Izdana so opozorila: medtem ko je bolj na udaru zahod Slovenije, pa mora biti pozoren tudi vzhodni del.

Nedelja se je že pričela oblačno in deževno, a padavine bodo še obilnejše v vzhodni, južni in osrednji Sloveniji, poročajo meteorologi. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, ponekod v notranjosti države pa veter južni smeri, ki bo proti večeru postopoma oslabel.

Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija.

Vetrovno in deževno ...

Tudi ponedeljek ne bo kaj boljši, oblačen in deževen, medtem ko zna popoldan in zvečer tudi grmeti. Padavine bodo najmočnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, dolgotrajnejši nalivi pa bodo namočili predvsem zvečer in v noči na torek.

Popoldan se bo okrepil tudi veter, ki bo najmočnejši zvečer in ponoči. Jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 stopinj Celzija.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Opozorilo

Danes bo predvsem v višjih legah do večera pihal jugozahodnik s hitrostjo med 70 in 90 km/h. Sunki vetra okoli 70 km/h se lahko pojavijo tudi na izpostavljenih mestih po nižinah.

Deževje bo v zahodni, osrednji in južni Sloveniji trajalo do torka zjutraj. Vmes bodo tudi krajevno močnejši in dolgotrajnejši nalivi, poroča Agencija RS za okolje.

Uprava za zaščito in reševanje ter gasilci opozarjajo, da bi lahko velike količine odpadlega listja preprečile odtekanje vode, zaradi česar lahko pride do poplavljanja objektov in prometnic. Zato lastnikom in upravljavcem priporočajo, naj po potrebi očistijo sisteme odvodnjavanja.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
someone1 (nepreverjen)

V Pomurju par kapljic, sobota.info pa kao,da bo vesoljni potop.......

lukić (nepreverjen)

nej se nikaj za čuditi......što je krif??? (začuda enkrat ne Janša)!?

http://pozareport.si/post/433099/vozi-misko-ali-minil-je-ze-dober-mesec…

Starejše novice