Okoli drsališča vse bolj vroče. Gostinci proti selitvi zdaj tudi s pisno zahtevo občini.

Pred slabim mesecem dni smo pisali o novostih, ki se obetajo zimskim radostim v središču mesta. Med drugim bo drsališče letos obratovalo od 6. decembra pa do konca zimskih počitnic, s čimer so bile uslišane želje navdušencev, ki so lani pozivali k daljši sezoni drsanja. Še večjo spremembo pa predstavlja sama lokacija, saj bo popestritev letos zavzela Drevoredu Martina Luthra.

Kot je pred časom pojasnil župan Aleksander Jevšek, so se za to potezo odločili “prvič zato, ker je bilo na Trgu kulture veliko pripomb občank in občanov zaradi glasnosti in hrupa. Pa tudi zaradi tega, ker se mi zdi, da je prostor, ki sem ga omenjal, tudi s postavljanjem hišk v božično-novoletnem času idealen prostor, kjer se lahko starši z otroci sprehajajo, poskrbljeno pa bo tudi za gostinsko ponudbo.”

Nezadovoljni s selitvijo

Napovedana sprememba je razburila predvsem gostince na Trgu kulture, ki menijo, da so veliko vložili v drsališče, njegov umik pa bi zdaj lahko občutili tudi na številu gostov.

Na pritožbe se je župan Mestne občine Murska Sobota že odzval in njihove izjave ocenil za neupravičene. 

Kot je dejal, mestna občina gostincem, podjetnikom pomaga tako, “da pripelje dogodke, kot je recimo Soboško poletje, pred gostilno, pred vrata. Gostilničar pa ponudi pijačo in kasira. Enako smo pripeljali tudi drsališče.”

Ob tem je dodal, da bodo gostinci imeli možnost izvajati svojo dejavnost tudi na Drevoredu Martina Luthra – a le proti plačilu.

Za ohranitev trenutne lokacije tudi s pisno zahtevo

Toda gostincev argumenti župana ne prepričajo. Zdaj so proti selitvi nastopili še odločneje – z zbiranjem podpisov. Dosegla nas je namreč njihova Zahteva za ohranitev drsališča na dosedanji lokaciji, ki naj bi jo v prihodnjih dneh posredovali Mestni občini Murska Sobota.

Pod besedilo se je doslej podpisalo vsaj sedem okoliških gostincev oziroma trgovcev, ki občino opominjajo, da drsališče, ki na Trgu kulture obratuje že od leta 2013, bistveno prispeva k prazničnemu vzdušju in oživitvi središča mesta. 

Po njihovem mnenju gre z bližino drugih objektov, sanitarij in parkirnih mest za povsem primerno lokacijo, ocenjujejo pa tudi, da za pritožbami čez hrup na Trgu kulture stoji zgolj peščica bližnjih stanovalcev; bistveno več naj bi bilo prebivalcev, ki so nad atrakcijo navdušeni.

Za uspeh utečene lokacije drsališča se menda trudijo tudi sami gostinci, zato si ne morejo dovoliti, da bi jim odvzeli zgodbo, ki so jo gradili skozi leta.

Tako opozarjajo, da v primeru dejanske premestitve drsališča sami razmišljajo o umiku iz vseh ostalih dogodkov, ki se odvijajo na Trgu kulture, na primer Soboškega poletja in Evropske vasi.

Se je pa na tem mestu morda smiselno vprašati, ali so priložnosti, ki jih je nudila bližnja atrakcija, znali izkoristiti prav vsi gostinci. Navsezadnje se Trg kulture – z redkimi izjemami – pozimi ni bohotil z izjemnim številom stojnic ali pestrejšo gostinsko ponudbo.

Letos prvič – poskusno

Spomnimo, da je selitev drsališča na novo lokacijo letos sicer le poskusna. Če se bo sprememba obnesla, bo ledena ploskev do nadaljnjega ostala na Drevoredu Martina Luthra, v nasprotnem primeru pa se v prihodnjih letih vrača na Trg kulture.

Katera lokacija pa se vam zdi primernejša za drsališče v Murski Soboti?

Choices

S spleta

Komentarji (31)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gostja 426 (nepreverjen)

Nouva lokacija de boukša, ka de ta grda ploščad bar za neka uporabna, ka se jo malo skrije. Trg kulture se da poživiti z drügimi stvarmi, sejmi, ulično gledališče, karkole, samo ka neje tak glasno. Ne ven, zakoj bi skous mogla muzika dünkati na ves glas, ka se niti zgučavati nemreš.
Dva od teh gostincof ta skous mela gouste, če pa drüga dva nej, pa naj iščeta razloge pri sebi, naj zboukšata svoje delo, pa mo fsi meli kaj od toga.

Vipko
Truplo

Tisti drevored je enostavno preozek!

gostja 426 (nepreverjen)

Obliko drsališča se da prilagoditi, pa je lejko drsališče tüj večje od ploščadi. Pogledne, kak so v LJ napravili, drsalne poti so tüdi med drejvami.

In reply to by Truplo

expert (nepreverjen)

Pouleg kolesarskih stez si zdaj grato še ekspert za drsališča? :)

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

E pa po tvojem se ne sme nič napisati kontra, ker ti pač meniš obratno?

In bomo videli, kako bodo na tem ozkem delu to izvedli, pa namestili tisti ogromni kompresor, pa plac za preobuvanje in morda še kaj. Se ti res ne zdi, da je prostor premajhen oz. bi to preselil na travo pri spomeniku? Čemu se potem neguje preko leta trava in tisto rastlinje? In še velik razlog proti tej lokaciji: za dveh straneh je cesta? Bodo vse ogradili? Zaradi otrok bi bilo potrebno, kaj če nekdo hipotetično povozi ravno tvoje?

In ker so sedaj ljudje dobili "moč", da lahko praktično protestirajo proti vsemu, bodo protesti tudi tu. Kot pribito! Mene samo čudi, da tista peščica "buntovnika" s Kocljeve nič ne pravi, ko jim zabijajo ob petkih in morda še kdaj z bučno glasbo? Oz. glasba da, drsanje in s tem večinoma živ-žav otrok pa ne? Pa saj vemo, kdo vse se najbolj spravlja proti lokaciji? In nekateri niti otrok nimajo in kako bodo ti razumeli, da se otroci pač malce derejo in delajo kravalček?

P.s.: tole naknadno dopisujem: meni je po svoje vseeno, kje bo drsališče. Pri novi lokaciji bom moral pretegovati noge za kakšnih 300 m večjo razdaljo. Pišem samo glede na moje osebno mnenje o smiselnosti postavitve drsališča po mojem mnenju neprimerno mesto! In na koncu koncev... saj se lahko tudi motim. Ni problem!

In reply to by expert (nepreverjen)

Avstrijec (nepreverjen)

Samp nojkotejrajte sobosko poletje, van se to preselijo. Sicer pa kot podjetniki imate moznost, da nekatere prireditve na trgu organizirate sami. Ampak potem boste tudi morali kaj vloziti, ne bo vam vse prineseno k riti.

čika-pajo (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

No roko na srce tu se dejansko gre samo za denar katerega bi pokasirala občina. Ta lokacija ni nič bolj primerna od prejšnje, tudi tu so v okolici stanovanja. Najbolj primerna lokacija je izven mesta recimo pri BTC-u.

Matejko (nepreverjen)

Betonsko dejte! ?

In reply to by čika-pajo (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Zraven BTC ni zgradb tako da je zelo umestno seliti drsališče ven iz mesta. Končno je pa tako da se morate Sobočanci sami odločiti kaj boste imeli in kaj ne. Mir in tišina pa je nekaj kar vsakemu paše-mar ne.

In reply to by Matejko (nepreverjen)

Jovantudom (nepreverjen)

ka do bojkoterali? ka do meli zapreto kda te na drugi strani drsališče? pa ge de hasek? nikdi.. kekeci... majkemi..... gluposti južnjak susjeda koji imajo gostilnu

gost 1211 (nepreverjen)

Šerif Jevške hara po mestu in g ane brigajo gositinci, ki so bili idejni pobudniki soboškega poletja. Za nagrado jim odvzema zaslužek in izjavlja - ja proti plačilu bodo lahko tudi na betonskem trgecu pred občino, ha ha ha. Pa ta Jevške nas samo ceca jemlje denar iz naših žepov. Po drugi strani pa daje javni denar svojim podrepnikom ali gleda vstran ko ga ti kradejo (recimo Celec obilno zalaga Gujta iz Ris-a, kjer je Celec direktor javnega zavoda). Ali pa ko Celec poslovno s svojim javnim podjetjem Ris poslovno sodeluje s svojim privatnim zavodom ROKA, ki je izdajatelj Pomurec.com, kjer pojejo hvalospeve Jevšku in blatijo druge. E moj Jevšek, kakšen si ti to bivši kriminalist, ko pa dovoljuješ (čeprav veš za te svinjarije), da se dogajajo (očitno ti to odgovarja).

88lujz99 (nepreverjen)

Hemingvej s pijančki pa mamilopapeki de se buno? Pa BAGOROŠ se glasi zdaj? Kda bi mogo študente plačevati na rok, pa državo, pa ga je nigi nej bilo! San poznan dva primera ka sta tan delala .......

Strijc. (nepreverjen)

Rejdno zaposlene je nategavo. In te se filozofejro okoli kda so njemi z tozbami grozijli. C c c c

In reply to by 88lujz99 (nepreverjen)

grinch (nepreverjen)

Hja ti naši gostinci. Saj njim noben ne brani, da bojkotirajo prireditve, saj ne naredijo nič ampak čisto nič, da bi prispevali k izboljšanju prireditve. Letos, ko so bile lutkovne predstave za otroke ob sobotah, so komaj komaj tri senčnike postavali, ostali pa so bili na soncu, potem bi pa grozili z bojkotom.
Občina bi morala od njih (ne vem mogoče je, če ni pa bi morala) pobirati določen znesek saj jim občina pripelje dogodke, oni samo postrežejo in pokasirajo.
Sem absolutni nasprotnik Jevška in njegove politike, ampak tukaj pa ima prav in se ne sme pustiti izsiljevati parim gostincem.

Občina pa sedaj mora pripraviti razpis za ponudnike gostinskih storitev (hrano, pijačo, WC) in ostalo ponudbo. Potem pa se naj prijavijo in bodo kasirali tam in tudi tukaj.
Zaradi mene bi lahko tudi soboško poletje in vse prireditve preselili na novo ploščad. Ampak tukaj se sedaj vidi po mojem mnenju kako je Jevšek zavozil s svojo politiki, sedaj imamo v Soboti dve ploščadi in sedaj bomo se še z gostinci kregali kje kaj bo.

čarni vrag (nepreverjen)

Ta ploščad je enostavno zgrešena. V bližini dejansko ni nič, ne trgovine in ne trafike. Še posebno slabo pa deluje betonska ploščad in v tem betonu ujeta drevesa. Več se jih že suši. Široke betonske poti so uničile cel Trg zmage. Človek se počuti kot da je v kakšni puščavi in ne v parku.

Za novo lokacijo (nepreverjen)

čarni vrag, vej pa ta ploščad je nej del parka nigdar bila, prlej so avtoji bilij parkejrani. Trgovino maš glij tak poulek kak na trgi kulture, nouva lokacija je po moje boukša. Tej gostinci pa so itak nika nej investejrali, lejko uni bojkotejrajo prireditve, brez njih pa prireditve boudo sigurno. Nedo uni nika bojkotejrali, ka do te meli še menje prometa kak do zdaj.

Dummi (nepreverjen)

Še meni daj malo, ka tij šnofaš.

In reply to by Za novo lokacijo (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Naj se preseli ta, praf je tak. Če pa te lokali nedo ščeli meti stojnic tan, do pa drugi meli, ko jih jebe.

afta he (nepreverjen)

Vsaj ena gostilna je poleg tega novega placa. To je Vučakova vila, pa tudi City kafe je tu. Bosta pa ona tržila, če drugih ne bo. Se pa vprašam ali se hodi na drsališče pit ali pa rekreirat. Za pijačo je še vedno čas po drsanju. Se hitro lahko najde tudi kakšen ponudnik z avtoprikolico, ki bo kaj ponujal, če bo interes.

bridki (nepreverjen)

Vila Vučak ma najbolj cenjeno kavo v Soboti!

Gghgh (nepreverjen)

Bagoros pa najdrazjo... pa najslabso... cene ma kak v Dubrovnike.. naj raje da malo vec na kvaliteto, pa de ze z tem vec zasluzo in njeme na drsalisce niti nede trbelo gledati

labdopojo (nepreverjen)

pajdo jebem te u usta i sve kurvo jedna. Ne folga ti pejnez?
Labdopojo

Dummi (nepreverjen)

Glente, vupan, ka Jefšek nede več župan. Nejun pa nej z njin povezna kamarila. Tak so se apili, kak de Slovenska ulica oživela, pa je se crknolo. Tau je biu eksperiment tistoga debeloga Štiheca. Nah ti vrag, zaj pa de še Jefšek eksperimentero pa de se crknolo.

ZA (nepreverjen)

Gostinci ,nimate se kaj razburjat,o tem odloča Jevšek,a bodite pošteni ,mu dajte to kar tudi sam pričakuje in bo drsališče ostalo tam kjer si gostinci želite,vemo pa dobro ,kako je bilo z McDonalds,kateri bi že zdavnaj lahko bil v Murski,ampak denar dela vse ,zato v mestnih občinah se splača biti župan.

čarni vrag (nepreverjen)

Dokazano je, da redno uživanje Mc Donaldsa ljudi poneumlja.

In reply to by ZA (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

in evo opet smo v tun deli leta kda de 2 krat tedenko glavna tema drsališče

Pravilno (nepreverjen)

ZAKOJ BI SAMO ENI ISTI SLUJZILI ...

čarnobejli (nepreverjen)

Ka se nete štukali ge te led, ga preselte to drsališče na slovensko! Pa slovensko dol zaprite za čez zijmo :D kučice do že tan, mesto je , pa gostilne so poleg tuj tej z trga kulture so poleg

rile (nepreverjen)

Drsališče bi moralo biti na Fazanareji pod reflektori,saj tak NK Mura de šla na priprave ,Lp

gost25 (nepreverjen)

Bagoroš je največji nategun!!!!

ArgumentumAdHominem (nepreverjen)

Redna govna se zberajo tu v teh komentarjih, nega kaj. Prava malomescanska greznica omejenckov in idiotov. *aplavz*

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice