Na Otoku ljubezni v Ižakovcih je Zveza društev Moja Mura v sodelovanju z WWF, DPRS in kampanjo Rešimo Muro!, danes organizirala dogodek Slackline čez reko Muro.

Namen današnjega dogodka je bil ozavestiti obiskovalce o preteči grožnji postavitve hidroelektrarn na reki Muri, Obiskovalci so imeli priložnost podpisati peticijo proti gradnji HE Hrastje-Mota ter prisluhniti razlogom za ohranitev zadnje večje slovenske reke, ki še ni pregrajena s hidroenergetskimi jezovi.

Organizatorji so obiskovalcem pripravili številne delavnice za otroke in odrasle, na ogled so postavili fotografsko razstavo na temo narave in reke Mure ter dokumentarni film Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer »Pravijo ji dom«, potekale so tudi številne športne predstavitve in zabaven glasbeni program.

Dogodka so se udeležili nekateri posebni gostje, dolgoletni borci za Muro, med njimi tudi glasbenik Vlado Kreslin, ki je zaigral na svojo črno kitaro. 

Tisti najpogumnejši pa so se preizkusili v prav posebnem adrenalinskem podvigu, čez reko Muro so se namreč odpravili kar po "slacklinu" oziroma gurtni, kar je zahtevalo kar nekaj spretnosti in poguma. 

Kampanja Rešimo Muro! je nastala na pobudo lokalnih pomurskih nevladnih organizacij, ki se že desetletja borijo, da bi Muro ohranili kot prosto tekočo reko brez hidroenergetskih jezov. Kampanja se je začela 9. aprila 2016 in jo sedaj podpira že več kot 70 lokalnih, nacionalnih in tujih nevladnih organizacij, številni slovenski in tuji strokovnjaki ter priznane osebnosti.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Stewen (nepreverjen)

Sem za to, da Muro energetsko izkoristimo,četudi bo gladina nekoliko višja, saj se bo potllej dvignila tudi podtalnica.
Sem pa proti akrobacijam nad tekočo Muro, ki ne sme postati cirkuša arena.

Gost100 (nepreverjen)

@Stewen
sanja svinja kukuruz.
Ne pozabi da bo tam kjer se bo podtalnica dvignila višja celo leto, tam kjer pa se bo znižala pa bo nižja celo leto. Torej kaj ti bo koristila višja podtalnica če ti bo vse kar si posadil oz. posejal že na začetku vse zalilo in ne bo nič ostalo.

Starejše novice