepreverjen)

Naj poslikajo in objavijo še drugo stran knjižnice in galerije. Tisto je potrebno "vrejd zejti".

black panter

Ce bando manjasto javno ne sinfas,te se ne genejo,ka bi spucali

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice