Po hudem sporu sta se Judit Vida Bukovec in Dunja Lešnik pobotali, dela so se nadaljevala. Dokončanje obnove pa je ponovno pod vprašajem, saj zaradi domnevnih nepravilnosti zadevo preiskujejo kriminalisti.

Zakonca Lešnik, ki sta koordinirala obnovo hiše v Prekmurju, sta se pred dnevi umaknila. Zdelo se je, da bodo dela ostala nedokončana, a sta se vpleteni strani pobotali, vse zavoljo 11-letne Zale in obljube, da bo septembra v šolo lahko zakorakala iz novega doma. 

Ko se je že zdelo, da se bo vse vendarle srečno končalo, pa so prišli novi zapleti. Vprašljiva je namreč poraba donacij. Zbranega denarja namreč ni več, okoli hiše manjka še drenaža, prav tako ni fasade.

Odgovarjati morata na očitke

Zakonca Lešnik, koordinatorja in izvajalca obnove, morata v zadnjih dneh odgovarjati na očitke o nesmotrni porabi donacij, nad katerimi so bdeli tudi na lendavskem Rdečem križu.

Glede na vse skupaj naj bi ostalo še 2039 evrov dolga, kar predstavlja zelo majhen minus, zatrjuje Lešnikova. Dogovorili so se, da bodo nekaj opreme vrnili v trgovino. Sredstva za družino pa še vedno zbirajo na računu Rdečega križa. 

"Vrnili bodo stvari, ki jih gospa Bukovec skupaj s svojo hčerkico Zalo, niti ne potrebuje, saj ne gre za najnujnejše stvari, ampak stvari višjega cenovnega razreda kot so pomivalni ter sušilni stroj in podobno," razloži sekretarka območnega združenja Rdečega Križa Lendava, Gombi Jablanovec.

Podvajanje računov, netransparentno ravnanje z denarjem

No, kot so poročali v oddaji Svet na Kanalu A, pa je ravno Rdeči Križ Lendava podal ovadbo na policijo zaradi domnevnih nepravilnosti pri porabi denarja. Z denarjem, ki ga je zbirala celotna Slovenija, so ravnali precej netransparentno in ravno računi, za kaj vse je bil denar porabljen, so zdaj stvar preiskave. 

Med drugim naj bi bil sporen račun za polaganje keramičnih oblog, ki je bil izdan na neobstoječe podjetje, plačan pa je bil celo s strani Rdečega križa Lendava. Dela na drugi strani niso bila opravljena. Potem je tu še podvajanje artiklov na računih, kot je recimo nakup dveh sesalcev. Kot so poročali v oddaji Svet, je imela Lešnikova enega izmed teh doma in naj bi ga medtem že vrnila nazaj v trgovino.

Donacij je bilo za osem tisoč evrov, del denarja je porabljen za nakup mešalca za beton, vrtalnika, brusilnega aparata, žage, kompresorja in drugih pripomočkov. Ta denar je bil zbran za Bukovčevo in njeno hčerko Zalo, Judit pa pri tovrstnih nakupih naj ne bi imela nobene besede, pa čeprav je bil denar primarno namenjen njej in njeni hčerki.

Obnova hiše ostaja nedokončana 

Grenak priokus v tej nesrečni zgodbi ostaja. Judit zanika, da bi bila nezadovoljna in nehvaležna, saj je dobila čudovita okna, streho in lep omet. Ob tem se je zahvalila tudi vsem, ki so donirali. Javna obračunavanja in vse večji zapleti so sicer odgnali več donatorjev, ki jih zdaj želijo pridobiti nazaj.

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Bikec (nepreverjen)

Kak koli se bo zadeva končala ste dobrodelništvu naredili neverjetno škodo. Ljudje dajo, mnogi sami nimajo preveč, somo dajo. A na skoraj vse dobrodelne akcije je padla neka senca: za tistega malega dečka iz Cankove je bilo zbrano preveč pejnaz in starša sta se odločila, da bosta višek ponucala za advokate. Ova bratonska je zbirala sredstva kar na svoj tekoči račun za zdravilce, zdaj pa še to. Kdo bo še kaj dal???? Pohlep in pokvarjenost seposedi. In takšni narod de naklado, kakšne politike ma. Politiki so ogledalo naroda.

DF (nepreverjen)

tu bi res bilo treba nekoga jebat
i u zatvor spraviti
Mislil sem donirati 1000 evri
a sada ne dam ništa

In reply to by Bikec (nepreverjen)

Juhica (nepreverjen)

Mam občutek, da se je dobrodelbost razširila na več oseb, ki do nje niso upravičeni, bi pa nekaj imeli. Kripo naj čimprej zakljuci in objavi izsledke, da ne bomo nasedali rdecemu krizu in nekim dobrodelnežem...

Soncnica444 (nepreverjen)

Ok kriva sta verjetno tudi dobrodelca, ampak ne gre pozabit, da so gospe ponudli obcinsko neprofitno stanovanje, pa ga je zavrnila, pa da se podarjenega pohistva ne sinfle... to ka sta dobrodelneza nej bla posteniva se ne pomeni ka gospa je vse ok delala....

Lendavski (nepreverjen)

Jaj je povedala sekretarka območnega združenja Rdečega Križa Lendava, Gombi Jablanovec. "Vrnili bodo stvari, ki jih gospa Bukovec skupaj s svojo hčerkico Zalo, niti ne potrebuje, saj ne gre za najnujnejše stvari, ampak stvari višjega cenovnega razreda kot so pomivalni ter sušilni stroj in podobno,"
---------------------------
Kak se banda spreneveda,zdaj je slišati kot,da si je judit zaželela stvari višjega cenovnega razreda,policija naj razišče to bando na rdečem križu v Lendavi,ker kolikor se sliši je stvar malo drugačna.Ta Dunja Lešnik bi si naj nekatere stvari kupila tudi za svoj dom,tako sta ta pomivalni ter sušilni stroj bila kar namenjana za njo,sedaj pa je seveda najboljši izgovor na gospo Bukovec.
Ta svinjarija smrdi do neba in treba tudi to sekretarko zbrcat iz RK.

rk (nepreverjen)

Se strinjam, sekretaka RK je največ kriva, Predlagala je celo socialni službi naj Judit odvzamejo otroka. Bajsa frdamana, ne vem če ima ona svoje otroke, verjetno ne, ker ne ve, kaj je to materinski čut.Upam, da bodo na rdeči križ namestili novo odgovorno in strokovno osebo.

In reply to by Lendavski (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Če je tou predlagala CSD, je tou edina pravilna stvar. Mati baje pije, ne da se ji delati, zavrnola je občinsko stanovanje, takšna oseba je nej primerna, ka vzgaja otroka.

In reply to by rk (nepreverjen)

Dudul (nepreverjen)

Če je to predlagala je edino pravilno. Kdor to žensko osebno pozna ve, da je predlog tega ukrepa že pravzaprav prepozen in bi se moral zgoditi veliko prej.

In reply to by rk (nepreverjen)

Gost4635 (nepreverjen)

Obej v čuzo pa konec.

vodka (nepreverjen)

Najvekši problem pri ton primeri je ka narod več nede vörvo v te dobrodelnosti pa de marsikdo preveč potreben pomoči osto brez nje zaradi takšnih svinjarij.

In reply to by Gost4635 (nepreverjen)

Lendavski (nepreverjen)

Odstranjeno iz njene strani,ampak bi morala vedet,da ostanejo stvari vedno na netu,ko jih 1x objaviš. https://www.youtube.com/watch?v=39_hF0ggsOs

Babnica (nepreverjen)

Jesos vejpa je cejli film posnemala.. 52 min eno isto stvar larma

In reply to by Lendavski (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Upam,da bomo zvedeli kaj so odkrili kriminalisti o tej svinjariji in pokvarjeni dobrodelki.

Davor555 (nepreverjen)

"Nema đabe ni u stare babe" pravi stara jugoslovanska...

izj79653

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Osrednji mesec sem dobil 27936 EUR za delo 3 ure na dan. Začel sem štiri mesece prej in vseeno hitro odnesel domov, od 7645 do 9264 evrov vsak teden.
tukaj .................... >>> www.WebJob33.Com

ojkanojkan (nepreverjen)

ciganska posla

Janez Komunist (nepreverjen)

In kak je zdaj,smo že kaj bližje epilogu te svinjarije,ki si jo je privoščla ta dobrodelka,ali se je lepo vse pometlo pod preprogo. ?

Lendavski (nepreverjen)

In potem vse tiho je bilo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice