FOTO: gorivo.si
S četrtkom, 1. oktobrom se cene vseh naftnih derivatov lahko prosto oblikujejo na trgu. Pred vami je spletna stran, ki vam bo pomagala, da boste gorivo točili tam, kjer bo najceneje.

Gre za spletno aplikacijo goriva.si, ki prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji. Z jutrišnjim dnem se izteče trenutno veljavna Uredba o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov, na podlagi katere se oblikujejo najvišje dovoljene maloprodajne cene za neosvinčen motorni bencin 95 in dizel na bencinskih servisih izven avtocest in hitrih cest. 

To pomeni, da se s četrtkom, 1. oktobrom, lahko cene vseh naftnih derivatov prosto oblikujejo na trgu. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je spletno aplikacijo vzpostavilo že marca lansko leto in ta je v prvi vrsti namenjena potrošnikom.

Uporaba aplikacije je preprosta, saj morate vnesti le kraj, kjer se nahajate in ponudnika storitev, kjer želite natočiti gorivo. Ob tem določite tudi kolikšna je lahko največja oddaljenost bencinskega servisa. Aplikacija vam bo poiskala najboljše rešitve, ob tem pa boste takoj videli tudi kakšne so cene za liter goriva.

"Transparentno obveščanje potrošnikov o cenah naftnih derivatov potrošnikom omogoča racionalnejše obnašanje pri nakupu goriva. Kakovostno informiranje potrošnikov o cenah ima namreč znatne koristi za kakovosten razvoj konkurence, kar se še posebej odraža pri ponudbi homogenih proizvodov, kamor spadajo pogonska goriva. Večja kot je informiranost potrošnikov, manjša je možnost protikonkurenčnega obnašanja ponudnikov, kamor spada tiho dogovarjanje o cenah," so ob tem zapisali na spletni strani ministrstva.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gorok (nepreverjen)

zemljevid razsirite se na avstrijo, obvezno.

aaaee (nepreverjen)

Tankali nemo nindri ceneneje. Vse cejne do šle gor. Že do zdaj so cejne nej bile dol omejene, pa se nigdar nej zgodilo ka bi Petrol eli pa OMV keriva ovladuvleta 95% črpalk, meu kdakoli falej. Oni sprostijo omejitve cejne ge sta dobesedno samo dva ponudnika.
Kak skaus do zdaj se je pokazalo ka da je Janša na oblasti, ka se trbej za bankaš prijeti. Banda grintava.

eikuji (nepreverjen)

najbolj glasni. v glavnem ka de za cigarete pa za v gostilno, ce kaj ostane pa za lokalno tekmo.

In reply to by aaaee (nepreverjen)

bztuio (nepreverjen)

Državni zbor je danes sprejel novelo zakona o trgovini, po kateri trgovine ob nedeljah in praznikih ne bodo smele več poslovati. Bravo Jansa, in nova vlada. Volja ljudstva se mora spostovati.

In reply to by aaaee (nepreverjen)

Goričanec 2 (nepreverjen)

Predvčeraj san tanko v Avstriji diesel za 0.915. V Sv. Jurije nindre ne pijse kaolko košta kaoj.

stric feri (nepreverjen)

Hmmm, komaj sedaj s to aplikacijo sem videl, da je gorivo na AC dražje. Zanimivo.
No, jaz nikoli ne tankam na AC.
Je pa zanimivo, da je v Avstriji Benzin za nekaj centov dražji. Je pa Diesel cenejši. Če gori delaš in dnevno narediš precej kilometrov je že računica.

. (nepreverjen)

Država bo še vedno mela največji delež od vseh evropskih držav, tak da dobro sigurno ne bo za nas. Nekje morejo puniti. Brezplačne počitnice bojo samo izgovor ka nas še bole zategnejo.

urzte (nepreverjen)

pijtaj svojo Greto, se bos manj vozil in ne bos ogreval planeta.

In reply to by . (nepreverjen)

Gost716 (nepreverjen)

Janša vas opet žejne čez vodo pelal, samo pripravite bankaše ka te si pomali jemali kredit za doktore.

gmnmkk (nepreverjen)

ne seri za nekaj centov, raje vrnite milijardo iz Irana ki ste jo oprali preko nlb in Jankoviceve pokradene milijone. Banda.

In reply to by Gost716 (nepreverjen)

Porsejasvinko (nepreverjen)

Pocakajte se malo, ka mo doktore placevali.... Sto pa nede meu pa lejko crkne.... Desna vlada je vedno skrbela za narod..... Da prej crkne od sirotinje

plkoa (nepreverjen)

cakamo, da bo najprej desna vlada. ze komaj cakam. ker sedaj z levo-sredinsko je samo malo moljse, kot lani z skrajno levo kradljivo vlado.

In reply to by Porsejasvinko (nepreverjen)

TSN (nepreverjen)

Ker smo lane mele skrajno levo vlado, bravo rejsan... nite en ekstremizem je nej dober, še najmenje pa SDSovske, keroga mamo zdaj..

In reply to by plkoa (nepreverjen)

jadranka44 (nepreverjen)

vi pa vaša jodlarland. Ta se spakivajte. delajte tan, šprehen deutsch, pa pozabite na slovenijo.
Slovenija je ne Avstrija. Nema iste zgodovine, kulture, jezika, avstrija je ne bila jugoslaviji. dosta manjša, s svojim jezikom. seveda zaradi tega ma čist drugo ekonomsko sliko, konkurenčnost. Ka je je.

. (nepreverjen)

Saj smo. Ti pa samo jadraj.

In reply to by jadranka44 (nepreverjen)

janez.b (nepreverjen)

Zadnji Slovenec pa naj ugasne luč,potem ostanete bosanđerosi in šiptarji sami

In reply to by jadranka44 (nepreverjen)

Bosanče malo (nepreverjen)

Te pa se vsi skuper odselite v p.m , še boljše pa v Venezuelo ali pa S.Korejo , tam so vaši levonjski tovariši , pa tan te meli "bankaše pa tošline" non stop polne , budaleki vsaj malo razmislite preden kaj zinete

Goričanec 2 (nepreverjen)

V ponedeljek san tanko v Avstriji diesel za 0.915€.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice