Domnevno sporni nakupi zemljišč v Beltincih v času, ko je Luko Koper vodil Robert Časar, naj bi po poročanju spletnega portala rtvslo.si privedli do fiktivnih poslov in prelivanja sredstev na zasebne račune.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper, Robert Časar se je že znašel v sodnih mlinih zaradi spornih nakupov zemljišč v času vodenja omenjene družbe in sicer je obtožen prejemanja podkupnin pri nakupu zemljišč v Sežani. Novi val očitkov o domnevno spornih nakupih zemljišč že v letu 2007 pa se je pojavil tudi v pokrajini ob Muri. Po poročanju rtvslo.si naj bi s fiktivnimi posli na zasebnih računih pristalo milijon in pol evrov pri poslovanju z zemljišči, za katero je skrbelo podjetje Inženiring Graj iz Murske Sobote. V beltinski občini je tako namesto načrtovanega luškega terminala na kar 140 hektarjev površin v bližini železniške proge še vedno kmetijsko zemljišče.

V času vodstva Luke je Časar leta 2007 na dan podpisa pogodbe za nakup menjenih zemljišč v bližini Beltincev po poročanju MMC-ja podpisal še pogodbo za nakup osem tisoč kvadratnih metrov velike parcele v Lendavskih goricah. Časarjeva zidanica naj bi izstopala po izgledu in velikosti, po podatkih GURS-a slednja meri kar 200 kvadratov. Za gradnjo objekta omenjene velikosti je bil nekdanjemu prvemu možu Luke potreben status kmeta, za kar naj bi poskrbeli na pristojni kmetijski svetovalni službi.

Časarja pa naj bi bremenili tudi postopki pri nakupu nepremičnine na Primorskem. Zaradi neizpolnjevanja pogoja glede velikosti gradbene parcele mu tamkajšnja upravna enota ni izdala vlogo za gradbeno dovoljenje. Časar naj bi po pisanju portala poskušal črno gradnjo legalizirati tudi s pomočjo nakupa sosednje parcele, s katero bi omogočil pridobitev funkcionalnega zemljišča, v zemljiški knjigi na omenjenem zemljišču pa je bil prikazan zemljiškoknjižni dolg z varščino petih milijonov evrov. Prikazovanje hipoteke naj bi namreč postalo priročno zavarovanje pred sodnimi rubeži.

Vir: rtvslo.si 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
KLIPAN

Še eden od sposobnih SDS-ovih kadrov.

Starejše novice