Občina Apače investira v kolesarski poligon.

Vse več investicij občin je namenjenih rekreaciji in porabi prostega časa v naravi. V Apačah pripravljajo izgradnjo novega pumptracka, ki bo po najbolj optimističnih napovedih v uporabo predan že naslednji mesec.

Pumptrack poligoni postajajo vse popularnejši med mladimi, vendar so primerni tudi za starejše generacije. Njihova vloga je pomembna predvsem v začetnih fazah kolesarstva, saj nudi prostor, kjer se mladi kolesarji  lahko dobivajo in povezujejo.

Poleg pumptracka letos še fitnes in otroško igrišče

Apaški bo izgrajen v Športno-rekreacijskem parku nasproti nogometnega igrišča, z njim pa občina skuša obogatiti možnosti športno – rekreacijske ponudbe. Še to leto bo na lokaciji ŠRC umeščen tudi fitnes naprave, prav tako pa bo razširjeno tudi otroško igrišče. Asfaltni poligon bo vijugal po vsega 985 kvadratnih metrih površine, proga pa bo dolga 165 metrov.

Investicija vredna 52 tisoč evrov

Celotna izgradnja pumptracka bo občino stala 52 tisočakov, vendar preko razpisa računajo tudi na sofinanciranje Fundacije za šport. Z izgradnjo začenjajo že ta mesec, v kolikor trenutna epidemiološka situacija v državi tega ne bo popolnoma onemogočila. Najpozneje do konca maja naj bi nova pridobitev apaške občine že bila predana v uporabo.
 

Promoviranje zdravega načina življenja v občini Apače

Apaški župan Andrej Steyer upa, da bo pumptrack uporabljalo čim več občanov in rekreativcev iz sosednjih občin. Želi si, da ŠRC postane center aktivnega preživljanja prostega časa za vse generacije. Namen tega in podobnih projektov je spodbujanje gibanja in zdravega načina življenja v občini Apače. Steyer dodaja, da z namembami proračunskih sredstev in investiranjem v rekreacijo občino skušajo narediti kar se da atraktivno tudi za zunanje obiskovalce.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lelux (nepreverjen)

Za sobočance so to samo mokre sanje

a3 (nepreverjen)

lol, zaj bos merno spau, pa kruj de falejsi ka te tau mele?

In reply to by Lelux (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Super. Bokse takse novice kak pa nekse bedne kronoloske. Saj v tejh casaj se premalo posvetijmo sporte pa zdravje. Glavnome akteri zdravja pa dobrome pocutja .

realnoo (nepreverjen)

da bi enkrat napisali obcina xy znizala komunalne in druge prispevke obcanom!

Deep Blue (nepreverjen)

Tou bi v Soboti koštalo kakšnoga pol milijona EUR!
Lejko delamo cilou primerjavo med ten pumptrakon, pa soboškof fitnes postajof pr Expanoje

Bravo Apače! Tak za idejo, kak za normalno cejno izvedbe

župan (nepreverjen)

Naj en posten fitnes zgradijo tu okoli. Da nebo treba vec k prepotentnem Škrgetu hodit ki zna samo ceno kart dvigovat in si drage avte kupovat, fitnes naprave pa v razsulu.

Starejše novice