Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so v sredo, 14. oktobra, opravili 5287 testiranj na koronavirus, kar je največ doslej. Potrdili so rekordnih 745 novih okužb. Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 10683.

Delež pozitivnih testov je bil včeraj 14,09-odstoten, trenutno je aktivnih 4818 primerov, 14-dnevna pojavnost je trenutno 230 okuženih na 100.000 prebivalcev.

Za primerjavo. Dan prej smo ob 4902 testiranjih potrdili 707 novih okužb.

Včeraj je umrla ena oseba okužena s koronavirusom. Skupno število vseh smrtnih žrtev je 176.

Na intenzivni negi 40 bolnikov s covid-19

V slovenskih bolnišnicah se je včeraj zdravilo 221 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega jih je bilo 40 na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so včeraj v domačo oskrbo odpustili 20 pacientov, ki so okužbo s koronavirusom preboleli. Skupno število vseh takšnih pacientov zdaj znaša 679.

Zaradi vse slabše epidemiološke situacije je sicer vlada včeraj sprejela nove ukrepe, ki jih bodo pristojni predstavili na današnji novinarski konferenci. 

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Legenda (nepreverjen)

Nujno vse dol zapreti in to takoj..
Po vaših novinarskih izračunih bo polovica naroda v kratkem tak zaražena..

Risto Kubura (nepreverjen)

ha ha

In reply to by Legenda (nepreverjen)

kjhde (nepreverjen)
CORONANOVINAR (nepreverjen)

LJUDJE UMIRAJO KOT PO TEKOČEM TRAKU

IN TO POVSEM ZDRAVI IN MLADOSTNI 90LETNIKI

Čudo (nepreverjen)

Vlada je zavozila. Ko ne bo nadomestil za zapiranje poslovne dejavnosti, bo podpora tej vladi še bolj padla.

Ber (nepreverjen)

Smo na rdečon seznami ali nej? Se gostilne pa trgovski centri zapejrajo?

zlataribica

Pri nas v sredo je bil 14 oktober!

Kit (nepreverjen)

Ena stvar me zanima? Zakoj gostinci pa frizerji. Itd. Ne stopite skuper vij najbole najebete.. pa trbej Nika stroga napraviti s koj te živeli či van vse zaprejo? Odket telko testeranih? Vidite ka natigavlejo kak nas ščejo. Pa nega tu levih in nej desnih skup trbej stopiti drugo nič 👍

čikapajo (nepreverjen)

Glede na volitve in javnomnenjsko podporo si hudo udaril mimo o tem, da je celi narod proti njemu. To je laž, okoli polovice volilnega telesa podpira desno opcijo, zato ne zavajaj. Če za celi narod misliš tule nekaj pišočih in tiste bicikliste ob petkih ter nekaj jamrajočih kulturnikov v oddaji Studio City, dnevniku nacionalke in na Pop TV... ti matematika ravno ne gre.
To, da so nekateri ljudje tudi proti vsem ukrepom, čeprav so primerni, drži. Ampak koliko jih je in predvsem, koliko prepoznavnosti, vpliva ima to malo število ljudi..., zaradi predvsem nastopov na nacionalki ter npr. v Delu na javnost? Več ali manj protijanševsko politiko, grožnje s smrtjo, podžiganjem sovražnega govora izvajajo tvoje levaki, petkovi kolesarji, socialci v kulturi... Nekateri se stalno pojavljajo v teh medijih in dobi se občutek pri ljudeh, kateri se ravno za politiko in razmere ne zanimajo, da jim govorijo govorico večine. In to je zmota.
In napisal si lepo resnico: "Tako, kot je zadnih 10 let ni bilo nikoli prej". Ja, Janša je vladal slabo leto tam leta 2013 in sedaj pet, šest mesecev... vse ostalo pa tvoji, kateri so, če tako meniš, uničili državo.
Suma sumarom... tebi marsikaj ni jasno, šteti sploh ne veš in misliš, da si nekaj napisal!

In reply to by Kit (nepreverjen)

Leonidov (nepreverjen)

Avtobusni šofer,prlek negi z Lotmerka.Vozi Sobočan a,se ne drži navodil,kako uporabljati maske. Sicer je tip,neznosen živčen, napada ljudi na cesti. In,kako naj se jaz zdaj peljem z takim ,ki ne upošteva zaščite do strank.

ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

🐑🐑🐑🐑

In reply to by Leonidov (nepreverjen)

Kageste orginal (nepreverjen)

To je od tvoje kreativnosti vse ka znaš? Aja, od lejvih opranoglavcov, itak več nemremo čakati.

In reply to by ĐejĐejOkoča (nepreverjen)

Tisti (nepreverjen)

zakleni se v hišo če te je tako zelo strah koronce

In reply to by Leonidov (nepreverjen)

www (nepreverjen)

Pa še naj kdo pravi, da vlada ne dela dobro... Vsak dan podira rekorde! Bravo brezmadežni večna komunistična baraba Janez!!!

Jurij (nepreverjen)

Vsakdo lahko zboli,nismo sami v tem ,vsa evropa je,v porastu.

nagicigan (nepreverjen)

Koliko je bila ta oseba, ki je umrla za korono 95 let, samo vprašam ????????? To napišite koliko so stari ti ljudje ne pa, da napišete, da je umrla za korono.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice