V sklopu akcije Za boljši jutri je Zavarovalnica Triglav namenila sredstva za nakup defibrilatorjev.

Zavarovalnica Triglav z novoletno preventivno akcijo Za boljši jutri podpira preventivne projekte po vsej Sloveniji. Murskosoboška območna enota zavarovalnice je del sredstev, ki bi jih sicer namenila nakupu poslovnih daril, podarila občinama Cankova in Šalovci. Z njimi bodo lokalno okolje opremili z dvema defibrilatorjema in tako povečali možnosti preživetja prebivalcev ter obiskovalcev ob zastojih srca.

Defibrilatorja občini Cankova in Šalovci

Zavarovalnica Triglav del sredstev, ki je v preteklosti namenjala za poslovna novoletna darila, že tretje leto zapored preusmerja v podporo različnim preventivnim projektom. Letos je podprla tudi nakup defibrilatorjev, med katerimi je po enega namenila tudi občinama Cankova in Šalovci.

»Lokalnim skupnostim želimo omogočiti najboljšo oskrbo za reševanje zdravstvenih težav. Zato smo letos v murskosoboški območni enoti zavarovalnice finančna sredstva namenili nakupu defibrilatorjev za občini Cankova in Šalovci,« je povedal Sandi Štefan Flisar, direktor Območne enote Murska Sobota Zavarovalnice Triglav.

Občina Cankova je defibrilator namestila na občinski stavbi

Kraji v Občini Cankova so od Splošne bolnišnice Murska Sobota oddaljeni od dvajset do trideset kilometrov. Za približno dva tisoč prebivalcev iz vasi Cankova, Domajinci, Gerlinci, Gornji Črnci, Korovci, Krašči, Skakovci ter Topolovci defibrilator, ki so ga namestili na občinski stavbi v vasi Cankova, tako pomeni bistveno večjo možnost za preživetje v primeru srčnega zastoja.

»Na področju Občine Cankova bo to prvi defibrilator v središču naselja, kjer se nahajajo občina, šola, vrtec, cerkev, gasilski dom, pošta, trgovina, kmetijska trgovina ter gostinski in drugi lokali. Tu se dnevno giblje veliko občanov, obiskovalcev in turistov iz različnih krajev Pomurja, Slovenije ter bližnje Avstrije. Zato je nova naprava, ki rešuje življenja, velikega pomena za naše okolje,« je dejal Drago Vogrinčič, župan Občine Cankova 

Dodal je še, da je v občini več mladih, izobraženih zdravnikov ter pripravnikov, aktivnih in upokojenih medicinskih sester, ki jih bodo povabili na usposabljanje za rokovanje z omenjenim defibrilatorjem.

Defibrilator tudi na občinski stavbi v Šalovcih

Občina Šalovci z okoli tisoč petsto prebivalci, iz vasi Čepinci, Markovci, Budinci, Dolenci, Šalovci in Domanjševaci, je od Splošne bolnišnice Murska Sobota oddaljena dobrih petintrideset kilometrov. Prebivalci in obiskovalci občine, ki meji z Madžarsko, bodo imeli z novim defibrilatorjem, ki ga bodo namestili na občinski stavbi v Šalovcih, večje možnosti za preživetje v primeru srčnega zastoja. 

»Iskrena hvala za finančna sredstva za napravo, ki predstavlja pomembno pridobitev za območje občine in bo prispevala k reševanju človeških življenj,« je sklenil Iztok Fartek, župan Občine Šalovci. 

Tretje leto akcije Za boljši jutri

Novoletna preventivna akcija Za boljši jutri poteka že tretje leto zapored. Del sredstev, ki bi jih sicer porabili za nakup poslovnih novoletnih daril, so v preteklih letih namenili za pomoč gasilcem, nakup defibrilatorjev in EKG-monitorja, druge projekte na področju zdravstva in prometno varnost. V sklopu omenjene akcije so finančna sredstva namenili za nakup štirih javno dostopnih defibrilatorjev. Lani za občini Turnšče in Ljutomer, predlani pa za občini Črenšovci in Dobrovnik.

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
miško (nepreverjen)

Kje se dajo dobiti naslovi kje se nahajajo te naprave?

Gost (nepreverjen)

tukaj imaš miško vse postaje v Sloveniji ...
http://www.aed-baza.si/

petoča (nepreverjen)

To je za tiste tam gor kak da bi pristal Boeing 747 . Malo što tan zna zakaj se to rabi

A79 (nepreverjen)

@petoča, torej pouči vsakega, ki ga poznaš, nikoli ne veš, lahko bodo AED ravno pri tebi rabili. Verjetno si želiš v takem trenutku zraven osebo, ki zna oživljati z AED. Širjenje lastnega znanja, ki pripomore k učinkoviti uporabi AED, še ni nikomur škodilo.

Landini

Zadeva je enostavna za uporabo in jo lahko uporablja vsak.

Gost (nepreverjen)

tej male občine si niti toga strojčka nemrejo kupiti, samo plače si talajo....prvoga jin je kupila zavarovalnica. To je te skrb županov za občane, sramota!!

bili (nepreverjen)

doloceni kmetavzi na gorickem sploh ne vedo kaj je to defibrilator in cemu sluzi.... cez cas bo naslovni medij porocal, da je kmetavzar priklopil aed na prazen akumulator traktorja....

Starejše novice