Prometna ureditev v Murski Soboti je znova predmet polemik.

Skoraj ne mine mesec, da na soboških cestah ne bi dobili nove neumnosti. Najprej na pol delujoči semafor, ki je le nekaj dni pred začetkom šole deloval nepravilno, potem omejitev 50 na Noršinski cesti izven naselja …  Zdaj pa je za nemalo slabe volje poskrbela postavitev otočkov na Dolgi ulici v Černelavcih.

Minuli teden sta se tam na levem in desnem pasu vozišča pojavili oviri, namenjeni umirjanju prometa. 

Vozniki morajo zdaj pri vožnji po ulici zaviti na nasprotni pas, da bi se izognili prepreki, cesta pa je opremljena s prometnim znakom Prednost vozil iz nasprotne smeri oziroma Prednost pred vozili iz nasprotne strani.

Labirint pred hišo

Izvedba prometnega ukrepa glede na lokacijo morda le ni bila najboljša izbira. Bližnji prebivalci, ki so
jim oviro postavili tako rekoč pred hišo, se namreč zdaj pritožujejo nad težavami pri dostopanju do
lastnega doma.

Zavijanje na dovoz oziroma z njega terja natančnost, saj lahko do hiše zapeljejo le z neoviranega voznega pasu in imajo na voljo toliko manjši lok. Robnik novonastale ovire je tako že kmalu utrpel prve odrgnine. 

Še posebej zahtevna je situacija pri manevriranju večjih vozil, predvsem ob dostavi hrane in surovin, poudarjajo bližnji prebivalci. Skrbijo pa jih tudi zimske razmere ter pluženje cest, ki bodo še dodatno načeli razpoložljiv prostor.

Po oceni stanovalcev na Dolgi ulici ukrep samega prometa ni bistveno upočasnil, saj vozniki še vedno drvijo mimo preprek, hitrost pa prilagodijo le ob srečanju z drugim vozilom.

Invalidi do prehoda za pešce kar po cesti

Pri stanovalcih na nasprotni strani ceste ni nič bolje. Težave so toliko kočljivejše, ker v podjetju Želva delajo z invalidi in opravijo precej prevozov.

Z novim ukrepom so jim delno zaprli dovoz, pri čemer pa je obstoječe stanje pravzaprav že popravljena različica. Prvotni načrt je namreč predvideval še nekoliko daljši otok, a so na vztrajanje vodstva podjetja za usposabljanje in zaposlovanje invalidov le nekoliko zmanjšali njegov obseg.  

S tem pa vendarle niso razrešili največjega absurda. Varovanci podjetja morajo namreč, če želijo cesto prečkati na bližnjem prehodu za pešce, oviro še vedno v celoti ali vsaj delno zaobiti kar po samem cestišču.

Za nameček še avtobus

V vodstvu podjetja tako opozarjajo, da jih prometni ukrep ovira pri vsakdanjem izvajanju prevozov, otežuje pa tudi dostop rešilca, gasilcev in ostalih večjih dostavnih vozil.

»Ovira nas pri izvajanju socialno varstvenih storitev, vodenju varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji in institucionalnega varstva, v katerega so vključeni vsakodnevni prevozi uporabnikov,« pojasnjujejo pri Želvi.

Morebitna prostorska stiska na Dolgi ulici ob uvedbi novega ukrepa ni tako nedolžna, če upoštevamo, da se v neposredni bližini, le nekaj metrov stran nahaja še avtobusno postajališče.

Povrhu vsega pa naj bi prebivalci v fazi nastajanja ovir imeli opraviti tudi z nerazumevajočim, arogantnim projektantom. 

Stroka svetuje horizontalni zamik

Z vprašanji smo se obrnili na Mestno občino Murska Sobota, kjer so nam pojasnili, da so bili pobuda za umirjanje prometa in predlogi za njegovo izvedbo že pred leti podani s strani prebivalcev Dolge ulice. 

Ti so bili izpostavljeni čedalje intenzivnejšemu prometu, dodatno težavo pri vožnji po omenjeni ulici pa je predstavljalo tudi neurejeno parkiranje na ulici.

Za prav takšno obliko umirjanja prometa so se odgovorni odločili, ker naj bi prebivalci nasprotovali uvedbi t.i. ležečih policajev. Ukrep s prometno signalizacijo naj ne bi bil dovolj učinkovit, želenih učinkov pa niso prinesle niti občasne kontrolne meritve hitrosti vozil na omenjeni cesti. 

»Na pobudo prebivalcev so bile izvedene ovire za izogibanje, stroka namreč na takšnem odseku priporoča horizontalni zamik, ki je boljši od vertikalnega,« so zapisali v MOMS.

Oviri ostajata

O spremembah oziroma preureditvi trenutnega stanja na občini tako ne razmišljajo:

»Gradbena dela omenjenih ovir so bila zaključena prejšnji teden, na pobudo prebivalcev bodo le-te še dodano označene (posebni svetlobni odsevniki), da bodo dobro vidne tudi ponoči. Vsaka sprememba prometnega režima zahteva svoj čas, da jo sprejmejo vsi udeleženci v prometu.« 

Kot so še dodali, verjamejo, da bodo ovire na Dolgi ulici prispevale k bolj umirjenemu in varnejšemu prometu, predvsem za najranljivejše udeležence  v prometu.

Sicer pa spomnimo, da so podobne hitrostne ovire, ki silijo voznike v slalom pred časom vzpostavili tudi naši severni sosedje v Bad Radkersburgu, a se očitno niso obnesle, saj so jih hitro nadomestili z ležečimi policaji.

S spleta

Komentarji (145)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

no (nepreverjen)

Odlična zamisel. LOL

Gost 5 (nepreverjen)

To zdaj imate da ste si za župana zvolili bivšega policaja. Tale vidi samo euro znake, enako ono budalo, ki skrbi za prometno ureditev. Mu predlagam, da gre nazaj v šolo pa malo na teren in si ogleda kakšne gluposti dela. Eni so res dobri samo za košnjo trave.

HA-HA (nepreverjen)

baje je vse gor napumpala ena sousida s histeričnin kričanem, žaljenjen, izvajalce pa vse na občini je pošilala cejli čas v razne organe, tak ka srmaki niti nazaj nejso prišli prehoda prestavit tan ge je zaj otok, pa vrvlen ka ob njeni prisotnosti što težko ostane brez besede ka bi ji nej kaj nazaj poservejro, te je pa siroutica že užaljena, vrvlanka so sousidi na njeni strani, ka morejo pač še en čas živeti v njeni prisotnosti, kakša koli te že bou, samo v drek se prej raje naj ne drega, ka te še bole smrdi

Mura je večna (nepreverjen)

Ha ha ne bluzi či ne vejš kak je bilou. Idi si pogledni kama so prvo napravili otok pred Želvo. Nemo dale razlago kak je bilou.

In reply to by HA-HA (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

daj tej ka v pela je resno levonja in praf vidi se kak zanalašč zavijne malo bole lejvo :) Otočki so pa stalna evropska praksa.

Tak kak za sako stvar ka se naredi, folk de se 2 kedna buno te de pa mer in do vsi pozabili na to :D

DESNIČAR (nepreverjen)

odgovorni imajo vedno prav ????? TO SO INŽ. in DR.

Eh (nepreverjen)

HAHAHAHA ka vi to resno???? :-D LOOOOOL! Ka pa či bi vi malo preverili izobrazbo in kompetence toga genija, ka si je to zamislo? Ali se opet ide za enoga ovih "nedotakljivih"?

Thj (nepreverjen)

Tau nema telko veze z varnostjo kelko jin ide za zapravljanje pejnez.

komentar (nepreverjen)

1.preveč hitro vozijo
2.neščejo ležečih
3.tao je zdaj problem

komentar (nepreverjen)

plu tej ka voze dobro voze zanalašč na robnik gor

iceice (nepreverjen)

pridi pa pokazi kak se parkira

In reply to by komentar (nepreverjen)

komentar (nepreverjen)

fajn ka tu negdo parkira ice ice ledišče in iq sta na nivoju

In reply to by iceice (nepreverjen)

jovan (nepreverjen)

Hahaha
Tau je tau, da se zaposlitev dobi prek vejz pa rodbina in te mamo tu "stroko".

Ha-ha (nepreverjen)

Ne omeji hitrosti kda nega avtoja na nasprotnom passe se ge 80km/h zvozen skos

stanovalec blizu (nepreverjen)

Preveč ste se vsi zdaj spravili na tega, ki se tu ven pakla z dvorišča. To sploh ni največja težava. Ne pozabimo, da je na drugi strani ceste zavod ŽELVA, kjer delajo z invalidi. To pomeni, da se pogosto k njim pripeljejo kombiji za prevoz oseb s posebnimi potrebami, tovorna vozila za dostavo potrebščin in podobno. Ta vozila potrebujejo več prostora za zavijanje na dovozno pot. In zdaj je prišel nekdo, ki jim je del dovoza dobesedno zaprl. Si predstavljate, da bi vam doma nekdo dva metra dovoza zaprl z betonskimi robniki? Na sliki se lepo vidi, kje so najprej naredili robnike, potem pa so jih za kakšen meter zamaknili, tako da zdaj zapirajo samo še en meter dovozne poti, del površine, ki je bila potem preveč vrezana gor, pa so enostavno nazaj zasfaltirali.

In kaj zdaj? Kombiji in tovornjaki, ki bodo vozili na dovoz bodo enostavno morali peljati z druge strani ali pa peljati čez to oviro.

Zanima me kdo je tisti, ki je narisal načrt za to oviro? Hočem ime in priimek. Zanima me tudi, če je ta isti odgovarjal za svoje površno delo? Več kot očitno je, da je zaradi narobe izdelanega načrta bila ovira narejena večja, kot bi bilo potrebno, kar pomeni, da je bila tudi dražja. Je ta odgovorni pokril te stroške?

Sicer pa kot nekdo, ki se dnevno večkrat vozi po tej cesti lahko z mirno vestjo povem, da na tej cesti ni bilo prometnih nesreč in tudi ta trditev, da so bile občasne kontrole hitrosti, je preprosto laž. Na tej cesti ni bilo meritev hitrosti. Pa še to, tudi zdaj se hitrost na tej cesti ni zmanjšala. Večina jih obvozi to oviro z nezmanjšano hitrostjo. Moje mnenje je, da so s tem ustvarili samo še dodaten element, ki ogroža varnost v prometu.

pokec11 (nepreverjen)

hahaha-dobrodošli v butale...

- (nepreverjen)

pozimi be problem rejšo plüg pa oviro enostavno "spregledno"

A79 (nepreverjen)

Oviro je potrebno ustrezno označiti, pa je problem s plugom rešen. Saj pa tisti, ki vozi plug pozna ceste. ;)

In reply to by - (nepreverjen)

Liškova ulica (nepreverjen)

To je si florjanič napravo ka de sedo tu,pa steo kelko goričancov na den se mimo pela 😂

Roland (nepreverjen)

Če se že napijso, be bar imej tuj cuj napijso ali pa koga od nas v KS pijto pa be te razložile što je to delo pa zakoj!! Pa Forjanič nej nika krijv ka je to delala občina!! G. Faričovo ide pijtat una je za varnost prometa.Ka se pa tijče GORIČANCOV, če se je omejno boj srečen ka so se pošteno se kujpele pa preplačale, ka tij maš se to ka ne odeš na polske WC!!!!!

In reply to by Liškova ulica (nepreverjen)

Liškova ulica (nepreverjen)

Rolči Ti malo menje pij pa te se lejko pogucavlemo...😂

In reply to by Roland (nepreverjen)

Roland (nepreverjen)

Tij majster povej što se, samo se skrijvleš, pa ne ven zakoj??

In reply to by Liškova ulica (nepreverjen)

Roland (nepreverjen)

Rolči san za pajdaše tak ka......

In reply to by Liškova ulica (nepreverjen)

Roland (nepreverjen)

San fejst polek doma, tak ka za pijtanja na razpolago skoz!!

In reply to by Liškova ulica (nepreverjen)

grem v južne kraje (nepreverjen)

pravite ka namerno ide na robnik?!
pa če bi prej bole v desno zavijala bi itak zadnji desni potač sigdar prek robnika skako.. pa san nej s Černelavec.
tak ka ne pametujte.

iden ge na toplo (nepreverjen)

ja ge bi tudi najraje šou v južne kraje....kak pa tej somarije glede na cesti.
tej kratki pežo nemre mimo, ka pa te še kakši karavan....blesavi načrt in izvedba

A79 (nepreverjen)

"tej kratki pežo nemre mimo", lahko, samo je treba pravilno odpeljat, ne igrat za sobotainfo.com

In reply to by iden ge na toplo (nepreverjen)

lublančan a ne? (nepreverjen)

a ni to narejen zato ker je prehod za pešce in se pešec lažje umakne ker ni pločnika...al kako? ne razumem, da prehod gre v ograjo.

Nejvažno (nepreverjen)

Katstrofa na najlepši ulici v černelavcih so zaj napravli zmazek mislim katastrofa to nema sploj forme...pa se plus toga preprecili dovoz na dvorisce!ka meni pred kuco to napravijo pa bujem nekoga!!!!!!

adijo pamet (nepreverjen)

To samo pri balkanskih seljakih mozno... Pa to v enoj kao drzavi EU...... Za tako sranje se denar ta mece.... namesto ka bi poglednoli kak se to mogoce drugje resuje. Malo Google bi pomago.
https://www.saarbruecker-zeitung.de/saarland/saarbruecken/heusweiler/ve…
Zalostno kak je prinas narod nesposoben.
Kalko je li to pa prislo, oziroma kalko so si pa polek tej bedarije se v zep dali kak zupan tak keri od izvajalca. Sramota. Namesto ka bi denar vlozile v obnovo cest v cernelavcih ka je tak v kurce ka groza. Se po makedami se bole mirno pelas.
https://www.saarbruecker-zeitung.de/saarland/saarbruecken/heusweiler/ve…

Sovaščan (nepreverjen)

Tak je ceste bi naj napravli!! kanalizacije stojijo 20 cm gor...na lezecih bi si pa te amultizere vnicavali ... gospoda černelavska!

In reply to by adijo pamet (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Ja, kot če je tako izpostavljen znak sredi ceste boljša rešitev. Me prav zanima kako dolgo bi to stalo nepoškodovano.

In reply to by adijo pamet (nepreverjen)

Tujec 2

Zakaj moraš vedno sam sebi dati plus pod svoj komentar ? Kaj si bolan od teh plusov ? Večina komentatorjev tega ne dela.

In reply to by A79 (nepreverjen)

Tujec 2

Reden betežnik !

In reply to by Tujec 2

A79 (nepreverjen)

Jaz sem zdrav, niti malo bolan. Izgleda pa, da si ti malo psihično neuravnotežen, kar bi lahko bila posledica zgodnje pubertete ali zgodnje depresije. V vsakem primeru bo ti zrak pomagal, skratka čimdlje vstran od spleta, škoda vsakega zlorabljenega bita s tvoje strani. Če boš tako naprej, bo škoda vsakega elementa O2, ki se porabi v tvojih majhnih možganih za take primitivne izpade.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

S svojim komentarjem si dokazal to, kar sem prej zapisal. Kako si zdržal, da si nisi plusa dal ?

In reply to by A79 (nepreverjen)

Tujec 2

Niti toliko pameti nimaš, da bi vedel, da se iz enakega števila plusov in minusov, da marsikaj dokazati ! Škoda časa zate !

In reply to by A79 (nepreverjen)

Tujec 2

In to v desetih minutah. Siromaček !

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Pa ljudje več niso normalni. Hočejo umiritev prometa, nočejo ležečih stvari, znakov za hitrostno omejitev tudi ne, s trenutno oviro pa tudi niso zadovoljni. Najbolje, da zunaj stojijo in mahajo prehitrim, naj vozijo počasneje.
Pa da grem po vrsti:
- na in ob tej cesti/naselju so mlade družine, posledično kar nekaj otrok na cesti, zato ovire opravičene,
- z avti se tu vozijo eni, kot izven naselja, tudi mestni avtobus skozi celo naselje pelje nenormalno hitro (potem se lahko pred Maximusom kadi),
- invalidi so morali za dostop do prehoda tudi prej na vozišče, saj na strani podjetja Želva ni pločnika (zdaj bo zadeva bolje rešena - beri zadnjo postavko),
- voznik/-ca Peugeota bo se naučila voziti in zavil/-a prej, saj pa ne vozi prikolice za sabo (izvoz se mi zdi zaigran),
- na dovoz podjetja Želva se pride enostavno, z ene strani naprej, z druge lahko vzvratno, kar je za dostavo še boljše (je pa možno oboje). Če ne zmore tega manevra, pa bolje, da ne vozi.
Oviro je potrebno še ustrezno označiti, da bo bolje vidna, označbo za avtobusno postajališče malo zamakniti, zebro pa premakniti vzporedno ob oviro, da se bo iz ovire stopilo na zebro oz. prehod za pešce. Dve kočljivi stvari rešeni z malo barve.
Pa svetujem županu, da organizira tečaj spretnostne vožnje, ker v mestu čedalje bolj prevladujejo vozniki, ki imajo navidezne prikolice (ob manevriranju, zavijanju in parkiranju), po ravnem pa letijo, kot po avtocesti.

adijo pamet (nepreverjen)

Vse vredi pa fajn samo bi lahko naredile 2 tabli pa crte na cestisce pa je to to.... pa ce nebi blo OK bi se ostranilo pa bi vse skup kostalo verjetno 1/10 od tega zdaj.... pa bi ne motilo enega dovoza, zdaj ka je narod pac malo levi za volanan nema veze. Zdaj pa so to naredili to sranje brez znakov pa brez vsega tak ka se lahko caka ka do tam lezali v kratkem kake rezervne dele od avtojov gda do ponoci ravno prek pelali..... tega projektanta bi rad vido, ce sploh kaki polek bil ali to samo izvajalec pa zupan pri 13-stem spricari odlocilo ka to tak bo pa pika.....

