V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 7. septembra, opravili 1581 testiranj na novi koronavirus. Potrdili so 42 novih okužb.

Po podatkih Covid-19 sledilnika so v minulem dnevu največ okužb potrdili v Ljubljani, in sicer deset okužb. Ljubljani pa sledita Novo mesto in Maribor s petimi novimi okužbami.

Dve okužbi so potrdili v občini Sevnica, po eno okužbo pa v občini Velike Lašče, Kranj, Slovenska Bistrica, Domžale, Grosuplje, Škofljica, Ilirska Bistrica, Videm, Prevalje, Ptuj, Radovljica, Škofja Loka, Tišina, Trebnje, Vojnik, Kungota, Lenart, Metlika in Šentjernej, poleg tega je bila ena okužba vnesena iz tujine.

Že sedmi dan zapored je bila okužba potrjena tudi v eni izmed pomurskih občin, tokrat ponovno v Tišini. V Pomurju je v zadnjih sedmih dneh bilo potrjenih že 17 okužb, aktivnih pa je trenutno 35 primerov (v Murski Soboti devet, v Lendavi šest, v Puconcih in Turnišču štirje, po dva v Črenšovcih, Gornji Radgoni, Moravskih Toplicah in v Tišini, po en primer pa v občinah Beltinci, Grad, Križevci, Velika Polana). 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Masko Počivalšek (nepreverjen)

Nizozemska vlada je sporočila, da svojim državljanom ne bo priporočila nošenja zaščitnih mask za upočasnitev širjenja koronavirusa, saj meni, da njihova učinkovitost ni dokazana.

Namesto tega bo vlada od državljanov zahtevala, da bolje spoštujejo ukrepe socialne oddaljenosti, saj se število bolnikov ta teden povečuje, je dejala nizozemska ministrica za zdravje Tamara van Ark.

“Ker učinkovitost mask ni bila dokazana z medicinskega vidika, se je kabinet odločil, da ne bo nobene obveznosti nošenja medicinskih mask,” je dejala Arkova v sredo po opravljeni analizi poročila nizozemskega Inštituta za javno zdravje.

Ta odločitev je v nasprotju z drugimi evropskimi državami, ki so uvedle obveznost nošenja mask v zaprtih prostorih in celo na prostem, poroča Reuters.

Vodja nizozemskega Nacionalnega inštituta za zdravje je dejal, da nekatere študije kažejo, da maske pomagajo upočasniti širjenje virusa, vendar pa inštitut ni prepričan, da bodo pomagale med trenutno epidemijo na Nizozemskem.

če ge va ra (nepreverjen)

Pod reklamo za hujšanje ni možno komentiraje. GNILO je, ko se v povezavi z debelostjo in nezdravo prehrano prilepi slika hamburgerja in krompirčka.
Ne vem od kje nekim ta hud stereotip ?!?!?!?!?!
Človeška norost je res brezmejna !!!!!!!!
Poznam cel kup debelih, ki se neprimerno prehranjujejo in NIKOLI ne gredo na burger ali krompirček.
Bistveno več problemov naredi prekomeren vnos sladkih stvari in ogljikovih hidratov !!!!!!

Žm (nepreverjen)

Realni DF jebi si tij že enkrat

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Žm (nepreverjen)

Realni DF jebi si tij že enkrat

In reply to by če ge va ra (nepreverjen)

Starejše novice