Tudi v soboški bolnišnici smo razglasili tretjo fazo delovanja.

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so zaradi naraščanja števila obolelih in karanten, predvsem med zaposlenimi v zdravstveni negi, razglasili tretjo fazo delovanja. Od danes je v bolnišnici na voljo zdravilo proti covid-19. V prihodnjem tednu bodo znova zmanjšali obseg operacij.

V bolnišnici trenutno zdravijo 48 covidnih bolnikov, od tega 6 v intenzivni enoti. Sicer pa ima bolnišnica zapolnjene tudi preostale kapacitete za zdravljenje necovidnih bolnikov.

Razglasili tretjo fazo delovanja

V soboški bolnišnici so v tretji fazi organizacije delovanja, kar pomeni, da za zaposlene, ki so v stiku z okuženimi s covidom, karantena ne velja.

Zaradi velikega števila obolelih in karanten, predvsem med zaposlenimi v zdravstveni negi, brez take vrste organizacije ustreznega zdravstvenega varstva ne morejo zagotavljati.

Zdravilo proti covid-19

Z današnjim dnem je v soboški bolnišnici na voljo zdravilo proti covid-19 v obliki tablet.

Predpišejo ga osebni zdravniki in ga je priporočljivo prejeti v prvih petih dneh po okužbi. O uvedbi zdravljenja odločata osebni zdravnik in infektolog. Zdravi svojci lahko z belim receptom in pacientovo zdravstveno kartico zdravilo dobijo v sivi coni naše bolnišnice, vsak delovnik med 8. in 14. uro.

Ponovno zmanjševanje obsega operativnih posegov

S 17. januarjem ponovno začasno zmanjšujejo obseg operativnih posegov, izjeme so rakave bolezni, napotitve pod stopnjo nujnosti zelo hitro, stanja nosečnosti in otroci. Pacientom se za to opravičujejo in jih istočasno prosijo za razumevanje.

Zdravili manj bolnikov od načrtovanega

V bolnišnici so v letu 2021 zdravili 14.349 hospitalnih bolnikov, kar je enako kot leta 2020 in za 18,7 odstotka manj od načrtovanega.

Od tega je bilo 1403 covidnih bolnikov, kar predstavlja deset odstotkov vseh hospitaliziranih bolnikov. Zaradi velikega deleža covidnih bolnikov in splošnih epidemičnih razmer v lanskem letu smo po navodilih ministrstva za zdravje morali odpovedovati zdravljenje nenujnih bolnikov.

Plan obteženih primerov v akutni bolnišnišnični obravnavi smo dosegli 100,4 odstotno zaradi višjih uteži težje zdravljenih covidnih bolnikov.

V specialističnih ambulantah so zdravili 150.186 pacientov, kar je za 16 odstotkov več, kot leta 2020 in sedem odstotkov manj, kot je bil plan. Obravnavali so 14.143 dializnih bolnikov, kar je za 2,9 odstotka manj, kot leta 2020. Ambulantno so opravili 6.072 CT preiskav oziroma za 24,3 odstotka več, kot leta 2020 in 7.268. MR preiskav, kar je za 6,2 odstotka več, kot leta 2020.

Natančni podatki o realizaciji programa preteklega leta bodo znani v začetku prihodnjega meseca.

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TRR cincin (nepreverjen)

Mamo tablete proti kovidi, za tiste keri zbolijo... zakoj se že sili lidij v cepljenje?

Neko (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Aha... a v čisto nove tablete na trge, ka so jih proizvedla ista podjetja kak cepivo te pa vrvale. Tou te pa kak cukre jedle. Smrad anticepilske!

In reply to by TRR cincin (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Drži gobec, govno !! Nobena tableta je nej "super" ! Je pa vseeno boljše, ker tableto vzame samo tisti, ki jo dejansko rabi !! In to je manj kot 1 od 100-ih !! Sedaj pa posiljujete z neučinkovitimi cepivi čisto vsakega!!!

In reply to by Neko (nepreverjen)

7356455366 (nepreverjen)

JAJA ETO KURAC VAN OPET ŠE EN NATEG IN PREVARA!

A (nepreverjen)

Za tvoj betek pa žal ni zdravila.

In reply to by 7356455366 (nepreverjen)

Parodija (nepreverjen)

Ah , ne ven no , pa ka se to lejko primerja z ovimi živinskimi , pa znate tan ge je na škatli narisana krava ali konj , bi proso kakšnoga youtube experta ka to malo razloži , no.

Lešnik (nepreverjen)

"Beli recept" samo ka farmacija slüjže

Neko (nepreverjen)

Farmacija najbole slujže s fejst betežneme. V primere Covida zaslujže več s tisteme ka v šok sobe ne ven kak dugo ležijo, kak pa s tisteme, ka se je cejpijo, pa nemajo nikšeh problemov.
Samo to je za tebe znanstvena fanatrastika, tele anticepilsko.

In reply to by Lešnik (nepreverjen)

necepec (nepreverjen)

Neko, izračunaj si, kelko dobiš:
- če na enon človeki zaslužiš 1.000 E
- če na 500.000 lidij zaslužiš 1 E
Ti si nej mimo ekonomske šole odo!!

In reply to by Neko (nepreverjen)

Grk (nepreverjen)

Zanima me, koliko vaših zaposlenih je dejansko zbolelo za kovidom, ne koliko je okuženih?

Parodija (nepreverjen)

Hi,hi,hi,Vrana , za tebe je povsem nepotrebno vprašanje zakaj drek ne diši kot vijolice.

Miki mali (nepreverjen)

Zmanjšanje operativnih posegov???prosijo za razumevanje???zdravili 18,7% manj bolnikov??? a ste dobili tudi plače manjše za 18,7%.
Dobili astronomske dodatke ,plače v nebo a delali dost,dost manj?? a je to normalno ??? Bogeci v belom, sem jezen, prosim za razumevanje.

Gost56435 (nepreverjen)

Gda boš crkavo pa do te tej v bejlon rešavale nej ka be te pijso ka njin trbej plače zdignoti. Dosta vas je takših

In reply to by Miki mali (nepreverjen)

Kolca mož (nepreverjen)

pa še kaj ne! beli recept, torej za plačati, pa še v bolnico treba iti po to? nek se jebejo! raje tvegam smrt, kot da izdam te stroške. svinje pokozlane, smrt vsem tem, ki imajo take ideje in sprejmejo take odločitve.

IVAIVA (nepreverjen)

kelko zaposlenih je dejansko res zbolelo, kelko mobinga pa je do medicinskih sester od vodij, poglejte si samo 2 nadstropje kirurgije kakšen mobing se dela, ne vem kak srednje sestre sploh zdrzijo??????

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice