V preteklih dneh so v vrtcu Rogaška Slatina potrdili tri okužbe z novim koronavirusom, in sicer pri enem od otrok ter pri dveh strokovnih delavkah. V karanteni je trenutno 41 otrok in 6 zaposlenih.

Zaradi stika z okuženo osebo pa je v karanteni tudi župan občine Rogatec Martin Mikolič, ki se počuti dobro, testa na novi koronavirus pa za zdaj še ni opravil.

Koronavirus je v minulih dneh udaril tudi v občini Rogaška Slatina. Okužba se je pojavila v tamkajšnjem vrtcu, potrdili pa so jo pri enem izmed otrok in dveh zaposlenih. V karanteni je 41 otrok in šest zaposlenih, vsi pa se počutijo dobro in imajo blage simptome okužbe.

Med okužbami naj bi bila povezava, njihov izvor pa za zdaj še ni znan. Tri nove okužbe, ki so jih potrdili danes, z vrtcem niso povezane.

»Po zadnjih informacijah naj bi bile te tri okužbe znotraj vrtca med sabo povezane. Ne ve se še točno na kakšen način je do tega prišlo, ampak je to eno žarišče. Za današnje tri nove okužbe ne vemo nič. Mislim, da po zdajšnjih informacijah ni noben okužen znotraj vrtca,« pravi Marko Drofenik, tajnik občine Rogaška Slatina.

Takoj, ko so bili obveščeni o okužbi, so storili vse, da se okužba ne bi razširila.

»Tako smo preveril stike in obvestili starše. Ob tem smo zaprli tri igralnice, kjer so se zadrževali otroci in tudi okuženi. Imamo več vhodov v vrtec in s tem omejujemo stike,« pravi Majda Plavčak, ravnateljica Vrtca Rogaška Slatina.

Odpovedi v hotelih za zdaj ni

Sodelovanje z občino, v teh izrednih razmerah, je dobro. V pripravljenosti je tudi civilna zaščita, njena aktivacija pa za zdaj še ni potrebna.

»Trenutno ne vidimo neke potrebe, da bi delali, bolj kot ne, zmedo. Bomo počakali, da vidimo, kako se bodo stvari odvijale naprej in če bo potrebno, bomo tudi sklicali štab civilne zaščite,« pravi Drofenik.

Vsaj za zdaj pa nove okužbe še ne vplivajo na turistično panogo. V Grand hotelu Rogaška, kjer so v teh dneh precej zasedeni, odpovedni ne beležijo. Se pa ljudje pozanimajo o tem, kakšna je situacija.

»Do sedaj nimamo nobenih odpovedi, bila pa so vprašanja o tem, kakšno je stanje, kako ravnati. Ti ljudje, ki so okuženi niso bili v stiku z našimi zaposlenimi v hotelu, tudi gostje se nekako nahajajo v samem hotelu, v zdraviliškem parku in rogaški rivieri, kjer imamo poskrbljeno za vse ustrezne razdalje,« pravi Damijan Merc, pomočnik direktorja Grand hotel Rogaška.

Testa ni opravil, počuti se dobro

V karanteni in izolaciji pa zadnje dni preživlja tudi župan občine Rogatec. Njegovo počutje je dobro, testiranja na covid-19 pa še ni opravil. 

»Jaz sem bil v stiku z okuženo osebo, zato sem moral v karanteno. Moram povedati, se dobro počutim, in nimam nobenih težav. Držim se vseh predpisov, tako da sem že zdaj kar nekaj dni v stanovanju,« pravi Martin Mikolič, župan občine Rogatec.

Kot še dodaja, bi ravno preventivno ravnanje, kot se ga je poslužil sam, lahko poskrbelo, da bi se krivulja okužb začela obračati navzdol.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
transbutale (nepreverjen)

Nori ste edino vi, medij diletantski.

čarni vrag (nepreverjen)

Čuden je tej virus. Marca se je spravlo na stare zdaj pa deco.

Gost lipa (nepreverjen)
Luksm (nepreverjen)

Ka te le vi pisali kda tega napumpanega virusa nede vec? Konec z ubijalskimi naslovnicami. Mogoce spet znani Pomurci pridejo na vrsto ge so v nedeljo kosilo meli 😂😂😂

Xd (nepreverjen)

jebeno NORO!

Rosenkrantz (nepreverjen)

Starejše novice