Domoljubna krajevna organizacija v Puconcih je s spominsko proslavo prejšnjo nedeljo obeležila obletnico NOB leta 1944 na Vaneči.

Prejšnjo nedeljo je v Puconcih Domoljubna krajevna organizacija (DKO) obeležila spominsko proslavo na 67. obletnico Narodno osvobodilne borbe in s tem na dogodke med osamosvojitveno vojno na Vaneči. Med obiskovalci proslave je bil tudi udeleženec osamosvojitvenih bojev leta 1944 na Vaneči Stane Čarvič – Bojan.

Preteklost in dogodki na Vaneči se pozabljajo

Jože Časar, član delovnega predsedstva ustanovnega zbora DKO,  je o namenu slavnostne proslave dejal: »To je dolg do mnogih življenj in vrednot naše bogate preteklosti, ki se pa v zadnjih letih pozabljajo in jih je potrebno še naprej gojiti ter prenašati na mlajše rodove. Z omenjenimi dejanji naše novo združenje želi gojiti vrednote domoljubja, svobode, miru, tovarištva in upanja v našo boljšo ter srečnejšo prihodnost.«

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MacUser

Osamosvojitvena vojna je bila 1991, narodnosvobidilna pa od 1941 do 1945. Pa, a ni bil Stane Červič Bojan?

MacUser

narodnosvobidilna = narodnoosvobodilna

buzdovan

Vsaka čast ljudem, ki so se borili proti madžarskim okupatorjem, fašistom in njilašem. To se na žalost pozablja, vendar madžarski iredentisti dvigujejo glave in v Bruslju je zastava madžarske države pred Trianonsko pogodbo. Če se bomo tako indiferentno obnašali bo že naslednja generacija lahko imela težave z barbarskimi potomci Hunov.

Starejše novice