In reply to by A79 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

A 97 kak bi pa tij reagejro či bi ti polovico dovoza zaprli. Ta različica pred Želvo je že popravlena, pomaknoli so jo za 1 meter, či bi ostalo po staron iz Želve na lejvo sploj ne bi mogli zavijnoti. Pijšeš na pamet, idi ta pa boš vido.

In reply to by A79 (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Torej so že popravili. In zdaj?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

A97 Malo pogledni, so popravili pa še izdak je otok na njihovon dovozi. Dovoz ti nesmijo onemogoučiti nit za 1 cm. Jasno? Ge si pa tou vido ka bi na rikverc spelavo na svoje dvorišče pa takšne kak tij pijšeš. Ka ne gučijmo kak de pozijmi da plug nagrmadi snejg.

In reply to by A79 (nepreverjen)

slovenijaaa (nepreverjen)

Vozišča delajo še nevarnejša in za take "umotvore" jim sploh ni žal denarja. Očitno res nimajo dela, oziroma ne vedo prav, kaj bi moralo biti njihovo delo. Glavno, da so dobro plačani. Žalostno a resnično

ha ha (nepreverjen)
Tujec 2

Ne zdaj takšne bedarije gor lepiti ! Janezkovo Demokracijo si pod vankiš deni, ko greš spat. Nihče več vas ne šmirklja ! Preberi si kak prispevek Mitje Kunstlja o Gorenaku. To je tema o ulici in prometu v tej ulici !

In reply to by ha ha (nepreverjen)

ha ha (nepreverjen)

dunče to je istina ;-) rejsan ste bogi v sd-ju vi mate slogan ako neče milom hoče silom ;-)

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Preklete Janezkove ovce. Že sem vam večkrat napisal, da nisem bil, nisem in ne bom član nobene stranke ! Zdaj so vas pri anketah prehiteli SD,pa morate ves gnoj na njih zliti. Izgubili ste Magno, izgubili ste referendum, izgubili boste volitve. Iz poraza v poraz hodite ! Večni poraženci ste ! Ko ste izgubili državno zborovske volitve, ste od razočaranja skupaj s svojim pastirjem plesali srbsko kolo ? NAJVEČJI DOMOLJUBI PLEŠEJO SRBSKO KOLO ?????!!!!! Tega svet do takrat še ni videl ! Pametnjakovič oz. ovčka, preberi si kakšno knjigo od Zgage, Praznika, Kunstlja, Hribarjeve, .......... da boš vsaj nekaj vedel ! To mora zelo boleti, ko v enem mesecu izgubite Magno in referendum !!!!! Vi še pa kar cvilite dalje. Pomgrad s polno paro gradi Magno, če še nisi vedel !

In reply to by ha ha (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Tujec, ja pa saj so potem plesali tvoje kolo, to bi moral biti vesel ti srbin.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Če bi plesal jaz, bi morda še kdo razumel, Ampak največji DOMOLJUB in OSVOBODITELJ javno s televizijskim prenosom ?

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Tujec daj povej že enkrat na kateri strani si bil ti leta 91 ob osamosvojitvi Slovenije?

In reply to by Tujec 2

portil

Kaj misliš, da bo napisal? Da je bil poveljnik čete, da je bil odlikovan, seveda ima vojaški dodatek k pokojnini,...

In reply to by ? (nepreverjen)

Tujec 2

Eh, kaj bi več pisal. Saj ti vse veš.

In reply to by portil

? (nepreverjen)

Tujec hinavec stari, boš zopet obračal besede? Napiši jasno in glasno na kateri strani si bil, ali se boš kot že večkrat potuhnil pizdun stari. Pa za takšnega dedca se imaš, seronja eden.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Pazi, da ne počiš od jeze !

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Tujec zakaj bi jaz počil od jeze? Samo dokazujem, da si pičkin dim in ne besede vreden mož! Takšni kot ti, ki so na gobcu močni niso vredni besed. Pa tako bi drugim delil nauke in nasvete. Najprej pred svojim pragom pometi. Pošten pa tako nikoli ne boš, če tega do sedaj nisi osvojil.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Preštej si ZPIZ - 1 in ZPIZ - 2, Zakon o uravnoteženju javnih financ, kakšen Damijanov blog, Kunstljeve bloge, kakšne knige z dokazi Zgage, Praznika. In, ko boš to vedel, se lahko dalje pogovarjava. Ne morem debatirati z nekom, ki ničesar ne ve !

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Kaj je zdaj Tujec-srbin? Si se potuhnil, kot to rad drugim očitaš? Kot leta 91? Ti nisi nikoli bil moški na mestu, zahrbtnež in lažnivec.

In reply to by ? (nepreverjen)

Tujec 2

In kaj je zdaj tu Jevšek storil nezakonitega ? Jaz ne razumem. Lahko ti razložiš ?

In reply to by ha ha (nepreverjen)

portil

SD strankini podporniki imajo izbran besednjak; v gnoj se zakoplji, Janezkove ovce, reden betežnik,...“Ata in mama Logar, a se bosta sama ubila, ali vaju je treba ubit zaradi spočetja in rojenja tega sprevrženega stvorenja?” Vir; Twitter Mitja Crnkovič@MitjaBrko

Uboga stranka SD, katera ima take podpornike, kot sta Tujec 2 oz.Pleničkar 1 in Mitja.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Admin, zakaj tega ne zbrišeš ? To ne spada sem !

In reply to by ha ha (nepreverjen)

ha ha (nepreverjen)

ne spada ? če je nej istina ka se pa te stejpleš ??? niti bulmastife smo še nej pozabili in bo kad tad tudi to na tapeti ;-) što je te glaven že bil ???

