Zaradi zagotovitve varnosti in nemotenega poteka gradbenih del, je v času izvajanja projekta večkrat spremenjen prometni režim, kjer so predvidene tudi delne zapore ceste, te dni pa je tam popolna zapora.

Še vedno so v teku gradbena dela v okviru izvedbe projekta rekonstrukcije državne ceste Murska Sobota – Gederovci. Rekonstrukcija omenjene ceste se izvaja od križišča državne ceste z cesto v vas Veščico, do državne meje z Republiko Avstrijo.

Kot smo že poročali, je naročnik gradbenih del Republika Slovenija, Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Občina Tišina in Mestna občina Murska Sobota sta v projektu udeleženi kot sofinancerki. Izvajalec gradbenih del je podjetje Pomgrad s partnerjem Strabag.

Kaj vse se dela?

V okviru projekta se bo izvedla rekonstrukcija voziščne konstrukcije z asfaltno prevleko. Izven naselij se bo izvedla kolesarska steza (na desni strani iz smeri M. Sobote proti Gederovcem). Znotraj naselij bo v desni strani iz smeri Murske Sobote proti Gederovcem mešana cona za kolesarje in pešce, ne levi strani cesta pa bo izveden pločnik za pešce. Urejena bo nova ulična razsvetljava in položeno bo tudi novo vodovodno omrežje. 

Zaradi zagotovitve varnosti in nemotenega poteka gradbenih del, je v času izvajanja projekta večkrat spremenjen prometni režim, kjer so predvidene tudi delne zapore ceste, te dni pa je tam popolna zapora za promet. 

Danes in jutri popolna zapora

Popolna zapora ceste bo po besedah vodje projekta Tatjane Munih iz Pomgrada trajala danes in jutri, 29. in 30. junija 2022

»Popolna zapora je od Rankovec do bencinske črpalke OMV, obvoz pa je urejen preko vasi Sodišinci,« je za Sobotainfo še dejala vodja projekta. 

Delalo se bo do konca leta

Dela bodo po napovedih predvidoma zaključena v sredini decembra leta 2022. Vse občanke in občane ob spremenjeni prometni ureditvi in izvedbi rekonstrukcije državne ceste prosijo za razumevanje in strpnost.

Spomnimo namreč, da je pred kratkim na omenjeni relaciji zaradi prehitevanja prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice