Z Vlade Republike Slovenije so sporočili sveže podatke o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 9. januarja, opravili 5161 testiranj na koronavirus in potrdili 752 novih okužb. To pomeni, da je bil delež pozitivnih testov tokrat 14,6-odstoten. 

Opravljenih je bilo 2669 PCR testov, od katerih je bilo 667 pozitivnih, delež pozitivnih pa je bil pri tem 25 odstoten. Opravljenih je bilo tudi 2492 hitrih antigenskih testov, od katerih je bilo pozitivnih 85, gre za 3,4 odstotni delež pozitivnih testov.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 140.907.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 1843 okužb ob 13.069 opravljenih testih, delež pozitivnih testov je bil 14,1-odstoten.

Iz bolnišnic odpustili kar 38 bolnikov

Včeraj je umrlo 25 oseb, okuženih s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 2998

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 1192 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je bilo 202 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 38 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Prebujanje! (nepreverjen)

Večkrat slišim od ljudi: "jaz se s politiko ne ukvarjam". Tudi jaz ne, ker se nočem, nimam časa, imam pametnejše stvari s katerimi se želim ukvarjati.
Ampak to kar se v zadnjem času dogaja je daleč od politike in daleč od ukrepov, ki imajo kaj veze z reševanjem epidemije.
Počasi se bo potrebno zbuditi, si nehati metat pesek v oči in pričakovati, da se bodo vrnili "dobri stari časi" če boste doma pridno sedeli na kavču. Potrebno bo vstati in se borit za prihodnost, nagnat to bando, ki se izživlja nad nami enkrat za vselej, ne pa ves čas samo jamrat, da ne moremo nič narediti. Mi smo večina. Ja, vsi so isti poslušam, levi, desni, jaz nisem za nobene, sem za poštene, za take ki bodo delali za dobrobit ljudi. Ampak roko na srce, če mislite da nam je bilo tako hudo, ko je večina večkrat na leto šla na morje, potem počakajte čase ki prihajajo, ko bo "uspeh", če se bomo prebili čez mesec. In ne valit krivde na virus, ampak na vlado, ki namerno, z ukrepi ki nimajo nič z obladovanjem epidemije uničuje državo in ljudi.
Zaprti smo kot svinje v hlevu, talci smo v lastni državi, regiji, občini - ste si kdaj v življenju to lahko predstavljali?! Da to nima nobene veze z obladovanjem epidemije, je izjavil sam (bivši nepreklicno odstopljen) minister Hojs. Njegova izjava je bila, da je to zato da ne bi "nagajali vladi". In izjavi, da je 95% ljudi, ki gredo v statistiko umrlih "zaradi" COVID-a, umrlo zaradi pridruženih bolezni. In to javno prizna, ker ve, da smo pač hlapci in bomo še naprej gledali, kako se norčujejo iz nas. In s to statistiko nas ustrahujejo in uvajajo nove ukrepe. Me ne bi čudilo če bodo spomladi "popravljali" statitsiko za nazaj in kar naenkrat bo iz teh 1000+ žrtev "zaradi" COVID-a ostalo nekaj 100. Človeka, ki lahko to uredi so si že nastavili. Potem pa bomo iz najslabše države kar naenkrat postali najboljša, spet bo slavnosti prelet, in Janez bo naš odrešitelj.
Izživljajo se nad nami, norčujejo se iz nas,vsak dan iščejo nove krivce za širjenje okužb. Morje, martinovanja, miklavž, božiček, božične zabave, novoletne zabave, zdaj po novem so krivi ljudje na podeželju. Samo da še bolj delijo že tako razdeljen narod. Levi, desni, pridni, poredni, petkovi kolesarji, potrči, zagovorniki mask, proti maskam, zagovorniki cepljenja, proti cepljenju, mestni, podeželski - na vse pretege se nas trudijo razdelit. Deli in vladaj. Mi vsi smo isti. Mi vsi smo "navadna raja". Če ne verjamete pojdite k zdravniku, pa mu povejte, da ste na volitvah obkrožili SDS. A boste prednostno obravnavani? Ne. To je le način da se deli narod, medtem ko "elita" krade. Zase, za svoje, za tiste pri koritu. Ko bo prišel račun ga bomo plačevali vsi.
Šole zaprte, otroci so že lani bili prikrajšani za več mesecev šole, letos pa praktično celo leto. Ker šola na daljavo pač ni šola. Zakaj če je delo na daljavo tako učinkovito nimajo tudi seje na daljavo? Če bi vložili vsaj 1% truda v ponovno vzpostavitev šol, namesto kadrovanja in pisanja laži po twitterju in raznih lažnivih portalih, bi otroci že zdavnaj bili nazaj v šoli. Tako pa samo grozijo, vsem, ki upajo pravit da TAKO NE GRE NAPREJ, češ, če zdaj odpremo šole, jih bomo čez 1 teden zaprli najmanj do aprila, maja... a zdaj bo pa kaj drugače?! Ubogi otroci, kako jih uničujejo.
Trgovine zaprte, niti za dojenčke, otroke ne moreš kupit oblačil - bolano!!! Zakaj?! Kje so kakšni strokovni dokazi, da se tam širijo okužbe? Jih ni, tako se pač odloča vlada in ne stroka.
Individualna vadba v zaprtih prostorih dovoljena, fitnesi odprti (vsaj na papirju), a za smučanje v naravi, na prostem rabiš lažnivi hitri test ki ga dobavlja SDS mafija, ki se medtem že zabava v Mehiki in za drugo kot za nabijanje številk niso uporabni. Oziroma po novem danes (SPET!!!) ne moreš smučat. Saj ne vem, kako je v trenutku pisanja te objave, morda so že spet odprta, se spreminja iz minute v minuto. Zakaj? So kakšni dokazi, da se tam okužbe širijo bolj kot npr. v cerkvah ki pa so odprte? Ne. Spet, to odloča vlada in ne stroka.
Kaj ima tu preprečevaje širjenja virusa? Nič, samo norčevanje iz naroda, da ja ne bi imel vsaj malo zimskih užitkov. Da se ne bi slučajno za en dan "odklopili" od tega zblaznelega sveta. Da se ne bi slučajno nasmejali, se imeli lepo, nas vsak dan/uro opominjajo po novicah.
Ta vlada uničuje državo, ljudi, otroke in za to ni potrebno biti ne levičar, ne desničar, potrebno je le razmišljati s svojo glavo in ločiti dobro od zla. Očitno nekateri to še vedno niso zmožni, žal.
Na koncu ne bodo krivi tisti ki kradejo, uničujejo državo, nas in naše otroke. Krivi bomo mi, ki smo to mirno gledali.
Narod si bo sodbo pisal sam.

Kekec👍 (nepreverjen)

Zelo lepo napisano,se strinjam.

In reply to by Prebujanje! (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

tvoja mati je ena najboljših delavk v naši spoštovani firmi
Smo se odločili
da ji damo priznanje
zato te vabimo v petek ob 19 uri na podelitev zlatega dildota
ki ga bo prejela tvoja muti

In reply to by Prebujanje! (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Covid sledilnik - 14 dnevna pojavnost/100000 prebivalcevSlovenija - 1170 Hrvaška - 366 Italija - 362 Madžarska - 259 Avstrija - 317 Je to možno?
Naši lažnivci so najbokši na sveti. Več kot trikrat smo bole okuženi od naših sosedov. Mi smo nekšni izbrani narod. Poleg vsega zdaj ljudje več ne mirajo zaradi bolezni, ampak zaradi okužbe. Vsaj tak pišejo doktori, ka so končali butalski Medicinski fakulteti.

In reply to by Prebujanje! (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

tebe pa je res nategnil v rit in gobec
striček iz Čakovca
da takšne nebuloze pišeš
in to pred risanko
Če bi te nategnil po risanki
bi pisal nebuloze brez slovničnih napak

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

tebe pa je res nategnil v rit in gobec
striček iz Čakovca
da takšne nebuloze pišeš
in to pred risanko
Če bi te nategnil po risanki
bi pisal nebuloze brez slovničnih napak

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tebe lekar striček redno štejple v dupe pa gobec in očitno ti fejst paše ka takše pijšeš. Peder zarukani.

