Ford Kuga je športni terenec (SUV), ki se pelje, tako kot izdaja videz, dinamično. Kot limuzinski Fordi.

Nova Ford Kuga postavlja smernice na področju varnosti in zadovoljuje potrebe najširšega kroga voznikov. Na izbiro je namreč z bencinskim in dizelskim motorjem, ter kar tremi elektrificiranimi različicami.

Ford Kuga je Fordov prelomni model. Ne le zato, ker ponuja več vrst motorjev, da se lahko uporabnik odloči za pravo, pač pa tudi glede na vsakodnevne vozne navade in potrebe. Ford je namreč s Kugo, ki jo je prvič predstavil že leta 2008, v času, ko so SUV-ji šele dobro začeli prodirati na trg, v treh generacijah razvil avto, ki je v marsičem korak pred konkurenti. To se izkazuje tudi v prodaji v Evropi, kjer je Kuga med najbolj zaželenimi športnimi terenci.

Na voljo z najnovejšo Fordovo priključno hibridno-električno tehnologijo za čistejši, tišji in bolj izpopolnjen pristop k vožnji s SUV-ji

S svežimi, bolj elegantnimi, a še vedno zelo dinamičnimi linijami, kjer so inženirji poudarek namenili zelo aerodinamični zasnovi, nagovarja tako tiste, ki jim je bliže estetika kot tiste, ki na prvo mesto postavljajo športne obline z visoko postavljeno kabino z velikimi steklenimi površinami. Poleg tega imajo kupci na izbiro številne različice, od dobro opremljene Kuge Titanium, do športne Kuge ST-Line in prestižne Kuga Vignale. Nova Kuga se lahko pohvali z digitalno kabino, polno tehnoloških pripomočkov, ki bodo tako v hladnem kot vročem vremenu poskrbeli, da bo vožnja manj utrujajoča in naporna, predvsem pa udobna in varna.

Nova Ford Kuga je s strani Euro NCAP osvojila najvišjo varnostno oceno s 5 zvezdicami

Nova Ford Kuga za zaščito odraslih je osvojila 92 odstotkov, tako pri trčenju v bočno oviro in še zahtevnejšemu preskusu z bočnim trčenjem v drog pa je osvojila maksimalno število točk. Zelo dobro je bila ocenjena tudi zaščita otrok v povsem novi Ford Kugi, saj je na testih dosegla 86 odstotkov.

Prijavite se na testno vožnjo.

Za celoten skelet Kugine strukture je uporabljeno izjemno čvrsto jeklo. Inteligentna zasnova izboljša zaščito v primeru trčenja – v to kategorijo sodijo 3D-valjane cevi iz ultra-čvrstega jekla, vgrajene v vsak stebriček A in vzdolž linije strehe.

Dodatne tehnologije Ford Co-Pilot360** so zasnovane za pomoč vozniku

Predvsem pri izogibanju trčenjem in zmanjšanju motenj, sem uvrščamo:

• Fordova pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in kolesarjev. Ta prvič v Evropi vključuje novo funkcijo za križišča in lahko s samodejnim zaviranjem prepreči nezgodo ali zmanjša njene posledice, ko voznik prečka pot nasproti vozečih vozil in sistem presodi, da grozi trčenje.

• Sistem za ohranjanje voznega pasu z zaznavanjem roba cestišča.  Z nežnim navorom krmiljenja pomaga vozniku varno usmeriti vozilo nazaj na ustrezen vozni pas ali stran z neutrjene bankine, pasu z gruščem ali travo.

• Sistem za ohranjanje voznega pasu z asistenco za mrtvi kot. Fordov sistem informacij o mrtvih kotih združuje z ohranjanjem voznega pasu, pri tem pa pri vožnji po večpasovnih avtocestah nadzira možnost bližanja vozil z zadnje strani v voznikovem mrtvem kotu. Če voznik s smernikom nakaže spremembo voznega pasu ali sistem zazna vožnjo proti drugemu voznemu pasu, ko se v mrtvem kotu bliža vozilo, poskrbi za navor volana v nasprotno smer, da opozori voznika in ga odvrne od nevarnega manevra – še ena novost pri Fordovih vozilih v Evropi.

• Opozarjanje na prečni promet za vozilom voznika pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta opozori na vozila, ki se mu bližajo iz ene ali druge smeri. Če se voznik ne odzove na opozorila, lahko sistem s samodejnim zaviranjem prepreči trčenje ali zmanjša njegove posledice.

• Pomoč krmiljenja pri izogibanju je zasnovana za poseg pri vožnji v mestu in na avtocestah. Uporablja radar in kamero, da zazna vozila, ki vozijo počasneje ali mirujejo. Z zagotovljeno podporo krmiljenja voznik laže obvozi vozilo, če bi bilo sicer trčenje neizbežno.

• Opozorilo za napačno smer uporablja na vetrobranskem steklu nameščeno kamero in informacije navigacijskega sistema v vozilu. Ta voznika z zvočnimi signali in prikazi opozori, če mimo znakov za prepovedano smer zapelje na privoz za avtocesto.

• Fordov sistem prilagodljivih žarometov z osvetlitvijo ovinkov s predvidevanjem in osvetlitvijo glede na (o)znake vnaprej prilagodi vzorec svetlobnega snopa žarometa za maksimalno vidljivost še preden vozilo zapelje v ovinek, križišče ali krožišče.

• V primeru nezgode nova tehnologija za zaviranje po trčenju pomaga zmanjšati posledice morebitnega sekundarnega trčenja in v ta namen zagotovi zmeren zavorni tlak po zaznanem prvotnem trčenju; upočasnitev vozila lahko zmanjša obseg poškodb potnikov in nadaljnje škode na vozilu.

Kuga je tudi napredno povezana, in sicer preko sistema FordPass – če ste lastnik nove kuge in imate naloženo aplikacijo Ford Pass, ki je povezana s sistemom v avtomobilu, lahko na daljavo odklepate, ali zaklepate vozilo, tudi hladite oziroma ogrevate, če ste pozabili, kje ste ga parkirali, vam bo lokacijo razkrila aplikacija, s pomočjo katere boste ves čas vedeli tudi, kakšno je stanje vozila.

Pod črto…

Ford Kuga je močan in varčen motor s pošteno nakupno ceno.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice