Z ureditvijo soboškega jezera bo Pomurje dobilo tudi novo destinacijo za rekreacijo.

V bližini Soboškega jezera že nekaj časa brnijo stroji in gradbišče je iz dneva v dan večje. V okviru 44 odstotkov občinskega proračuna, namenjenih investicijam, bodo za ceno 4.192.000 evrov tam kmalu zrasla Vrata v Pomurje. Vendar pa regijski promocijski center ni edina novost, ki se nam obeta. 

Kot je na predstavitvi proračuna za leto 2018 povedal župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, bo namreč tik ob paviljonu letos stekla tudi ureditev jezera. Ta naj bi kot nadgradnja in dopolnitev vsebin, zajetih v projektu Vrata v Pomurje, obalne in vodne aktivnosti povezala v privlačno celoto. 

Prostor za rekreacijo, sprehode in oddih v naravi

Celotna južna brežina jezera bo namenjena športu, rekreaciji in prostemu času, s čimer naj bi pritegnili tako turiste kot tudi domače obiskovalce in uporabnike.

Za ceno 1.400.000 evrov tako lahko pričakujemo ureditev naravnega kopališča, pontonskega otoka, parka za gibanje in motoriko, prostora za piknike, infrastrukture za številne športne aktivnosti in večjega prireditvenega prostora.

Park za gibanje in motoriko

Kraj bo povezan s sprehajalnimi potmi in kolesarskimi stezami okoli celotnega jezera ter tako predstavljal priložnost za vsakodnevno rekreacijo.

Sam motorični park oziroma motoric park naj bi sicer obsegal med 40 in 60 gibalnih elementov, v ta namen pa naj bi izvedli niveliranje terena, zatravitev, prosto postavitev elementov in ureditev ob vodi.

Za lažjo predstavo o načrtovanem projektu so na družbenih omrežjih paviljona Expano delili tudi vizualizacijo.

Foto: Facebook/Instagram (Expano)

S spleta

Komentarji (25)

Starejše novice