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Peder zarukani.
ti je
mama

In reply to by -- (nepreverjen)

1234itsoveeer (nepreverjen)

KONEC JE Z VAMI BANDA KRIMINALNA PODKUPLENA!
https://www.facebook.com/101017414921399/videos/662131267923123/

Ubn (nepreverjen)

Gonte se v TRIJ PIJZDE MATERNE LAŽNIVCI Pcr testi so eno velko sranje.80% učiteljev iz pomurja se testejralo pa je blo na pcr test pozitivnih 80% od 100% kda so šli na rejden test jih je blo okuženih 4 o ton nete pijsali aaa drekači eni

Sobočanec123 (nepreverjen)

Malo si zamešal. Antigenski hitri testi so nezanesljivi. PCR testi so pa testi, ki jim pravimo "redni" in vzamejo kar nekaj časa.

In reply to by Ubn (nepreverjen)

Dr. Potrckovic (nepreverjen)

direktor RTC Krvavec, se v bolnišnici na Golniku zdravi zaradi okužbe s koronavirusom.
Spomnimo: na smučišču Krvavec so decembra kljub prepovedi obratovanja žičniških naprav te zagnali. Inšpektorji so na smučišču posredovali dva dni zaporedoma, ga zaprli.

čarni vrag (nepreverjen)

To je nej nujno povezano s smučiščon. Lejko se je okužo tudi doma ali pa kje drugje.

In reply to by Dr. Potrckovic (nepreverjen)

Hohgbbn (nepreverjen)

Ka bi se okužo s čim če je to fejk test za prehlad

In reply to by Dr. Potrckovic (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ja, na JJ-TV se njemi že smigej v smisli "haha, decembra je ogrožo javno zdravje, zaj pa ga je karma doletela." Ja, človek 22.12 neje ogrožo javnoga zdravja, 27.12. je ogrožo javno zdravje, 1.1.2021 ga palik neje ogrožo... V roki 10 dni je bil dvakrat človek, enouk pa morilec, čeprav gledano z epidemiološkoga vidika neje bilo niti najmenše razlike med temi tremi datumi...

In reply to by Dr. Potrckovic (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Malo sem pogledal na Madžarsko. Tako ima županija Zala 318/100.000 aktivno okuženih, županija Vaš pa 252/100.000. Pri nas pa ima regija Pomurje, ki v velikem delu meji na ti dve madžarski županiji 1.362/100.000 prebivalcev. Vsi ti podatki ne morejo biti resnični. To je nemogoče. Očitno je to politična pandemija, ki jo vsaka vlada kuha po svojih potrebah. Ta virus lekar pada z neba. Kak boža mana. Nas ma 4 krat rajši kak Madžare. Mogoče pa virusi na Madžarskon ne paše.

flokxs (nepreverjen)

S ten ka so na mađarskon odprejte čisto vse trgovine brez izjeme, deca odijo normalno v osnovne šole. Ka sploj ne gučin o Bosni, ge nega nikših ukrepov, čisto vse odprejto, trgovine, šole, gostilne, smučišča..... pa majo menje okuženih ka vsi ostali okoli njih. Naša vlada ga redno perej. Tiste ka do 15.1. na glasovanji o zaupnici podprli to vlado je potrebno razglasiti za narodne izdajalce.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Jah, očitno so lidgej v Zali pa Vaši pametnejši pa ne poslušajo lidij kak si ti...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

flokxs (nepreverjen)

Ka pa v Bosni? Tan so očitno ful ubogljivi in ne odijo smučat, žurat v kafiče, lejtat po bautaj in gejst v restavracije, čeprav majo vse odprejto Oni so napredni za razliko od nas balkancov. Hejnjaj se že ednouk telko pameten delati. Sakši keden bar ednouk iden prek na mađarsko službeno pa ti lejko iz prve rokej poven kak so pametnejši. Do pred božičnimi prazniki so meli še restavracije pa kafiče odprejte pa so nonstop puni bilij, brez nekših omejitev pa mask v gostilnaj. Pa so že te meli takšo isto situacijo z okuženimi kak zdaj. Ti pa tebi podobni ste krivi ka pri nas prirejajo podatke, zaradi vas to delajo. Vas keri resno vrvlete vse ka čujete po televiziji in vas kere je tak na lejci voditi in z vami manipulejrati.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

UBR (nepreverjen)

Mislin ka je zdaj pomali že čas za splošni upor proti tomi očitnomi podjebavanji vlade.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice