FOTO: Facebook (Aleksander Jevšek)
V dvorani Dvorca Rakičan s štipendisti soboške občine podpisali pogodbe o štipendiranju.

Mestna Občina Murska Sobota je tudi v letošnjem študijskem letu podelila občinske štipendije nadarjenim študentom. 

V okviru razpisa, ki je bil odprt do 4. oktobra, so do štipendije bili upravičeni študenti dodiplomskega ali podiplomskega študija s statusom rednega ali izrednega študenta v Sloveniji ali tujini s povprečno oceno več kot 8,5 ter tudi dijaki zadnjega letnika srednje šole s povprečno oceno več kot 4,5. 

Kot je na družbenem omrežju Facebook zapisal soboški župan Aleksander Jevšek, občina za štipendiranje nadarjenih študentov v šolskem letu 2019/2020 namenja 150.000 evrov. V dvorani Dvorca Rakičan je pogodbe o štipendiranju danes podpisalo 77 študentk in študentov, ki bodo sredstva prejeli vsakič do 15. dne v mesecu.

»Čestitke za odlične dosežke in uspešno študijsko leto dragi mladi prijatelji, da boste s svojim znanjem prispevali k razvoju naše občine in regije,« je štipendistom zapisal Jevšek.

Lani podeljenih 72 štipendij

Spomnimo, v študijskem letu 2018/2019 je štipendijo Mestne občine Murska Sobota prejelo 72 nadarjenih študentov. Najnižja štipendija je takrat znašala 142 evrov, najvišja pa 227 evrov, v proračunu pa je za namene štipendiranja bilo zagotovljenih skupno 180.000 evrov.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Radgonski (nepreverjen)

Bravo Ragonska obcina!!!!
Vzgled si vzemte ne pasamo jamrate pa lidi doj obirate

u pokojni-c (nepreverjen)

Raziskave so pokazale, da študenti iz majn premožnih družin težje dosegajo višje povprečje in tudi za uspešno študiranje morajo delati, da si lahko omogočijo študij, ste mogoče razmišljali odločevalci o podarjanju štipendij tudi tistim z malo nižjim povprečjem in pogledali tudi socialni status, zdaj boste rekli da imajo za tiste socialne štipendije a se tudi s tistimi slikate pred dvorcem?

študen tka (nepreverjen)

kako so lahko kriteriji za pridobitev štipendije tako nepravični da enačijo povprečje ocen na Medicinski fakulteti z nekim kvazi faksom kot je sociala?

MimicA123 (nepreverjen)

Medicinci, če želijo tako ali tako dobijo kadrovsko štipendijo, verjetno pa marsikateri že ima zoisovo. te so višje

In reply to by študen tka (nepreverjen)

Starejše novice