Mestna Občina Murska Sobota tudi v letošnjem študijskem letu podeljuje občinske štipendije nadarjenim študentom.

Nadarjeni študenti, ki imajo stalno prebivališče v Mestni občini Murska Sobota se lahko tudi letos potegujejo za pridobitev občinske štipendije. 

To so pogoji za pridobitev štipendije

Upravičenci do štipendije so študenti dodiplomskega ali podiplomskega študija s statusom rednega ali izrednega študenta v Sloveniji ali tujini in imajo povprečno oceno več kot 8,5 ter tudi dijaki zadnjega letnika srednje šole s povprečno oceno več kot 4,5. Potrebni so še tudi nekateri drugi pogoji, ki so natančno določeni v razpisu.

Višina štipendij še ni znana

Višina in število podeljenih štipendij v tem trenutku nista znana, saj sta odvisna od razpoložljivih sredstev občinskega proračuna leto 2019 in 2020. Komisija vsako leto na podlagi prejetih vlog določi višino najvišje in najnižje mesečne in štipendije in samo število dodeljenih štipendij. Prejemniki dobijo štipendijo do 15. dne v mesecu za pretekli mesec.

Lani 72 štipendistov 

Spomnimo, v študijskem letu 2018/2019 je štipendijo Mestne občine Murska Sobota prejelo 72 nadarjenih študentov. Najnižja štipendija je takrat znašala 142 evrov, najvišja pa 227 evrov, v proračunu pa je bilo zagotovljenih 180.000 evrov.

Na letošnji razpis se je mogoče prijaviti najkasneje do 4.10.2019 z izpolnitvijo obrazca »Vloga za podelitev štipendije za nadarjene študente Mestne občine Murska Sobota za študijsko leto 2019/2020«.

Celotno besedilo razpisa si lahko v pogledate tukaj.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karl Marx (nepreverjen)

Za neoliberalec kapitalizem je značilno, ka v njen dobro ide samo bogataš on, genij on, športnin, pevski pa filmski zvezdnikon, funncionaron pa direktoron. Vsi ostali popušijo. Soboška občina je neoliberalni, vodi jo neoliberalec župan z neoliberalni stranke SD.
Evo, zdaj do dali štipendijo nadarjeni šterih je samo en procent oziroma eden od sto. 99 procentov de ostalo suvog kurca.. Tou je neoliberalizem.

Ne laži (nepreverjen)

Nej trbej biti genij pa lejko maš dobre ocejne ,trbej se je fčiti nej pa žurejrati.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

dsfsdf (nepreverjen)

Nejrejsan, maš lidij ka se včijo pa včijo pa včijo pa kumaj za dvojko skup naškraba.. pa maš talentejrane lidij ka si inauk preštejo pa 5 pišejo. Tau pa rejsan neje vse za iste koš.. Inteligenca obstaja. Razlika med lidame obstaja. En nuca 7 dni ka se navči 50 strani en pa nuca ka si inauk preštej pa zna vse bistvo izlujščite.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

štipkl (nepreverjen)

Ni vsak, ki ima oceno 8,5 oz. 4,5 ali več tudi nadarjen. To je samo dokaz, da se znal prilagoditi šolskemu sistemu in zna podatke na pamet.
Zato boljše "Štipendije za visoke ocene"
Biti nadarjen je drugačna kategorija.

gun30528

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Za prvo plačo sem prejel 32546 € za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in popolnoma je spremenilo moje življenje. Glej tukaj >>>> www.WebJob33.Com

egweg (nepreverjen)

ajde družboslovci navalite. Vij tak vsi ribate 10ke na FDVje pa Pedagoške. Ka tan risanke glejdate pa obnove pijšete

Starejše novice