Ta teden v Murski Soboti pozdravljamo kar dve večji spremembi na področju prometa.

Medtem ko smo včeraj poročali o preureditvi Kocljeve ulice v Cono 30, pa se je danes začela preureditev enega bolj problematičnih križišč v mestu.

Na Lendavski ulici so namreč stekla dela za izvedbo montažnega krožišča na Lendavski ulici "pri vagi". To zdaj že dobiva končno podobo, mi pa smo se podali na cesto ter posneli kratek video.

Dolgoletna prizadevanja

Mestna občina Murska Sobota si je sicer že vrsto let prizadevala za ureditev problematičnega križišča, kjer je bilo izjemno težko vključevanje v promet iz Ledavskega naselja oziroma Partizanske ceste. Na omenjeno problematiko so mestno upravo že dlje časa opozarjali tudi občanke in občani. 

Lažje priključevanje

Obstoječe štirikrako križišče pa bo zdaj končno preurejeno v montažno krožišče z namenom izboljšanja prepustnosti na priključnih krakih. 

Sredinski otok in ločilni otoki bodo izvedeni z montažnimi elementi. Prizadete površine za pešce in kolesarje bodo nadomeščene z novimi, prav tako bo v tem delu na novo urejena cestna razsvetljava.

Za manj konfliktnih točk

Nova ureditev naj bi bila varnejša, saj se bo zmanjšalo število konfliktnih točk v križišču.
V času izven prometnih konic bo postavitev krožišča umirila voznike, v času konic pa bo rešitev s krožiščem preprečila predolgo čakanje za vključitev v glavni prometni tok in posledično izsiljevanje prednosti zaradi tega.

Možne zapore in oviran promet

Montažno krožišče na Lendavski ulici v Murski Soboti bo v znesku 94.812,71 evra financirala Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo. Izvajalec del je Pomgrad - Cestno podjetje d.d., predvideni rok dokončanja del pa je 30. oktober 2017.

Kot so še zapisali v Mestni občini Murska Sobota, bo v času izvedbe krožišča prihajalo do zapor in do oviranega prometa, zato vse udeležence v prometu prosijo za strpnost in še večjo previdnost v tem delu mesta.

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

krožni (nepreverjen)

3 krožišča po vrsti, te pa pri Hoferi rdeči semafor.

Nisem robot (nepreverjen)

ampak res. Ne mislijo na celostno ureditev, krožišče tu pa krožišče tan, pa kakšen znak tretjen konci mesta.

In reply to by krožni (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

samo gokart steze delajo :-)

Matjaz66 (nepreverjen)

Super... ali kaj to pomaga ci pa je semafor pri renomeji pa semafor pri hofri... tisto tudi zriktati trbej...

Borka (nepreverjen)

Kume nacast ?? Ka do se vecje zastoje.. bravo..inteligenca na nule

ajajajajajajaj (nepreverjen)

Inteligenca na nuli je očitno samo pri tebi. Krožišča so še vedno najboukša rešitev za pretočnost prometa. Problem je v šoferaj keri se ne vejte voziti z avtojami, nej pa v krožiščaj. Pijtajte tiste ka živijo tan v tistih blokaj v okolici in tiste iz Ledavskoga naselja kak jin je fajn gda čakajo v ton križišči ka se lejko vključijo v promet.

In reply to by Borka (nepreverjen)

- (nepreverjen)

če bi bilij semafori bi se komot lejko vključili v promet. to križišče de glij tak zaštopano kak ovo na drujgi strani proge smer BTC.

In reply to by ajajajajajajaj (nepreverjen)

BAMBINO

in zakoj je tisto krožišče zaštopano? zavo semaforof tan malo dale! še tan be mogo bite krožne.

In reply to by - (nepreverjen)

black panter

tisti semafor ne dela nikšne gužve,zdaj bi že lejko gor prišo ga zastoj dela turbo krožišče da se dva pasa lendavska pa inustrijska zožita v en pas pri lidli

In reply to by BAMBINO

narod je čuda (nepreverjen)

Ti rajše peški ode, ka nemaš pojma.

In reply to by Borka (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Malo prej san se pelo mimo. Tej plastične elemento do mogli dosta krat popravlati, če nedo pase razširili vsaj za 20 cm. Avtobusi pa avstrijci s svojimi dugimi kamp prikolicami tou vse poderejo. Projektant je pa dale od računalnika nej prišo kda je tou planejro.

Mura je večna (nepreverjen)

Daj n ebluzi indri so še menša krožišča pa je nika nej podrejto.

In reply to by vodka (nepreverjen)

DESNIČAR (nepreverjen)

KROŽIŠČE HOFER ???!!!!!!

kanžor

Hungaro Ring na Lendavski je Gotov .Kje se bo še delal ? Ovi mijsli ka ,do ga zdaj vsi volili .Malo morgen .Konec vladavini

izak (nepreverjen)

ČE SO ŽE HOTELI VEČJO PRETOČNOST NAJ UKINEJO SEMAFORE IN TAM NAREDIJO KROŽIŠČA KOT JIH IMAJO V SOSEDNJI RADGONI ENOSTAVNO IN POCENI ZELO DOBRA REŠITEV . ČE MI GDO DOKAŽE DA TO NI RES NAJ MI PREDSTAVI KAJ JE TU NAROBE RAZEN TEGA DA SI NE BO MOGEL NIHČE NIČ V ŽEP DATI.

izak (nepreverjen)

ČE SO ŽE HOTELI VEČJO PRETOČNOST NAJ UKINEJO SEMAFORE IN TAM NAREDIJO KROŽIŠČA KOT JIH IMAJO V SOSEDNJI RADGONI ENOSTAVNO IN POCENI ZELO DOBRA REŠITEV . ČE MI GDO DOKAŽE DA TO NI RES NAJ MI PREDSTAVI KAJ JE TU NAROBE RAZEN TEGA DA SI NE BO MOGEL NIHČE NIČ V ŽEP DATI.

povezani (nepreverjen)

"Ta teden v Murski Soboti pozdravljamo kar dve večji spremembi na področju prometa."

Kdo govori v prvi osebi množine? Mi ??? Verjetno mislijo na povezane

vodka (nepreverjen)

Zdaj san se pelo skozi pa tisti gornji moj post več ne vala.. Zdaj ma tou čista drugo formo.

ferdo45 (nepreverjen)

pretočnost de slabša in nej bokša.... ok za tisti par ka tan z blokov vo idejo de bokše za 98% prometa ker je pa do zdaj šaou ravo pa tou predstavla dodatno oviro in posledično se zamajnšala pretočnost

gostgostgost (nepreverjen)

Malo prlej san se dvakrat tan skouz pelo. Nikšoga problema neje bilou, čistak vrejdi vse ide, niti je nej moteče. ferdo45, tij maš sploj izpit za avto?

ferdo45 (nepreverjen)

povprečna hitrost z kero si se pelo skoz je ziher bila nižja nej ka bi mi pravo ka si normalno 50 km/h skoz krožišče leto ka tou nej možno in kda tou potencioniraš ugotoviš ka se pretočnost zmeša .... saj ne pravim ka de katastrofa ampak pretočnost de ziher menša ker večino prometa ide ravno in ne zavija

In reply to by gostgostgost (nepreverjen)

gostgostgost (nepreverjen)

Po Lendavski se redko sploj lejko 50 km/h pelaš, razen zvečer gda nega prometa. V glavnon, idi pa se pelaj pa te guči. Ges san nej meo problema nikšoga, niti san nikoga drugoga nej vido ka bi meo, niti je nej bilo nikših zastojov.

In reply to by ferdo45 (nepreverjen)

Tujec 2

Čak no, Pištek, kelko že to krožišče košta ?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice