*Fotografija je simbolična
V Pomurju je do današnjega dne potrjenih 19 primerov okužbe s koronavirusom.

Medtem, ko včeraj še nismo poročali o novih primerih v pomurskih občinah, pa je danes stanje nekoliko drugačno. Prvi primer so tako potrdili v Dobrovniku, že peto okužbo pa beležijo v Veržeju, ki je tako pomurska občina z največ okužbami.

Po en primer beležijo še v Beltincih, Črenšovcih, Kobilju, Puconcih in na Tišini ter Kuzmi. Dva primera ostaja v Murski Soboti in v Lendavi, Ljutomer pa beleži tri primere okuž s koronavirusom. Pozitivno osebo so tako zabeležili v 11 od 27 občinah, ki sestavljajo pomursko regijo. 

Okužba že v več kot polovici slovenskih občin

Do današnjega dne je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 119 občinah (56 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 74 občinah. Do 26. 3. 2020 do 24. ure je bilo opravljenih 18.369 testiranj, od tega je bilo 638 pozitivnih testov. Po prejetih epidemioloških podatkih gre za 632 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, dve osebi pa sta testiranje opravili v tujini, so zapisali v Nacionalnem inštitutu za javno zdravje.

VIR: NIJZ
VIR: NIJZ
VIR: NIJZ
VIR: NIJZ

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pomurc (nepreverjen)

Tej podatki nimajo smisla, ker upoštevajo stalno prebivališče teh oseb, vsaj polovica od teh pa dejansko sploh ne živi v teh občinah, ki jih vi navajate, ampak drugje. Tak da spet delate paniko po nepotrebnem.

Koki (nepreverjen)

Ni panika,ozavescanje ljudi je to...
Ne bluzite brezveze

koritar (nepreverjen)

Vem ,da ne sodi sem ampak koga briga nekšni izstop pomurskega člana SLS ?.To pa je res velik šok ta trenutek za prekmurje glede tega človeka in njegove žene

čarni vrag (nepreverjen)

Kaže, da so skupne klinične posledice bolezni Covid-19 še najbolj podobne eni težki, sezonski gripi (smrtnost 0,1%) ali eni pandemski gripi (leta 1957 in 1968). Ni podobna boleznim kot je SARS (smrtnost 9 do 10%) in MERS (smrtnost 36%).
New England journal of medicine 26. 3. 2020

Dragi prijatelji, to piše v najbolj priznani medicinski reviji na sveti in sicer v včerajšnji izdaji. Ne vem kakšen dokaz še rabite, da bi ugotovili, da nas politiki in mediji imajo za norca.

gsgdh (nepreverjen)

Idiotsko TELE. Smrtnost v Italiji je dosegla vrednost 7%, ka ti je nej jasno! Italijani opozarjajo, da umirajo tudi mlajši od 40 let, skoraj nega razlike, razlike so edino v tem, da pljuča zdržijo "dlje" časa (več dni) kot eden starček, ki umre po nekaj dnevih! Včeraj je umrla 16 letnica (predhodno popolnoma zdrava) v Franciji. Covid 19 je v bistvu SARS 2. Tudi ime ima Cov Sars 2

https://nova24tv.si/svet/16-letna-julie-alliot-iz-francije-je-najmlajsa…

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Vipko
Truplo

@čarni vrag: Kot prvo, čemu to besedilo kopiraš in jo lepiš na malodane vsako temo o koronavirusu? Ti je zmanjkalo...
Kot drugo, do sedaj za silo v redu, vsi smo se zajebavali, kje je Kitajska in da je virus daleč, daleč, daleč in še bolj daleč za devetimi gorami. Vendar, okužen bi naj bil Boris Johnson, okužen je princ Charles, monaški knez, žena od kanadskega premiera in verjetno še kakšna znana osebnost iz politike. Da ne pišem o filmskih igralcih in igralkah in še komu, tudi o vrhunskih športnikih. Velik problem bo nastal, ko bo kateri od naštetih (in sigurno bodo še drugi), predvsem kdo od politikov, umrl. Pa bil star ali rosno mlad (to je zame že starost malce pod petdeset). Potem se boš ti, pa tebi podobni, nehati naslanjati na določene statistike in pisanja... Saj veš, v raznih revijah se vedno krešejo mnenja oz. lahko napišemo takole: en politični dogodek bo Mladina opisala tako, Demokracija pa čisto nasprotno. Potem... pač lepiš oz. prepisuješ, kar ti odgovarja. Pa s tem ne mislim, da nimaš ali nimaš prav, kar ti ponazarjam tudi spodaj.
In še nekaj, ker tako lepo miriš: "boug daj tvoje rejče hasek"! Kajti če je vse to res, kar pišeš, hvala Bogu, vsega bo hitro pozitivno konec. Pa bo? Samo danes približno 70 na novo okuženih. Pa kaj je vendar 80 ljudi, a? Ampak, če to številko primerjamo z Italijo, je to tam enako tisoč sedemsto, to pa je že številka. Še nakaj takih dni pri nas... in smo v svetovnem vrhu. Potem lahko vsaj mi starejši samo s strahom spremljamo poročila o tem, kako se bolnišnice polnijo, kako oboleva in tudi umira zdravniški kader, kako začenjajo ločevati oz. določati, koga bodo sprejeli v bolnišnico, koga pa ne oz. ga dali ali ne na respirator. Še enkrat: upam, da imaš v vsem prav, kajti potem smo na konju in to solidnem, ne na kakšni "ragi"!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Mikha (nepreverjen)

Problem je se vedno da se ne izda ven realnih podatkov, po tem kar sedaj vemo umirajo ljudje nad 80, tisti ki imajo ze tako probleme z zdravjem, v glavnom kriticne skupine. Zdaj pa se tisti ki ne sodijo v ti skupini pac pocutijo zasciteni. Saj tudi podjetja z vec 100 zaposlenimi se vedno obratujejo, to v vecini tista ki delajo na zalogo, saj so nezivilske trgovine zaprte, kaj nam pomagajo ostri ukrepi na javnih krajih, ce se pa lahko okusiš na delovnem mestu? Mislim da je res najboljse pri takih polovicarskih ukrepih slediti Slovaski in Svedski,

tilchyyy

Starejše novice