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Janezkova ovčka, da ti naštejem nekaj , kar ste storili desničarji SDS, ko ste bili v vladi : izbrisani, bančna luknja in tajkuni, prodaja Mercatorja pod mizo v Janezkovi pisarni, Zakon o uravnoteženju javnih financ ( prepovedali nove zaposlitve v bolnišnicah, raznih domovih, šolah, vrtcih, ....... , odvzem štipendij veliko študentom zaradi povišanega cenzusa, odvzem celotnih pokojnin veliko upokojencem, ki jim jih je pozneje Ustavno sodišče vrnilo, zamrznitev pokojnin, odvzem regresa ( dodatka za rekreacijo ) upokojencem, ........ ), ZPIZ - 2 , ki je na novo upokojenim po 1.1.2013 močno zmanjšal pokojnine, ........... dalje več ne bom našteval. Daj, v gnoj se zakoplji !!!!!!! Sploh se ne zavedaš, koliko stotisoče ljudi je zaradi tega trpelo !!!!!!! Ti, ovca, pa o nekih bulmastifih ?????????? Nikoli več ne pridete na oblast, ker so si ljudje zapomnili, kaj ste jim v preteklosti storili !!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by ha ha (nepreverjen)

Tujec 2

Daj dokaz, kaj se je z bulmastifi dogajalo in KDO JE GLAVEN BIL !!!!!!!!!!!!!!!!!! Pa ne kak Reporter ali Demokracijo ali Požareport, ker so to neverodostojni mediji za ovce !!!!!!

In reply to by ha ha (nepreverjen)

portil

SD podpornik Tujec 2 oz. Pleničkar 1; Je Twitter verodostojen dokaz? Če vidiš Mitja Crkoviča ga vprašaj zakaj se je opravičil? Zaradi medijske gonje ali grozeče kazenske ovadbe?
Pa vprašaj njegovega očeta ? Crnkoviča, kaj si misli o splavitvi otroka?

http://nova24tv.si/slovenija/politika/nezaslisano-clan-stranke-sd-s-smr…

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Glej, mi debatiramo o bulmastifih in kdo je pri tem glaven bil, ti že desetič pod raznimi temami lepiš in nabijaš to o Mitji. Kaj je tebi ta človek hudega storil, da ga tako osiraš ? Mislim, da tu ni samo tekmovanje med SD in SDS, temveč so to neki osebni razlogi. Se motim ? Kaj ti je napravil ? Ti je žensko prevzel ? Ti je babo pofukal ?

In reply to by portil

Tujec 2

portil, sem ti že večkrat povedal, da ne lepi člankov reporterja, ker temu, kar tam piše verjame samo 14 % ovčk.

In reply to by ha ha (nepreverjen)

portil

Uboga stranka SD, katera ima take podpornike, kot sta Tujec 2 oz.Pleničkar 1 in Mitja.

Pleničkar 1 zdaj pa v jok.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Preberi si bloge Mitje Kunstlja. Tam piše tisto, kar desne ovčke ne morete prebrati v Janezkovih medijih.

In reply to by ha ha (nepreverjen)

Tujec 2

Preberi si bloge Mitje Kunstlja. Boš kaj zanimivega izvedel.

In reply to by ha ha (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ko bodo naslednjič kje umirjali promet bodo uporabili " pomoč" gospoda pred mano, da se temu projektantu enkrat razsvetli pamet, da več ne bo počel neumnosti. Take stvari prebivalcem zagrenijo življenje, kar sem čutim na lastni koži, saj se lahko do svoje hiše peljem prek robnikov, ker je projektant dal na cestišče narisati premajhen H (da se ne sme pred vhodom v dvorišče parkirati). Vozniki pa ti potem zaparkirajo dovoz in bodi srečen.

.................. (nepreverjen)

Kelko nesreč je tej majster na zgornjon posnetki do sedaj že povzročo s ten svojin zavijanjon na nasprotni vozni pas pri vključevanji v promet iz svojoga dvorišča?

komentar (nepreverjen)

ta mojster je ostal brez izpita krambol imel že večkrat ... še vedno nima izpita a za sobotainfo lahko vozi avto pravično :)

.... (nepreverjen)

ja afroman ;) ne vozi ženska ?

In reply to by komentar (nepreverjen)

komentar (nepreverjen)

ti plačam pregled za očala afroman? ;) ali ta soseda ki je klicala in povzročala histerijo vozi?

In reply to by .... (nepreverjen)

umberto (nepreverjen)

Zamisel je v osnovi dobra, izvedba pa total mimo.
Na toj cesti je bilo potrebno umiriti promet, ker jo dosta lujdi nuca kak bližnjico z Goričke ulico do Maximusa, omejitev se pa itak nišče ne držij. Tou, ka so jih postavili na dovoz, pa ka je med njima glij križišče, v keron se zdaj po nepotrebnon more čakati, pa je samo šlamparija. Seveda so pa pozabili na invalide iz Želve, keri zdaj nemrejo enostavno do prehoda za pešce. Prlej so bar lejko šli po roubi ceste, zdaj pa morejo iti po sredijni, ker prek šikane pa njenih robnikov jih kar nekaj nemre.

Majkemi (nepreverjen)

hahaha, tej posnetek izvoza z dvorišča pa me je rejsan nasmejo. Ka nešče, kda zavine desno, nemre "trufiti" voznoga pasa, je fejst fejst žalostno in nej vredno izpita. Pardon. Ampak za takšne lidij sklepan, ka tudi v drugih izvozih desno zavinejo na nasprotni vozni pas in (dokler ne poglednejo desno pred zavijanjon in se s tem ne prepričajo, ka prihaja avto) predstavlajo nevarnost za druge udeležence prometa. Tu občina neje nika kriva. Priznan, mogouče ne zgledne najlepše na pogled, predvsem tou, ka je pol metra "znotraj ograje", ampak prvič zadeva opravla svojo nalogo, drugič pa če so gospodi ščeli meti umirjeni promet pa nejso ščeli meti ležečih policajov, so si krivi sami...

Sebo1960 (nepreverjen)

Jaz sem doma na tej ulici in super da so to postavili. Ljudje se prehitro vozijo po tej cesti. Tudi 90 na uro. Enega iz zelve so ze tak ta vdarile najbokse ka znak 30 postavijo ali pa radar.

portil

SD podpornik (mogoče tudi član SD) Mitja Crnkovič iz občinske uprave Puconci, se je opravičil Logarju "opravičujem se vam in vašim staršem za moj lanski neprimeren zapis. kar je bilo izrečenega oz. zapisanega je bilo izrečeno v afektu" in"prosim da se medijska oz. kakršnakoli druga gonja proti meni preneha" Stari Prekmurci bi rekli "pamet ga je srečala", mladi pa znamo, ka ga skrbi za prijavo policiji.
Najprej "junak" nato be.ak.
Kaj pa pravi na splavitev otroka oče Mitja Crnkoviča?

Tujec 2

Se ti ne zdi, da se igraš z ognjem ? Bo veter spremenil smer in bo ogenj tebi v glavo prišel.

In reply to by portil

portil

Tujec 2 oz. Pleničkar 1; so mogoče to grožnje s požigom? Bo treba policijo obvestit?
Uboga stranka SD, katera ima take podpornike, kot sta Tujec 2 oz.Pleničkar 1 in Mitja.

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Ubogi tvoji možgani, ki ne razumejo zapisanega ! Še nekajkrat preberi, mogoče boš razumel ! Ni tebi všečno zapisano, ne razumeš zapisanega, in ti bi policijo obvestil ???!!! Če se boš potem bolje počutil, kar daj. A zavedaj se , da kriva ovadba, krivo pričanje .................... ne bom dalje pisal o tem.

In reply to by portil

Tujec 2

Bi lahko napisal kaj več o tej splavitvi otroka ? Saj ti vse veš.

In reply to by portil

komentar (nepreverjen)

vse za tvoje bulmastife gospod SDS... samo zaradi tvojega heroja je Slovenija kje je in ti čakaš da te Ivan reši sirmaštva in socialne stiske?

In reply to by portil

Tujec 2

Bo kaj o tej splavitvi otroka ali si se posral v hlače ?

In reply to by portil

Tujec 2

Bilo namenjeno portilu, ne vem zakaj je sem postavilo.

In reply to by Tujec 2

rogašovci (nepreverjen)

ahahahah tej ka voze je odo na medicinsko je moneto spokradno (mene tude) nesreče zadeti že naredo .. ugrabo je diklino nekšno itd. problem de nejem avto vozite pod vplivom drog?

jani r (nepreverjen)

ti si betežen

In reply to by rogašovci (nepreverjen)

rogašovci (nepreverjen)

meni pa sestri je na telefoni moneto sprazno (pod pretvzeo ka more z avtom samo nekam it pa rabi za klic) je dal vse nazaj ko ga je oče kontaktiral :) in gdo je tu bolan?

In reply to by jani r (nepreverjen)

Bako (nepreverjen)

Katastrofa ka se dela na nasoj obcini. Domacega ljudi nazaj na polozaje. Redna budala more biti tisti keri si je tau zmislo.

Gost000000 (nepreverjen)

Kda de v zimi snejg, de prleto en z plugon pa de to vse gor nagazo.

Gost000000 (nepreverjen)

Te do stanovalci odili, ka do si te pločnike pucali.

In reply to by Gost000000 (nepreverjen)

Tujec 2

portil, je za danes tvoj šiht končan ?

vodka (nepreverjen)

Nekomi se je do kraja zmešalo na občini. Nakdanjoga policaja več nikdar nemo volo pa, če mo brez župana.

Sebo1960 (nepreverjen)

Ka tej brez vozniške voze pred kamerame. Ge je policija. Še kesnej naj zača zavijate. Nej čudo ka mel telko nesreč.

gregor f. (nepreverjen)

tocno tak je maš praf !

In reply to by Sebo1960 (nepreverjen)

bb11 (nepreverjen)

Dobro no, neje cool meti pred dvauron otoček ali tej tip se je zanalašč v njega odpelo. Te kda se ovak v pela tudi ide na drujge pas? Očitno tej voznik nujca autocesto ka se obrnej v z dvaura.

Ležeči p (nepreverjen)

Kda do vzpostavili sitem za preprečitev neumnosti, ki se kotijo na MOMS?

portil

Tujec 2 oz. Pleničkar 1 vsakogar obtožuje, da uporablja vzdevkov in pod njimi piše v forumu.
Toda glej ga zlomka! 13. in 14 post od tod, osebe z vzdevkom komentar sta 6 ur in 10 minut nazaj, 17. komentar osebe Tujec 2 pa je 6 ur in 11 minut nazaj. In oba odgovarjata meni. In potem se Tujec 2 še zatipka pod 13. komentar in se potem sam sebi opravičuje, da ne ve zakaj se je sem postavilo.
Pleničkar 1, seveda boš napisal, da je to slučajnost. Drugim očitaš, da se skrivajo pod več nicki, sam pa delaš to. In to dokazano. Sraulaš

Tujec 2

Ti sploh veš, kaj si hotel povedati ? Tvoje sklepanje je pa na nivoju dvoletnega otroka. Sem že večkrat povedal, da pišem samo pod vzdevkom Tujec 2, ne dajem plusov in minusov. Kaj ti naj to še deset krat ponovim, da boš končno razumel ?

In reply to by portil

portil

Pozabil sem. Uboga stranka SD, katera ima take podpornike, kot sta Tujec 2 oz.Pleničkar 1 in Mitja.

Tujec 2

Kaj je zdaj s tisto SPLAVITVIJO OTROKA ? Če si bil toliko nesramen, da si dva človeka poimensko žalil in ju žališ ves čas, bodi toliko junak in napiši kaj je s tem ! Mitja Kunstelj to naravnost napiše in opiše ! Ne bi ti škodilo, če si prebereš kakšen njegov blog, ne samo Demokracije in Reporterja !

In reply to by portil

:-) (nepreverjen)
Krajan Cernelavec (nepreverjen)

Pobudnikom postaviti ovire na domace dvorisce, zadevo pa prijaviti na EU organe, ki se ukvarjajo s prometom.

Božo1 (nepreverjen)

Lekar ste vsi skuper na ton forume zrele za Magdiča. Pa tou človik nemre razmite kakšno sovraštvo iz komentara v komentar. Nobenoga pametnoga predloga, samo pljuvanje pa mržnja. Zanijma me samo eno, kakšo vlogo ma zadaj te tu župan? Samo zatou je krijv ka je župan? Pa ja menda o tom odlouča stroka pa projektant in nekši standarde kere so za tou napijsane ka se tou izvaja. Človik bi od vas čako kakšen pameten predlog za rešitev problema, eni pa tej forume iskoriščate za osebne obračune pa pljuvanje vse po vprejk. Ste se gdaj pijtale ka bi pa vij same napravile za bogše stanje in bogše bivanje v našoj okolice? Nej, zatou ka te se trbej spravite neka delat, Vam pa nej za delo! avtor članka bi se pa lejko prlej tuj pozanijmo pri odgovornih o izvedbi omenjenega problema pa pijso članek iz obeh zornih kotov pa tuj ne bi bilou telko vrouče krvij, samo te ne bi bilou telko negativnih komentarov pa menje klikov!
No zdaj pa lejko vdarite po komentare pa talate minuse pa ugotavlate čini san lejvi ali desen, ker tou je itak najbole pomebno v našoj okolice nej pa delo!

A79 (nepreverjen)

To ni samo sovraštvo, tu gre tudi za nerazgledanost in neumnost hkrati. Spletne hudobije in bedarije je ogromno, vzorec je mogoče zaslediti na vseh portalih. Škoda res, ker je to daleč od kakšne ustvarjalne miselnosti.

In reply to by Božo1 (nepreverjen)

Tujec 2

Župan je član stranke SD, zato je tarča napadov članov SDS ! Poglej samo kaj dela portil. Ali je najbolj slepa ovca ali pa plačanec. Druge razlage jaz ne vidim. Za omenjeno cesto, čeprav se tam ne vozim, pa mislim, da za voznike, ki pametno vozijo, ni nobene ovire.

In reply to by Božo1 (nepreverjen)

povezani (nepreverjen)

V tem je gli problem ka tvoj idol keri se okoli nasmiha in popejvle dela samo za svoje povezane ;-) v aferah katerih je pa bil zravem pa se je vse zataškalo ;-) malo si prešti ge je vse polek bil ;-) se ti zdi vse to normalno ? če ja potem ti ni pomoči ;-) Me lejko napišeš ka se je napravilo v 3 letah od kda so na oblasti tvoje ? nika oziroma falajček kolesarske ,hungarioring pred zvezdo in gokart stezo na lendavski.Kama so že dali pejneze za razvoj prekmurja ? aja v red bull in ka mi mamo zdaj od tega ? izgleda samo to ka je podlunšek lejko eno leto lejto ;-) dobra investicija nega kaj ;-) kak je z drvarnico ? kak dugo so že eni povezani zaposleni zaradi nje katera še ne stoji ? što kasera in to velke pare za skladiščenje te drvarnice ? dobo 250.000€ od lotoja ;-) pravo ka de dal 80.000 ali 85.000€ za pokritje bazena ;-) kama pa de dal ostali keš ?? prav tako nej tak dugo je občina dobila če se nemotim 150.000€ od lotoja pa so nikdar nej omenili kama ali zakoj de se potrošilo.Neje malo čudno ka de se če de se otpiralo drugo leto ;-) aja volitve idejo cuj pa trbej pa narode malo zamegliti oči ;-) sram vas je lejko in srčno upam,da nikoli več ne pridete na oblast še huje pa se mi zdi,da ne premoremo domačega človeka,da bi bil župan ?

In reply to by Tujec 2

Tujec 2

Jevšek nikoli ni bil moj idol. Kako so moji na oblasti, če pa nisem član nobene stranke in ne navijam za nobeno stranko ? Sem bil zelo proti temu, da je Jevšek župan. Zdaj pa bodi pošten in priznaj, kolikokrat sem jaz na portalu kritiziral ravno to, o čemer ti pišeš. Sigurno si to bral. Da ti jasno napišem: sem proti temu, da bi Jevšek še en mandat bil župan ! Ampak to, kar dela portil s tem lepljenjem iz Janezkovih medijev je pa preveč. Če imate kaj proti Crnkoviču in Jevšku, so za to ustrezni organi. Samo prijaviti in DOKAZATI je potrebno ! Enostavno kot pasulj.

In reply to by povezani (nepreverjen)

Al1 (nepreverjen)

Še kak praf maš, ampak spremejnilo se nede čisto nič. Pljuvanje, mržnja in nerazgledanost do se nadaljevali, ker je očitno kar nekaj takših, ka njin je tou ventil za sproščanje osebnih frustracij. Škoda!

In reply to by Božo1 (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Božo 1 dobro si napijso ka se samo s komentarji prepucava. Tou pa ka je stroka tou napravila je istina, samo ta stroka je nej vrejdna imejna stroka. Prva različica pred Želvo je sejgala še 1 meter dale na njuf dovoz, si lejko mijsliš kak je tou bilou. po posredovanji so še pravi čas tou pomaknoli, pa je še izdak nej dobro. Tej otoki bi mogli biti tan ge ne omejujejo dovoza, či je tou nej mogouče pa napraviti načik, Tou ka je zdaj, sakši bumbar vijdi ka je nej smiselno.Sramota za projektanta.

.................. (nepreverjen)

Ka pa če je dovoz do Želve nej po predpisaj, oziroma po načrti in je ful prevelki/prešürki, pa majo projektanti drugačen načrt tiste ceste? Mogouče so Podlunškovi, keri so prlej bili lastniki tej hiše in so jo podarili Želvi tej dovoz tak razširili na svojo rokou ka so se lejko tovornjaki not vozili gda so tan odzadaj še firmo meli?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Či nevejš, kuča je nej bila podarjena, dovoz je po predpis ka je zadaj nekdaj bila proizvodnja. ne motaj či ne vejš.

In reply to by .................. (nepreverjen)

.................. (nepreverjen)

Ka san ti pa te ges napiso? :) Valda ka je šürko tak zaradi tovornjakov ka so negda tan not vozili, samo mogouče je tej dovoz v uradnih načrtaj nej tak velki. In čista možno ka je kakšen lolek sploj nej šou tou ta poglednot ampak je rijso na podlagi načrtov. Se ti ne zdij ka je tou možno?

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Kak prvo si napijso ka je bila kuča podarjena, kar je nej istina, za dovoz si pa domnevo, še idnouk ti pravin nemaš pojma.

In reply to by .................. (nepreverjen)

kasparov

Policaj je sigdar policaj. V policajskoj glavi drujgo nega kak tou, kak bi liden postavo nekšne ovire, ka bi njin živlejnje čim bole žmetno napravo.

Gregor f. (nepreverjen)

Nej je tu nisce nika kriv! Tu je šofer lejve pa brez izpita....vace otocek pa je vse kul pa vrede! to za šofera pisejo tisti mislim ka vsi tej ka so polek pri ks. Zato ka se Špotajo zdaj ka so si napravli .fuck you černelavska smetana !! Peace

Božo1 (nepreverjen)

Se strinjan steuf (Mura je večna), vendar je pač tak ka nešče dela svoje delo zelo dobro, nešče pa povprečno, vendar pa vsi morejo prenesti zadosta samokritičnosti pa priznate tudi svojo strokovno napako. Če je v ton primeri bila napravlena napaka jo je potrebno odpravite. Pravzaprav je omenjena omejitev bijla napravlena predvsem zaradi varnosti tam živečih krajanov, nikakor pa ta ovira ne sme biti dobesedno ovira tem krajanom za njihov nemoten dovoz k hišam. Upam in vorvlem, da bojo pristojni zadevo uredili in popravili tak, ka do vsi zadovolne. Vse drujgo nema smisla kak tou prepucavanje in šikaneranje vseh vpletenih v tou dejanje. Mislin ka nema nišče pravice omenjenih krajanov na ton območje na nikšen način pečatejrate z raznimi vzdevke o slabih voznikih pa tak dale! Je pa tude istina ka smo vsi iste, neka bi mele samo naj je nej tou pri mene!

Mura je večna (nepreverjen)

Gregor f. Bi te rad vido da bi ti otoček pred tvoj vhod postavili, bi besno kak ris. Pa nišče ne pravi ka se nemre zvoziti ali kaj, tak kak so tou napravili nema mesta nindri.

izjava (nepreverjen)

te je nej sploj gregor f. ampak čista neka drugega in čista neka drugo šče povedati ;-) dečko če maš skim probleme stopi do njega pa se pogučta nej ka eti neka ščeš viljevati ;-)

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Valjda znan šteti ka je napijso, ge neman nikšnoga problema.

In reply to by izjava (nepreverjen)

izjava (nepreverjen)

neje na tebe šlo ampak na tako zvanega gregora f ,ka če ma probleme naj do njega stopi pa se poguči

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Oprosti, san mislo ka meni ide.

In reply to by izjava (nepreverjen)

izjava (nepreverjen)

nika oprosti zaj je ka je

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Dobro te pa ne oprosti.

In reply to by izjava (nepreverjen)

bik na kubik (nepreverjen)

pa te zaj z invalidskim vozičkom moraš na cesto, mimo prehoda.
pa zokoj so nej dali vrezan robnik s strani na prehod-enostavno!
pa ka so pijani delali načrt?!

žžžžžž (nepreverjen)
Nega toga (nepreverjen)

Jaj, samo ne kokodakajte o "drugem županu". Ker 90% tistih, ki tu pisarijo majo v glavi točno določenega človeka za "novega starega" župana. Nej je telko problem Jevšek ampak je problem to koga je porazil. Tej isti so pred 3 leti tu gor pisarili kak de ta župan skoron večni, tak je sposoben in nepogrešljivi. Pa je volitve zgubo. Pa če de Jevšek kandidero de ga pa porazo.

Tujec 2

Idemo na 150 ?

Tujec 2

Sem mislil na 150 komentarjev, če niste razumeli.

In reply to by Tujec 2

ha-ha (nepreverjen)

Katastrofa kama smo prišli.
Ka nan na cesto postavlajo vse čuda , ceste pa so za kurac!!!!
SLOVENIJA

Tujec 2

Vej pa imamo puno krožišč po Soboti.

In reply to by ha-ha (nepreverjen)

Tujec 2

Skozi krožišča prej na delo v Avstrijo pridete.

Tujec 2

Mogoče kdo ve kaj je s portilčkom. Nekaj časa je precej glasen bil, včeraj je pa naenkrat utihnil. Da se mu ni kaj zgodilo ?

čarni vrag (nepreverjen)

Glupi narod treba mlatiti z bedarijami, saj obstaja nevarnost da bi spregledno.

PREkomure (nepreverjen)

Jan R ti pa rajse povej ka te šopajo v rit za 130 eur pa ka vlečeš big dicks za 30 eur

Gostja426 (nepreverjen)

Želva naj da prijavo na gradbeno inšpekcijo, invalidov se ne sme izpostavljati temu, da morajo na cesto. Zakonodaja je jasna. MOMS in še kdo bi se morali takšnih zadev lotiti z več pameti in upoštevanja zakonodaje.

financiranje p… (nepreverjen)

financiranje posameznikov

Našel sem nasmeh zahvaljujoč g. Tetičkovemu Marjanu, da sem dobil posojilo v višini 150.000 evrov, trije moji kolegi pa so brez težav dobili tudi posojila tega gospoda. Svetujem vam, da nikogar več ne zavede, če dejansko želite zaprositi za posojilo denarja za vaš projekt in katero koli drugo. To sporočilo objavljam, ker je gospod Tejanović Marjan
dobro s tem posojilom. S prijateljem sem srečal ta pošten in velikodušen gospod, ki mi je dovolil, da si dobim to posojilo. Zato vam svetujem, da se obrnete na njega in vas bo zadovoljil z vsemi storitvami, ki jih vprašate. Tukaj je njegov e-poštni naslov:
E-pošta: reseaufinance510@gmail.com
E-pošta: tmarjan24@gmail.com
Tetičković Marjan
hvala

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice