Dodatna testiranja pokazala nove okužbe.

Iz Doma starejših Rakičan so včeraj sporočili, da je bila potrjena okužba s covid-19 v enoti Center za starejše Murska Sobota.

Po testiranju vseh zaposlenih in stanovalcev enote Center za starejše Murska Sobota, je okužba s covid-19 bila potrjena pri petih zaposlenih in treh stanovalcih. Skupaj je torej okuženih šest zaposlenih in trije stanovalci. Vsi zaposleni so v karanteni, stanovalci pa so bili prepeljani v bolnico za čas do vzpostavitve rdeče cone v naši enoti. Vsa ostala testiranja zaposlenih so bila negativna, na preostale teste stanovalcev pa še čakamo. 

S spleta

Komentarji (34)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
IMT (nepreverjen)

Ka je zdaj Zoki? Tvoj dom je grato žarišče Covida? Pa tau se tebi nemre zgoditi, nej?
Glavno ka ti kader krčiš, pa vničavleš svoje delavce...

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Dobro vas farbamo, ovčke moje! Isto, kot smo se mi prefarbali iz komunistov v domobrance.

Leonidov (nepreverjen)

Ne motaj brez veze,ka nemas pojma.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

oioioi (nepreverjen)

Ges san čül, ka je na sobotainfo žarišče.. Zna što kaj o ton?

Muda (nepreverjen)

Namesto zapiranja doma za obiskovalce naj bi raje poskrbeli za dosledno upoštevanje zaščitnih ukrepov.

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Točno take ovčke rabimo!

In reply to by Muda (nepreverjen)

Leonidov (nepreverjen)

Lekarna si ti edini ovčka.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Koda (nepreverjen)

Tej naši starci so brez obiskov, okoli so tudi nej odili. Što jih je okužil? Zaposleni tan, malo te se mogli odpovedati bratev, pa praznovanj. Tudi vsi ostali, šteri delate z ljudmi. Nej vsaki vikend druze ja pa pijančevanje. Tej naši starci nam dosta pomeniji. Če si v službi, ga žal doma nemres meti

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Če mate tak radi svojce, niti služba ni ovira.

In reply to by Koda (nepreverjen)

Koda (nepreverjen)

Ka rejsan? Daj predlog kak naj skrbimo za svojce, šteri rabijo oskrbo, prisotna je demenca nemrejo biti sami. Ostanemo doma in smo z njimi 24 ur? Še za njih plačujemo za dom. Zgleda, ka je tebi za tvoje starce vseeno, če jih še maš. Ali si pa tudi takšen egoist, ka ti je pomembno to, ka se ti lajko zabavaš okoli, drugo te pa ne brigs

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Lujgi (nepreverjen)

Ne modruvli. Domov si ga zemi. Idiot prijdeš na obisk 31 kda je penzija!

In reply to by Koda (nepreverjen)

Buuuuu (nepreverjen)

Ti si resno kreten, kateri starček v domu ima kaj od penzije? Veliko svvojcev domove doplača., nosijo jim kakšne priboljške, hrano. Ti svojim starrim verjetno samo jemlješ,

In reply to by Lujgi (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Točno! Samo penzija vam diši, zdaj pa problem ka nemrete po njao.

In reply to by Buuuuu (nepreverjen)

Lujgi (nepreverjen)

Te mi pa povej pameten zakoj bi zdaj delavec ka dela v domi ne bi smeu svojoga života živeti zato ka v domi dela.. ka kao nesmi na bratvo pa na fešto. Pa boli tebe kurac ka on v privat životi dela. KRETEN !

In reply to by Buuuuu (nepreverjen)

Tadej Ser (nepreverjen)

Ne bluzi. Moja tašča je v ton domi keri je zdaj kao žarišče. Še par dni nazaj je žena bila na obiski pa je bilo vse vrejdi. Nišče je nej biu betežen niti je nej bilo nikših drugih problemov. Zdaj na enkrat pa cela panika pa vsi okužini pa betežni. V bistvi je sploh nihče nej betežen. Če bi jih še nekrat testirali ali pa še dvakrat bi se številke hitro spremenile. eni bi bile še cuj okuženi, tisti ka so pa zdaj okuženi bi pa verjetno gratali neokuženi. Tak je bilo pri nas v službi. Samo ne komplicejrajte pa ne paničarite. V domi ljudje umirajo tedensko tudi brez toga virusa, ker so vač ali menje vsi že drugače bolani. Vejči problem od toga virusa v domovih je to, ka je ogromno teh starčkov tan čisto obležalo ker se nihče z njimi ne ukvarja, ne hodi z njimi na sprehode in jih kak drugače ne vzpodbuja h gibanji. Moja tašča je pred korono bila sakši vikend pri nas doma. Od gda so jih pa not zaprli pa sploj več brez tiste hojice nemre 2 koraka napraviti. Tudi nan doma tej starci dosta pomenijo, samo znoreti pa zdaj zaradi toga glih nej trbej.

In reply to by Koda (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Kda mo plačani za to ka ne odin okoli te može.

In reply to by Koda (nepreverjen)

f0s (nepreverjen)

vi doktori pa frajlice samo feštajte, ka de več keša ostalo v blagajni. ka nede trbelo telko penzij izplačuvate

KLUK (nepreverjen)

Tudi zaposleni v domu so LJUDJE, grejo v trgovino, imajo otroke, ki so v šoli in se lahko okužijo enako kot vsi mi. Ni pogoj za okužba trgatev, poroka, feštanje, včasih je dovolj to, da svojega otroka objameš. GROZA ha? Tega si pa že ne bi smeli dovoliti ... Raje pomislite, v kakšnem stanju zdaj dela peščica zaposlenih, ki je (zaenkrat) negativna? Že tako jih je premalo, namesto da bi se čez poletje uredila, uspososobila dodatna delovna sila, se je napihovalo vse drugo. Nočem verjeti, da nekateri premorete tako malo empatije.

Sude (nepreverjen)

Vse to drži! Objeti otroka, iti v trgovino... Drži pa tudi to, da zapisleni hodijo okrog, kjer jim ne bi bilo treba, razno druženje in praznovanja..

Lujgi (nepreverjen)

Na daj ne motaj tij boš gučo ge de človik odo. Za sebej se brigaj !

In reply to by Sude (nepreverjen)

Bojan1 (nepreverjen)

Baje bila v soboto zabava za okroglo obletnico, katero imela ena pametna diklina, zaposlena v zdravstvu. Na zabavi bilo vec zaposlenih v zdravstvu, tudi delavci tega doma. Ze v nedeljo je prisla ven informacija, da je bil na zabavi nekdo okuzen. Zna kdo vec kaj o tem?

gzt (nepreverjen)

nic čudnoga več to ne zdaj. sploj brezveze pisate. ta osebna skrb glede virusa se je zaključila v sredini aprila. nišče se več ne drži ničesar. ne doktori, ne politiki, ne ludje. vse deluje kak nekšna resničnostna oddaja. recimo prešnji teden iden na slikanje kolega, priden nut z masko, zmerijo vročino, in ker san nekaj drego z masko, se je vtrnila vrvica. In kda san san šel na slikanje san se ščel opravičite ka se mi je vtrnila maska in če je možno dobiti drugo, mi je doktor samo provo ka naj samo iden dale, itak nas nišče ne vidi.

In reply to by Bojan1 (nepreverjen)

Lolo (nepreverjen)

resan ste vsi ki komentirate brez pomenske izjave bolani v glavi,pojma nemate kak se dela v domovih in poleg tega tudi mi smo ljudje in krvavi pod kozo keri smo tam zaposleni..pa ostanite zdravi!

Bojan1 (nepreverjen)

Tudi tisti je bolani v glavi, keri po festi odo, kjer bilo vec kot 70 ljudi, brez nobenih mask, varnostne razdalje... v ponedeljek pa v sluzbo, kjer bil v stiku z vecimi pacienti. Ljudje v zdravstvu bi se morali drzati pravil, nej pa, ka jih krsijo. Sicer pa bila na zabavi najmanj ena oseb zaposlena v tem domu, ce delas tam, potem ves, kdo je to bil (da ne bom imensko).

In reply to by Lolo (nepreverjen)

TAMARA 2 (nepreverjen)

Bolana v glavi si tij, ka se ne zavedaš ge delaš. So tej vaše zabave in praznovanja bole pomembna, kak vasi varovanci, najranljivejsa skupina? Lajko maš svoje privat življenje, držite pa se vsaj osnovnih ukrepov

In reply to by Lolo (nepreverjen)

1 (nepreverjen)

Pa ka tebe boli kurac ge što ode, pa čiglij je 200 lidij... tij verjetno cele dneve doma sidiš ka te nišče nikan nepozove...
Te zaj či v dome delamo nemremo ite na poroke pa na praznovanja ali ka? Nemamo privatnoga života? Samo za dom naj živemo?

Bojan1 (nepreverjen)

Mater si fuknjeni, se vidi ka nemas IQ-ja pa te boli za vse oskrbovance, za kere skrbis. Daj boj frajer pa se izdaj, mo vidli, kak de reagiral tvoj direktor. Mene boli kurac, ke sto odi, samo oseba, kera je bila na zabavi, se tan okuzila, sla betezna z simptomi delat pa okuzila ze najmanj 5 zaposlenih pa nevem kelko oskrbovalcev, ta je rejsan fuknjena. Tudi moj oce je tan, pa zdaj nemam niksih informacij o njem. Aja pa tudi ges hodim okoli, samo nej na zabavi, kjer je bilo prisotnih vec kot 70 ljudi (kar nekaj je kaslalo in imeli simtome), pa te nejso meli jajc, ka bi bar doma ostali pa sli na test. Upam, ka de, ce do kasne smrtne, ta oseba, fasala kaksno ovadbo. Vsak lejko dela ka sce, samo nema pravice ograzati druge.

In reply to by 1 (nepreverjen)

Porsejasvinko (nepreverjen)

Ajde ne seri kaksa skrb? Ka motas? Za minimalno placo drek pucajo za starimi ka nihce drugi nesce to delati... Pa polovica teh staroatnikov bi lejko foma bijla pa mela samo dnevno oskrbo pa se potomcon ne da skrbeti za njih po sluzbi..... Zdaj bos pa ti kuko ka ne smijo po bratvaj oditi... Ti odis? Pezdec eden

In reply to by Bojan1 (nepreverjen)

Bojan1 (nepreverjen)

Pa nisce ne pravi, ka nesmite nikan iti, vsi smo rdeci pod kozo, samo bar vi, ki lahko napravite drugim najvec skode, bi se morali drzati neksih pravil, pa kot prvo poskrbeti za varnost. Ce bi vido slike iz zabave, bi bil istoga mnenja.

In reply to by 1 (nepreverjen)

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Točno takšne ovčke rabimo!

In reply to by Bojan1 (nepreverjen)

Haloooo (nepreverjen)

Tvoje pisanje in izražanje o tebi pove vse. Škoda, da delaš v takšni ustanovi. Sama si izbrala ta poklic in bi se morala zavedati, kaj te čaka. Mislim, da imate v službi navodila, kako se v tem času obnašati. Privatno življenje in kršenje vseh ukrepov, zabave, potem pa v službo k bolnim starčkom. Bravo ti. Upam, da preživijo, stari so, ampak nekje je nekdo, ki bi žaloval za njimi, nekdo, ki jih ima rad.

In reply to by 1 (nepreverjen)

TITA (nepreverjen)

Najlažje je nekoga obsojati in pljuvati po njem. Če je korona bolezen, se naj tako tudi obravnava, ne pa da so okuženi tarče zaničevanja in obsojanja. Še nikoli ni bilo slišati, da bi koga obtoževali in grdo govorili o njem, če je zbolel za gripo, rakom ali drugo boleznijo. Na žalost je korona tu, sprijaznimo se že s tem in nehajmo z nesmiselnimi komentarji, ki so milo rečeno, dokaz tega, koliko ima nekdo oz. nima v glavi (pameti namreč). S tem moramo živeti, slej ko prej bo lahko vsak izmed nas fasal okužbo in jo, kar močno upam, tudi prebolel. Življenje mora iti naprej, še pomembneje je, da ga tudi ŽIVIMO!!! Pa ostanimo zdravi!

1 (nepreverjen)

Za mene je ta korona še itak samo ena velka prevara pa nategovanje folka! Či bi tak bilo to vse kak prikažuvlejo bi se ge san verjetno mogo že 5x okužite..Fajn je na narode sprobavate do kere meje nas lejko zapirajo pa kontrolerajo ka mij (narod) nede odreagero na to! Verjetno je tude resan ka so starejše bole občutljive , samo itak majo še polek vsaj 2 drugive diagnoze... tak ka či nebe korone bilo pa bi navadno gripo starejše dobo bi nažalost tude verjetno mrl. Ampak zaj pač z ten covid majo šanso, ka to pri starejšej pokažejo kak da je to nevarna bolezen...

Soksok (nepreverjen)

16 starostnikov okuženih, pa te de pitala, če mislimo, ka de samo za dom živela. Živi za svoje zabave, samo te idi delat na cesto z meklo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice