Med podiranjem drevja za kurjavo so naleteli na zanimivo najdbo, ki je postala prava lokalna zanimivost.

Domačini v majhni vasici Dolge Njive v občini Lenart so med podiranjem drevja za kurjavo naleteli na zanimiv prizor. Deblo bukve se je ob padcu zaradi padca na rogovilo razklalo na dvoje, gospodar Marjan Pulko pa je ob tem presenečen zagledal vzorec na notranji strani debla, ki ga tam ni pričakoval. V sredini debla je namreč bil vrisan simbol v obliki srca ter izpisani črki M + J. Kdo sta M in J, ki sta svojo ljubezen ovekovečila v drevesu, sicer ni znano, je pa gotovo, da je od tega minilo že kar nekaj časa. Simbol in inicialki sta namreč v sredino debla prišli tako, da jih je nekdo v vrezal v takrat mlado deblo, drevo pa je z leti s pomočjo vsakoletnih prirastkov napis preraslo in ga ohranilo v notranjosti debla.

Ker Štefka in Marjan Pulko kurita na drva, bo tudi ta bukov les prej ali slej končal v peči. Takrat bodo na skrivnostna zaljubljenca spominjale le še zgornje fotografije.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bghfj (nepreverjen)

Lahko bi ta dva para drv podarila da bi nekdo premazal z zaščito pa dala na ogled kakšnemu muzeju parku ali kaj podobnega. saj to ne more nihče narediti in je neke vrste zanimivost. V soboškem muzeju imajo neke lesene stvari kot zanimivost ki so jih sami naredili kar sicer sploh ni zanimivost.

Gost (nepreverjen)

to sta sigurna bila Micika pa Južek (M+J)...

JakaRacman (nepreverjen)

Škoda bi bilo to porabiti za peč. Velka škoda.

Starejše novice