Pred dnevi smo poročali o kaznih, ki vas čakajo v primeru prehitre vožnje v območjih umirjenega prometa. "Želimo zaščiti najšibkejše," pojasnjujejo iz soboške občine

V petkovi jutranji prometni konici je v neposredni bližini druge osnovne šole prišlo do prometne nezgode, domnevno zaradi neupoštevanja prednosti, pri čemer je v trčenju dveh osebnih vozil nastala zgolj materialna škoda. To nesrečo so v odgovoru na naša vprašanja omenili tudi na soboški občini.

"Ravno zaradi takih primerov si na mestni upravi nenehno prizadevamo, da je Murska Sobota varno mesto, tudi na področju prometa. Zato vzpostavljamo mrežo kolesarskih poti, problematična križišča pa preurejamo v krožišča, ob te pa gradimo mostove in urejamo pločnike. S vzpostavljanjem območij umirjenega prometa pa želimo poskrbeti za čim večjo varnost naranljivejših udeležencev v prometu," so nam sporočili iz mestne uprave.

Postavitev znaka na pobudo občank in občanov

Na občini odgovarjajo, da so bila določena območja umirjenega prometa in območja, kjer je najvišja dovoljena hitrost 30 kilometrov na uro, vzpostavljena na pobudo občank in občanov, seveda po predhodnem posvetovanju s stroko.

"Eno takšnih območij umirjenega prometa je del Kajuhove ulice, ki je neposredna dovozna pot do OŠ II in je bilo vzpostavljeno leta 2011 na pobudo vodstva OŠ II in stanovalcev Kajuhove ulice. Kajuhova ulica, ki žal nima pločnikov, širina vozišča pa je nevarna tudi za kolesarje, je vsakodnevna šolska pot za številne šolarje OŠ II"

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je tako ocenil, da zaradi neprilagojene hitrosti, težavnega obračanja in parkiranja avtomobilov, na tem delu Kajuhove ulice vzpostavi območje umirjenega prometa, kar bi zagotovilo večjo varnost za udeležence v prometu in stanovalce.

"Sicer pa je bila na celotni Kajuhovi ulici, prav tako na pobudo tamkajšnjih stanovalcev, septembra 2014 vzpostavljena cona umirjenega prometa z dovoljeno hitrostjo 30 kilometrov na uro"

Zaščiti želijo najšibkejše

Leta 2015 je bilo tudi na Zvezni ulici, ki jo je v svojem nagovoru mestni upravi omenil Slavinec, vzpostavljeno območje umirjenega prometa.

"Območje umirjenega prometa pred Pokrajinsko in študijsko knjižnico, je bilo leta 2015 vzpostavljeno na pobudo Sveta mestne četrti Center in to z enim samim ciljem, zagotoviti varnost številnih obiskovalcev knjižnice. Na mestni upravi se bomo še naprej trudili, da zaščitimo najšibkejše, torej otroke, pešce in kolesarje," so še zapisali iz mestne uprave.

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Na vseh področjih se pozna ,da se bližajo volitve

nakladancija (nepreverjen)

Ta nesreča je bila pol kilometra fkraj od kraja ge so na omejitvi 10km/h kasejrali pa poleg toga je diklina STOP znak prevozila. Ne serite!

zaskrbljen (nepreverjen)

Enaka problematika na šolski poti OŠ 3.
Avtomobili parkirani na označeni poti za šolarje, šolarji pa se avtomobilom morajo izogibati in hoditi po cesti. Tudi tam ni nobenega pločnika kamor bi se otroci lahko umaknili, promet pa hujši kot pri BTC.
Pa saj ni cesta kriva, krivi so šoferji, ki ne vklopijo možgan!!

offfic (nepreverjen)

mene motijo posušene cimprece, naj komunala iz svojega dobička vsen ka majo posuešen cimprese te zamenja, pa de sobota lepša, pa varnejša, zdaj ti preveč pozornost posušen veje vlečejo.

fgd (nepreverjen)

mene pa motijo katastrofalne ceste in komunalne položnice, ki so vsako leto večje. Prav tako me moti prispevek za nepremičnino katero vsako leto plačam občini.
Moti me kako lepo gre določenim osebkom oz. zaposlenih na komunalni, občini, cerop...jaz oz. mi občani pa jih vzdržujemo oz. plačujemo.
Moti me, da so v javnih podjetjah ljudje in oprema plačana s strani občanov, uporabljajo oz. delajo pa v ekonomskem interesu...

moti me, da v javnih podjetjah in občinah odprijavo nova delovna mesta, ki so po tihem odrpta samo 3 mesece, zaposlijo pa povezano xy osebo.

moti me kot podjetniku, da občina vsako prošnjo obravnava bistveno dalj časa kot je zakonski rok. Posledično pa vsaki shit 4x preplačaš!

IN VI SE V PRVI VRSTI UKVARJATE S TEMI PIZDARIJAMI:) In to z razlogom, da mečete KOST občanom!

gost2 (nepreverjen)

Točno tak.
Ceste katastrofalne, laho nas je sram pred tujci, ki obiščejo MS!

In reply to by fgd (nepreverjen)

Pšenica (nepreverjen)

Taak je pametnjakovici. To je vse ka znate... Table pa kazni. Ka bi pa nesce spuco "zacetek" soferske poti, se pravi avtosole, izpitni center (mecejo izpitne voznje zato ka si narobe v iz avtoja stopo, to ka si kreten po naravi to nikoga ne briga)to pa nej ... Ajaj, ge dosta opcij samo ostale zahtevajo malo dela...

Amalka (nepreverjen)

Se strinjam....vsi si želimo varno mesto. Vendar naj bo potem to vodilo za vse občane mestne občine. Ne samo zmanjšanje hitrosti v naseljih, tudi vse te visoke žive meje so zelo nevarne. Nekateri si jih ne glede na odloke pustijo rasti v nenormalne višine, v nekaterih naseljih celo v križiščih. In inšpekcija ne naredi nič, čeprav so že bile prijave. Pravijo, da je treba peljati počasi, pa da so ogledala in podobno. Že res, ampak potem naj gospodje inšpektorji ob slabem vremenu in pozimi dežurajo ob ogledali in brišejo vlago, da se bo v teh ogledalih tudi kaj videlo. Pred kratkim smo skoraj imeli nesrečo v Ledavskem naselju ravno zaradi ogledala, ki je bilo zarošeno. In čeprav je treba voziti počasi, se je v nas skoraj zabil voznik avtomobila, ki je vozil kot ponorel, mi pa zaradi rosnatega ogledala in dveh visokih ograj v križišču pred ledavskim mostom nismo videli na cesto. Kako lahko nekateri imajo tako visoke ograje, inšpekcija pa to dovoljuje. Najbolje, da si okrog hiš postavimo pet meterske panele, da nas slučajno ne bo videl kak sosed. Pa prosim vas, kje je tu varnost? Bodi pravični do vseh, saj smo vsi občasni iste občine in vsi plačujemo davke in prispevke. To je moje skromno mnjenje k izobljšanju varnosti v naših naseljih.

ajajajajajajaj (nepreverjen)

Tej omejitev so že več lejt tan vi se pa komaj zdaj tak gor vužigate zaradi toga? Tej omejitve so postavili gda je biu Štihec župan, vi pa Jevšeka krivite za tou. Bravo! :)

gost1 (nepreverjen)

Omejitve so že bile, nej je pa bilo radarov :)

In reply to by ajajajajajajaj (nepreverjen)

ajajajajajajaj (nepreverjen)

Ge so pa te zdaj radari?

In reply to by gost1 (nepreverjen)

gost1 (nepreverjen)

"V zadnjem času so se meritve izvajale tudi na območjih umirjenega prometa, na kar so nas opozorili tudi naši bralci. Tako je bil nedolgo nazaj eden izmed radarjev postavljen na Kajuhovi ulici v Murski Soboti, kjer naj bi mnogi spregledali znak, ki opozarja na območje umirjenega prometa. "
Tak piše v prvon članki...

In reply to by ajajajajajajaj (nepreverjen)

- (nepreverjen)

@ajajajajajajaj

Daj ne seri s temi manevri.

Ko narod kaj pizdi, se takoj oglasijo branitelji lika Jevška in kažejo na Štiheca. Ko pa odpirajo projekte, ki jih je v življenje spravil Štihec (podvoz, obvoznica), pa se slikat hodi Jevšek in Židan.

Jevšek je župan skoraj polni mandat, pa bi že vse slabo lahko popravil, ne pa da je MS je postala cona 30 kjer se eksperimentira z "inovativnimi" nastavitvami semaforjev. Cona 30 je itak že brez znakov zaradi katastrofalnih cest, ker se hitreje ne upaš peljati. :)

Od Jevškovih predvolilnih obljub itak ničesar ne opazimo (pokriti bazen, novi investitorji). Razen "povezovanja" povezanih... Nehajte se že enkrat skrivati pred odgovornostjo in kazati na druge, ko vam ne gre.

In reply to by ajajajajajajaj (nepreverjen)

oj-oj (nepreverjen)

zaskrbljen povej mi ge pa te nega pločnika pri 3.oš?
za dobro občana postavijo znak za omejitev pa še zravna radar iste den....kak to ide fkup?

?? (nepreverjen)

idi kda deca idejo v šolo pa kda idejo iz šole po šolski poti "srčkaj" od vhoda nižje stopnje pa okoli ge peški domov idejo...pa boš vido ge. Pa prešti parkejratne avtoje

In reply to by oj-oj (nepreverjen)

Domorodec (nepreverjen)

Prekmurcem, še boljše - Sobočancem, daj kaj od prometa, pa ponorijo....Toliko postov, kot ob prometnih temah, nima nobena druga. Pa vsi pametni, vsi strokovnjaki.... taki, za katere veljajo predvsem tista pravila, ki si jih "napišejo" oni! Poglejte samo, koliko je voženj v rdečo na semaforjih, koliko je izsiljevanj, neupoštevanja prednosti, uveljavljanja "zakona močnejšega" (in pomembnejšega, predvsem glede na znamko vozila- kot da si ljudje z dobrim avtom kupijo tudi pamet in odvezo za kršenje predpisov vsevprek), in to vse zaradi tega ker sem "jaz seveda pameten in pomemben, vi ostali pa vsi bedaki"! Promet je nevarna stvar in v prometu se velja obnašati disciplinirano in previdno, pa seveda po pravilih, ki so (naj bi bila) enaka za vse. In če bi Sobota bila kakšno veliko mesto, ne pa večja vas, ki jo prevoziš v povprečju v 5 minutah! Pa nekoga "srbi" da mora kje pri semaforju ali pred prehodom za pešce ustaviti in počakati! Kot da je s tem doživel najhujše ponižanje! Čudi me, da pri nas ni več nesreč. A ker je pač tako, da kaotičnost narašča, bomo prišli tudi do točke preloma. Bog ne daj, da bo to kakšna huda zgodba, predvsem v bližini šole, kjer bi eni vozili, kakor se jim zdi. Kaj vse rodi praznoglavost in človeški napuh!

kremenko (nepreverjen)

V Soboti je že toliko con z omejitvijo 30 - in verjetno jih bo še več, da bodo v poštev prišla vozila, kot so jih vozili Kremenčkovi....

kremenko (nepreverjen)

V Soboti je že toliko con z omejitvijo 30 - in verjetno jih bo še več, da bodo v poštev prišla vozila, kot so jih vozili Kremenčkovi....

Didi Pridi (nepreverjen)

Meni ni jasno kako se lahko z avtom pelješ 10 na uro. Kako potem kaznujejo prehitre pešče in kolesarje?

čarni vrag (nepreverjen)

Poglejte samo, koliko je voženj v rdečo na semaforjih, koliko je izsiljevanj, neupoštevanja prednosti, uveljavljanja "zakona močnejšega" (in pomembnejšega, predvsem glede na znamko vozila- kot da si ljudje z dobrim avtom kupijo tudi pamet in odvezo za kršenje predpisov vsevprek), in to vse zaradi tega ker sem "jaz seveda pameten in pomemben, vi ostali pa vsi bedaki"!

Dragi Domorodec! Že 41 let se vozim po Soboti, a ne opažam da bi bil takšen kaos in neupoštevanje prometnih pravil kot ti pišeš. Malo si pretiro. Opažam pa, da se stanje slabša. Tako se vedno manj uporabljajo smerokazi. Občinare bi pa proso, naj namesto vedno novih omejitev, končno začnejo sistematično popravljati ceste. V Prekmurji ni občine s tak slabimi cestami kot so soboške.

semaforji (nepreverjen)

potem slabo opazuješ.
Postavi se tak malo pri prvi OŠ v tistem križišču in stavim, da boš v roku 15 minut naštel vsaj 5 vozil ki se peljejo v rdečo.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

To je resnica. Vsak dan grem mimo, včasih večkrat in skoraj vsakič vidim vožnjo skozi rdečo.

In reply to by semaforji (nepreverjen)

stihijski promet (nepreverjen)

Vej pa omejitev na 50 km/h izven naselja MS (Noršinska) je višek (očitno se Jevšek v rit vličej podjetnikon, ki jih je v drek spravo ka jih je napelo naj küjpijo Murski val - zatou pa zdaj omejuje promet ob njihovih poslovnih prostorih ka se jin ščej odkupiti. Pa ge ste že vidli izven naselja omejitev na 50 km/h. Promet se v MS v zadnjon čase samo omejuje z 10 km/h (še z biciklinon se hitreje pelaš) ali 30 km/h - ka do bole lejko kasejrale in v proračun nabirale pejneze. Jevšek henjaj nas omejevate. Pravila so za vse in jih nej trbej zaostrovate, zatou ka si punite proračun (pobirate kazni).

kanžor

Edino mesto v Sloveniji je Sobota ,ki ima cone 30 km/h obenem pa tudi imamo najbolj pisane plastične belo rdeče škatle za rondo .To kar so naredili na Lendavski je sramota od vseh sramot .Zadnjič je en z šleperom zadel sredinske škatle in jih zamaknil za meter.Če so že delali rondo bi naj naredili iz betonskih robnikov saj je dosti lepše kot pa te pisane otroške kocke

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice