Boštjan Nemec je uspešno opravil svojevrsten izziv 'everesting' in to kar s kolesom Pony.

Everesting je svojevrsten izziv, primeren zgolj za tiste najbolj vzdržljive kolesarje. V svoji osnovi je slišati precej preprosto, kolesar si izbere en klanec, kjerkoli na svetu, in ga prevozi tolikokrat, da skupno naredi 8.848 višinskih metrov, kolikor meri najvišja gora na svetu, Mount Everest

Boštjan Nemec iz Goričkega, se je tokrat prvič lotil tega ekstremnega kolesarskega podviga in uspelo mu je z legendarnim Rogovim mestnim kolesom Pony, kar je še toliko bolj občudovanja vredno, saj se kolesarji tovrstnih izzivov lotevajo navadno s tako imenovanimi 'specialkami'.

Za lokacijo everestinga si je izbral Areh, za 8.848 metrov pa je potreboval 10 vzponov in pol oziroma 16 ur in 45 minut vožnje s kolesom. Velja omeniti, da je ekstremen podvig bil še toliko bolj ekstremen, saj se ga je Nemec lotil na vroč poletni dan, in sicer minuli petek, 31. julija, ko je živo srebro čez dan presegalo 30 stopinj Celzija. 

FOTO: Leon Kisilak
 

Po opravljenem podvigu si je Nemec za naslednje leto zadal še bolj ekstremen cilj, 48 urne vzpone na Areh. S ponijem, seveda. 
 

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Konion (nepreverjen)

Ka to vse za bedarij delajo,samo ka se piše od njih.

df (nepreverjen)

Realni DF tij za štirimi stenami na žalost nemreš takšoga podviga napraviti.

In reply to by Konion (nepreverjen)

HOFER CENA (nepreverjen)

a daj ne blujze se tu tij jika ka tau nej niksna besarija nej nas problem ce tij taj tak lejve ka se nemres na biciklen sejte pa se pelate.Neboj navoscejne tele

In reply to by Konion (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Ka realni DF to san sebi pijšeš jeli.

In reply to by HOFER CENA (nepreverjen)

bono1

Čestitam, res vsaka ti čast.

Vipko
Truplo

Nekdaj smo marsikaj vozili... ampak s specialkami. Za nekaj takega s ponijem moraš imeti res voljo, biti odlično pripravljen... imeti moraš tudi obilico trme, da se desetkrat pelješ gor in dol... verjetno po isti progi? Čestitam!

In reply to by bono1

debeli rdeči (nepreverjen)

Ježeš Marija pa je lejko gono !

lekadol (nepreverjen)

Napačna razlaga ! ge mislim ka nej bistvo premagati 8849 m v 16 urah ampak višinsko razliko. Iz Sobote v Beltince se ne pelaš 16 ur 8 kilometrov !?.

Vipko
Truplo

... ja, imaš prav. Izgleda, da smo vsi spregledali, da manjka beseda "višinskih", čeprav se je razumelo kaj se s temi metri misli.

In reply to by lekadol (nepreverjen)

Landini

Noro. Bravo za uspeh. 8000+ višincov ni kar tako. Everesting je postal izjemno popularen v času korona krize.

promocijapres (nepreverjen)

to ni nic, ne dolgo nazaj je en heroj sel od Mb do Paga v 4 dneh! s spremstvom.

Landini

pred časom je sel en iz Dolenjske do Dubrovnika z BMXom. Večino poti je stal. Rabil je 3 dni.

In reply to by promocijapres (nepreverjen)

ni enakosti (nepreverjen)

na nadmorski visini 1246m Areh in potem je to kao Everest. Razlika v dihanju pa kot dan in noc. To je podobno kot da bi sel xx krat na Kuglo 418 m nadmorske in bi tudi bil Everest.

Landini

ni bistvo v tem. Everesting je, da narediš višincev kolikor znaša višina Everesta. Res pa je, da je zadeva malo za lase privlečena. Zato pa so ti rekordi totalno neuradni in butasti.

In reply to by ni enakosti (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice