FOTO: Aljoša Gabor
Nadarjenim študentom iz soboške občine v RIS Dvorcu Rakičan izročili štipendije.

Mestna občina Murska Sobota tudi letos delavnim in nadarjenim mladim zagotavlja podporo v obliki štipendij.
V študijskem letu 2018/2019 bo Štipendijo Mestne občine Murska Sobota tako prejelo 72 nadarjenih študentov.

Gre za študente, ki izpolnjujejo razpisne pogoje in imajo povprečno oceno več kot 8,5, ter dijake zadnjega letnika srednje šole s povprečno oceno več kot  4,5. 

Najnižja štipendija znaša 142 evrov, najvišja pa 227 evrov. Mestna občina Murska Sobota je v ta namen v proračunu zagotovila 180.000 evrov.

Pogodbe o štipendiranju so mladim danes izročili v RIS Dvorcu Rakičan. Več pa v fotogaleriji.

FOTO: Aljoša Gabor

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tomo vinkovič (nepreverjen)

Župan si že dela reklamo,,Upam da ga nihče od teh ne bo volil

Hmmmm (nepreverjen)

Daj, probaj biti malo nevtralen! Vsako bože leto se podeljuvlejo štipendije, vsako leto gej članek na temo podelitve štipendije, ti pa zaj modruvleš o reklami...

In reply to by tomo vinkovič (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

Hm marš podrepnik. kot vidim pa ti delaš rekljamo za tvojo mamo ko se prodaja tam po tovornjakarskem pafkir placi

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

erherg (nepreverjen)

Mi lejko povejte kelko od teh neje iz družboslonih faksov?

prekmurje zbudi se (nepreverjen)

Te in podobne štipendije, ki jih podeljujejo po Pomurskih občinah so sicer v redu, vendar pa dostikrat ne drži slogan "DA SE VRNETE V DOMAČO REGIJO IN SVOJIM ZNANJEM PRISPEVATE K NJENEMU RAZVOJU" ,ker se obenem večina županov boji mladih izobraženih ljudi , ker bi jim lahko spodnesli stolček.
Bolj večji problem pri prekmurskih občinah pa je da so bivši in sedanji župani in svetniki zdaleč premalo naredili za razvoj gospodarstva v Pomurskih občinah in niti ne morejo kje zaposliti teh mladih izobraženih ljudi.
Zato vidimo. , da ti mladi izobraženi z diplomo , dostikrat končajo kot trgovci ali natakarji ,natakarice v kakšnih lokalih ,z podjemnimi pogodbami.
Ravno zdaj je pravi čas ob lokalnih volitvah , da ljudje izvolite nove župane in svetnike , ki se bodo bolj trudili za gospodarski razvoj občin , SAJ JE PLOČNIKOV IN CEST SKORAJ ŽE PREVEČ ASVALTIRANIH. Da prekmurrske občine nedo samo KOMUNALNA PODJETJA ampak , tudi GENERATORJI GOSPODARSKEGA RAZVOJA.
https://www.youtube.com/watch?v=8J9aEshmhCE

Hmmmm (nepreverjen)

Ges mo ti odgovoro samo na prvi del tvojoga komentara. Prvič, večina lidij, šteri obiskuvlejo kakšen konkreten faks (tehniškoga, naravoslovnoga) politika ne zanima in njin že v osnovi nemrejo biti konkurenca. Politika samo zanimle tiste FDVjevce, EFjevce pa pravnike, šteri mislijo, ka so že z začetkon študija zreli za najmenje mesto poslanca (gledano politično). Drugič, mladi nejsi nikšna konkurenca ten starin. Vsi gučite, kak si želite novih obrazov. Pun guč vas je o mladih, novih obrazaj. Te pa (kak je bilo v primeri volitev pred par meseci), kda se za nekšno mesto poteguje nekšen mladi, novi, pa čitamo komentare, kak nema nikšnih izkušenj, kak se dela velkoga, kak neje primeren za to, kak ga je lejko sran ka brez izkušenj sploj vupa kandidejrate...

In reply to by prekmurje zbudi se (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

za politika je dobra vsaka pička,,lejko jo razteguješ po dolgem in počez vedno zlese skup in se dela kot da se ni nič zgodilo isto kot naši politiki,

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Zumbo24 (nepreverjen)

Ti mladi se ne znajo, da (samo) dobre ocene ne prinesejo uspeh na trgu dela.

Mun (nepreverjen)

Ali što zna za podjetnika na trgi, ka je član SD ka je nej prikloplen na občinske ali državne jasli. Toga nega, še večina je svetnikov kak v Soboti ali pa direktori javnih zavodov. SD je grobar Slovenske države. Prekmurci pa ovce,še dale do odili v tujino in plačevali visoke davke. Volili pa do sd z židanon na čeli.

Starejše novice