Predstavljamo nov center za darovanje plazme - Plasmavita Healthcare II GmbH - v Bad Radkersburgu v Süd Ost Shopping (SOS) nakupovalnem centru.

Plasmavita Healthcare II GmbH je sodobno podjetje, specializirano za pridobitev krvne plazme, ki tako prispeva k proizvodnji in dobavi zdravil na osnovi plazme.

Darovalni centri Plasmavita spadajo med najsodobnejše darovalne centre v Evropi.

Delajo z inovativno medicinsko tehnologijo in se zanašajo na digitalizacijo, kar med drugim pomeni, da v centrih Plasmavita poslujejo brezpapirno.

V Bad Radkersburgu dela motivirana ekipa visoko usposobljenih zaposlenih, ki vsak dan hkrati prispeva k reševanju življenj in izboljšanju kakovosti življenja bolnih.
 

Tukaj je nekaj zanimivih informacij o posebnem pomenu plazme - saj brez darovanja plazme ni zdravil, pomoči in terapije:

  • Plazma, tekoča sestavina krvi, vsebuje posebne lastnosti in jo je mogoče obdelati ne glede na krvno skupino,
  • Plazma vsebuje različne esencialne beljakovine, ki pomagajo ohranjati vitalne funkcije organizma,
  • Za proizvodnjo zdravil lahko iz plazme izoliramo več kot 20 beljakovin,
  • Krvna plazma je nujno potrebna surovina za številne farmacevtske izdelke,
  • Plazma je surovina, ki je ni mogoče nadomestiti z ničemer in je ni mogoče umetno proizvesti,
  • Plazma se uporablja vsak dan, tako v urgentni medicini kot med operacijami, za zdravljenje hudih poškodb, za preprečevanje in zdravljenje okužb, za uravnavanje krvnih bolezni, za hude opekline ali za imunske bolezni,
  • Vsak zdrav človek, ki je star najmanj 18 let in ki tehta najmanj 50 kilogramov, lahko daruje plazmo in tako rešuje življenja.

Za več informacij o Plasmaviti lahko obiščete www.plasmavita.at ali pokličite na naš info telefon +43 (0) 677/64 14 86 59

Darovalni center Bad Radkersburg
Süd Ost Shopping center
Halbenrainerstraße 11-13, 1. nadstropje, vrh 1/1
8490 Bad Radkersburg
Info Tel: +43 (0) 677/64 14 86 59

Starejše novice