Odslej nič več brezskrbne vožnje skozi križišče za voznike, ki prihajajo iz smeri avtoceste.

Številni vozniki so v teh dneh opazili, da je v križišču ceste, ki vodi iz smeri avtoceste proti Tomšičevi ulici v Murski Soboti ter obvoznice, ki povezuje Tišinsko cesto z bodočo južno obvoznico, od minulega konca tedna vzpostavljen nov prometni režim. A zagotovo je kar nekaj tudi takih, ki tega niso opazili ter vozijo v skladu s staro prometno ureditvijo.

Semafor postavljen, a (še) ne deluje

Nov prometni režim je potreben zaradi odprtja južne obvoznice. Promet v križišču bo sicer urejal semafor, ki je že postavljen, a trenutno še ne deluje, zato je previdnost toliko bolj potrebna.

Po novem STOP tudi za vozila iz smeri avtoceste

Do pred nekaj dnevi je prednostna pot vodila po regionalni cesti R1-235, in sicer od krožišča pri gostišču Gaj, skozi semaforizirano križišče s Kroško ulico, oster desni ovinek, ki je bil hkrati križišče s Tomšičevo ulico, pa vse do uvoza na avtocesto. Znak STOP je bil na Tomšičevi ulici postavljen že prej, ni ga pa bilo za vozila, ki so prihajala z nasprotne smeri in so imela prednost pri vožnji v oster levi zavoj v smeri proti gostišču Gaj. Znak STOP imajo tako sedaj tudi vozila, ki prihajajo iz smeri avtoceste.
 

Na spremembo prometnega režima opozarja dodatna signalizacija.

Nevarnost trčenja z nasproti vozečimi

Neupoštevanje novega prometnega režima je lahko nevarno, saj obstaja možnost trčenja vozil. Zlasti v primeru, ko voznik pelje iz smeri avtoceste in v križišču nadaljuje pot po regionalni cesti R1-235, torej v smeri proti krožišču pri gostišču Gaj, hkrati pa iz  smeri Tomšičeve ulice voznik pelje v smeri proti avtocesti. 

Grozi tudi globa

Voznikom, ki ne upoštevajo prometne signalizacije in znaka STOP, pa grozi tudi kazen. Policisti vam lahko za neupoštevanje prometne signalizacije izrečejo globo v višini 160 evrov.

98. člen
(prometna signalizacija)

(1) Udeleženci cestnega prometa morajo ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Tako morajo ravnati tudi tedaj, ko je to v nasprotju s prometnimi pravili.

(2) Z globo 160 eurov se kaznuje za prekršek udeleženec cestnega prometa, ki ravna v nasprotju z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo

Spomin na krožišče na Lendavski ulici

Spremembe prometnih režimov, ki so veljali dalj časa, v Murski Soboti slabo sprejemamo. Oglejte si zmedo, ki je nastajala v krožišču na Lendavski ulici, ko so ga odprli pred osmimi leti. Pred tem je skoraj leto dni bil promet speljan po kraku krožišča v nasprotno smer.
 

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Ko bodo odprli križišče bodo po dveh tednih ugotovili napake ter zaprli in popravljali tako kot Lüjtarovo klančino

g1 (nepreverjen)

ne ven zakoj so tepci včasi nej napravli krožnoga tu pa tudi pri agroservisi. Klančino de na konci Jevšek vu štemo...

Mr. XXX (nepreverjen)

Koje kretenizem .... pa so postavile semafore med rondoje .... isto kak pre BTCje.
Neven kak lejko racunajo na pretocnost ce je med rondojame postavleni semafor?!
Sicer pa kak je prinas v navade ... najprej semafore pa te naknadno de se delo rondo v vrednosti miljon evrov ....

Edi 59 (nepreverjen)

To je to, če močvirniki planirajo ceste v Pomurju....

PaJaPaNejPaJa (nepreverjen)

Mater si tij pameten.. direkt za direktora.

In reply to by Edi 59 (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

vse predelavajo na krožne, tu pa v Rakičani pa idejo semafore delat... Seveda, če nej te bi mogli samo 1x delati, zaj pa napravijo, čez kakšo leto do pa delali rondo...

Fuckkkkkk (nepreverjen)

Na Püšči jw Jevšek dal napravit naj več ležejčih policajov ka baje ciganji nemrejo policajan vujti(Sten ka ma Policija MOMS več kak polovico Püščanske ka delajo za policijo(Med njimi je Šerif /Študen ka poroča ka se dogaja sam pa ma prejk cejle tableto dilere (sten ka pejne posoja pa na konci še grozi ——takšne na kol.

Semafor1111 (nepreverjen)

pisanje ti je nula. Ka okoule šoule si odo?

In reply to by Fuckkkkkk (nepreverjen)

Svinja bradavičarka (nepreverjen)

Palik trbej zimske gumije gor monterati , đa ne ven ka to geste.

Čarni vrag (nepreverjen)

Sobota info ima svoje bralce za bedake. Tako naprimer šoferji ne vejo, da morajo upoštevati prometne znake in jih morajo posebej spomniti. Očitno je ljudstvo vedno bolj bedasto in rabi še dodaten pouk. Sicer pa je ta obvoznica nepotrebna in zgrešena. Potrebno bi bilo zgraditi kompletno Vzhodno obvoznico od Bakovske ceste do BTC, Na tej Južni bo zelo malo prometa, tako kot je malo na obkanalski cesti. A to je vse tako kot gluhemu dobro jutro.

Starejše novice