V Murski Soboti vlada veliko povpraševanje po najemniških stanovanjih, ponudbe pa je malo.

Če se sprehodimo med oglasi najemniških stanovanj v Murski Soboti te dni, je na voljo sedem stanovanj, ki iščejo nove najemnike.

Stanje na trgu nespremenjeno

Višine najemnin se gibljejo 160 evrov za garsonjero do 300 evrov za dvosobno stanovanje. Seveda so to najemnine brez stroškov. 

Igor Meolic iz nepremičninske agencije Nepremičnine Pomurje pravi, da se stanje na trgu v Murski Soboti že nekaj let ni bistveno spremenilo.

"Povpraševanje po najemniških stanovanjih absolutno presega ponudbo. Veliko stanovanj, ki se oddajajo v najem dobi svoje najemnike ustno in sploh ne pride do javne objave, saj se lastniki stanovanj dogovorijo s prijatelji in znanci, ki iščejo stanovanja."

Veliko zanimanje, več kot deset klicev

Veliko je tudi takih, ki stanovanja oddajajo na črno pravi Meolic in dodaja, da veliko je pa tudi takih, ki imajo slabe izkušnje z najemniki in zato stanovanja raje prodajo. Da bi se pa trg najmniških stanovanj uredil pa bo po njegovem mnenju potrebno tudi ukrepanje s strani države.

Veliko povpraševanje po najemniških stanovanjih pa predstavlja velik izziv tudi za najemodajalce oziroma agencije, saj se je težko odločiti za "pravega" najemnika. Kot pravijo v Dom M5, podjetju za nepremičnine so za enosobno stanovanje v treh dneh prejeli več kot deset klicev. Najti morajo resnega in zaposlenega najemnika, ki mora na željo lastnika stanovanja prinesti potrdilo o zaposlitvi in zadnje tri plačilne liste. 

"Naša naloga je, da naredimo selekcijo dveh-treh potencialnih najemnikov, ki izpolnjujejo pogoje, da se potem lastnik stanovanja odloči koga, bo izbral." 

Nov trend na trgu

Večjih sprememb v kratkem na tem področju ni pričakovati, pravi Meolic, ki pa sicer v Murski Soboti zaznava zanimiv trend.

"Večje hiše se preurejajo v dve ločeni stanovanji, ki se nato oddajo v najem. Vendar pa je za zdaj tega še premalo, da bi lahko zadostili potrebam na trgu".

Rok Šavel

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pomen?! (nepreverjen)

Večjih sprememb v kratkem na tem področju ni pričakovati, pravi Meolic, ki pa sicer v Murski Soboti zanimiv trend.

KAJ STE ŽELELI POVEDATI?!

Rethro (nepreverjen)

Glede na to ka neka komenteras bi ti naj bil pismeni nej tak? Idi pa si se enkrat presti ka pise v navednicaj...

In reply to by Pomen?! (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Ce gre skozi zakaj pa ne..

Mb78 (nepreverjen)

Ono...slovencev vedno manj ovi pa o pomankanju stanovanj!!
KDO SO TI LJUDJE BREZ STANOVANJA
KAKO JE LAHKO STANOVANJSKI PROBLEM CE NAS JE VEDNO MANJ,RODNOST PADA...BLA BLA BLA
A MORA ZE VSAK CIGO KI PRIDE IZ NEMCIJE TAKOJ DOBIT STANOVANJE KI GA MI PLACAMO

čarni vrag (nepreverjen)

To je tiha okupacija tujcev- mi grantov na slovensko ozemlje

In reply to by Mb78 (nepreverjen)

Gis (nepreverjen)

Očitno ne razmis razlike med mestom z okolico in podeželjem. Podeželje se vse bolj prazni na račun manjše rodnosti in tudi trenda vse večje selitve prebivalstva v mesta in okolice mest. To je tudi razlog, da je kar neka povpraševanja za nepremičnine v MS in okolici.

In reply to by Mb78 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Tou so mladi lidge, šteri neščejo živeti fkuper z starišami, ŠTERI ŠČEJO BITI SAMI. Ja rejsan nas je menje, samo nej v varašaj tan je lidi več ali načik fsi ščejo iti v Soboto. Dejstvo je tou mladi ščejo na sfoje, edni srmaški pač v najemniška drugi bolebogatij starišov pa v nove kuče. Stari pa v svojij starij kučaj dale živejo. E tak je.

In reply to by Mb78 (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Df luksuzna nevidna vikendica na Goričkem se tudi daje v najem??

stric vili (nepreverjen)

Pisec misli, da je to nek nov trend. Očitno je slabo informiran. To se dogaja že en lep čas. Samo na velki zvon se tega ne obeša, ker večina teh najemov ni uradnih. Sicer se tudi to uredi, ampak načina ne morem tukaj razkrivati. Nekateri najemniki še kasirajo letni pavšal, da so ljudje lahko na določenem naslovu prijavljeni in imajo tam stalno bivališče.
Z vsakim biznisom pa je že od pamtiveka tako, da dokler je povpraševanje se potem tudi oblikuje ponudba. Pa ne biti fauš tistim, ki oddajajo svojo težko prigarano nepremičnino.

afta he (nepreverjen)

Nova stanovanja v Soboti so predraga, pa še kvaliteta izvedbe je vprašljiva. Takšne rešitve pa dobrodošle. Če mladi nočejo živeti s starši, se naj pobrigajo za svoje gnezdo tako ali drugače.

gun30528

Najboljša ponudba ...! To je daleč najboljše delo. Za prvo plačo sem prejel 32546 € za 4 do 5 ur dela na dan. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem poskusil. Potencial s tem je neskončen. Vse je bilo res in popolnoma je spremenilo moje življenje. Glej tukaj >>>> www.WebJob33.Com

dji20137

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem prejel 29736 USD za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden.

------- >>>> www.Trade46.Com

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice