Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek bo danes ob 11.00 skupaj s škofom Evangeličanske Cerkve v Sloveniji Gezo Filom in soboškim škofom Petrom Štumpfom slovesno odprl Drevored Martina Luthra.

Z ureditvijo Drevoreda Martina Luthra se je začela 1. faza prenove mestnega središča, katere cilj je vrnitev življenja v mestno jedro Murske Sobote. Sicer celovita prenova, ki se bo nadaljevala spomladi, zajema novo ureditev parkovnega dela Trga zmage in nadaljevanje ureditve dvignjene ploščadi od Drevoreda Martina Luthra do ograje evangeličanske cerkve čez Slovensko ulico.

Takrat se bodo postavile tudi klopi. Začetek ureditve najpomembnejše mestne površine, južnega dela Slovenske ulice se načrtuje za jesen 2018.

Prihaja tudi sodobna urbana oprema

Prenova se je izvajala po zmagovalni natečajni rešitvi avtorjev Mateja Blenkuša, Darje Matjašec, Primoža Žitnika in Nejca Florjanca, ki so povedali, da gre za pristop k prenovi odprtih javnih površin, ulic, pločnikov in površin za kolesarje, tako da bo v prihodnje to območje kombinacija parka, odprtih javnih površin in v delu Slovenske ulice cesta s prednostjo pešcev in kolesarjev s posebnim režimom za motorna vozila.

Prenovo središča spremljajo postavitev sodobne urbane opreme, v katero je zajeta tudi postavitev klopi, ureditev novih zelenih površin z zasaditvijo dreves in posodobitev komunalne infrastrukture.

Boljša kakovost urbanega okolja in oživljanje mesta

Prva faza prenove je prijavljena za sofinanciranje iz mehanizma Celostnih teritorialnih naložb iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Mestna občina Murska Sobota ta projekt načrtuje kot prednostno naložbo, s katero izboljšuje kakovost urbanega okolja in oživljanje mesta, zaradi načrtovanega zmanjšanja prometa pa tudi zmanjšanje onesnaženosti zraka in hrupa.

Pri tem se pričakuje 80-odstotni delež iz EU sredstev, 20 odstotkov pa bo zagotovila občina. Celotna investicija je znašala 455.000 evrov.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

kanžor

Što je Filo ?

pijancek

Imate imena tistih, ki so si to katastrofo zamislili. Mankajo še tista imena, ki so to katastrofo izbrala. Sobota - moje mesto krožišč z luknjastimi cestami in omejitvijo 30 km na uro ter betonom.

Zgfhff (nepreverjen)

Zdravo admin. Ka je naraube ka se ze 4 dni nemren registrejrati ? Z nikec nega kode.

Gost1 (nepreverjen)

pripravite se na spamanje z šerifovimi slikami

Gost1 (nepreverjen)

Odkar je šerif na oblasti je sobota katastrofa - eno velko gradbišče kero se nikan ne premika - te rondoje delajo kak če bi bil projekt stoletja, indri bi to v 2 tednaj vse zriktali.

pijancek

ZA MANO - KROŽIŠČA, BETON, SPOMENIKI !

mun (nepreverjen)

Groza ka so Sobote narejdili,to trbej staviti,ka šteri to vodijo in ne vijdijo kak to zglejda in kama to ide trbej nagnati.Župan " ADIJO!

stari gringos (nepreverjen)

čestitke župan . samo tak dale sobota se prebuja

povezani (nepreverjen)

kal li gemleš ?

In reply to by stari gringos (nepreverjen)

edini (nepreverjen)

Najboljše ka jin cesto do cerkve notri napravijo ne pa dvignjeno ploščad.Kaj vse si še ne bodo domislili, komaj so krožišće uredili sedaj pa zopet drug režim v vožnji.

edini (nepreverjen)

Pomaled de sobota tak kak v Severni koreji ceste brez avtojov mesta brez vozil....hhhahaha

gost1234 (nepreverjen)

Ko sem gledal 3d projekcijo nisem imel občutka da bo vse v betonu. Načeloma me beton ne moti ampak me zanima kaj bo v primeru, da poči kakšna kanalizacijska cev, ki je spodaj. Prav tako verjetno gre spodaj tudi komunikacijska in elektro napeljava upajmo da bo vse OK, ker se kar hitro lahko zgodi, da bodo ta beton štemali.

iq21112 (nepreverjen)

tau mate sobočanci zaj nacistični bunker povezani direkt z UE

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice