Mlada pomurska pevka Nika Zorjan je v finalnem nastopu Misije Evrovizije izpadla. Slovenijo bosta v Azerbajdžanu predstavljali dvojčici Prusnik ali Eva Boto.

Po včerajšnjem finalnem nastopu treh kandidatk v Misiji Evroviziji so se po odločanju žirije in glasov gledalcev in gledalk na Emo uvrstile dvojčici Prusnik in Evo Boto. Mlada pomurka Nika Zorjan se je morala posloviti, sama pa pravi, da je izid pričakovala. “Moram priznati, da sploh nisem razočarana, ker sem na nek način pričakovala tak izid. Jaz vedno pravim, da se vse zgodi z razlogom in zdaj so se mi odprla mnoga vrata ter, da se moja kariera šele zdaj začenja.” Nika bo še naprej ustvarjala na glasbenem področju o načrtih v prihodnje pa pravi, da se odpirajo nove ponudbe. “Dobila sem eno lepo ponudbo, ki jo bom z veseljem sprejela, vendar še ne bi nič o tem.. boste pa izvedeli kmalu." Nenazadnje se je še zahvalila vsem podpornikom za podarjene glasove: “Nikakor nisem razočarana, temveč sem ponosna na vso Pomurje, ker so res najboljši in še enkrat vsem najlepša hvala za podporo in glasove!

O poslednijh dveh tekmovalkah, ki bosta neposredno uvrščeni na slovenski izbor za Evrovizijo – Emo 2012, so odločali tako žirija kot gledalci. Zmagovalki Misije Evrovizije sta postali dvojčici Prusnik in Eva Boto. Vse tri se bodo do konca februarja pripravljale na poslednje dejanje pri izboru slovenskega predstavnika v Azerbajdžanu. Na Emi se bo po večletni festivalski obliki na letošnjem izboru pomerili le zmagovalki Misije Evrovizije, v prihajajočih tednih pa bodo vse tri dočakale tudi nove pesmi, ki bodo pripravljene posebej za nastop na Emi.

S spleta

Komentarji (42)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
čevapčič na ražnje

.. nejsan ftejgno glejdati včeraj, a vseeno - Nika Zorjan pa Eva Boto bi skoraj mogli biti v finalu .. mhm, zanimivo .. škoda, res .. ;)

.. Nika, fajn čedno v naprej .. ;)

dejan4977

nika si je zaslujžila finale ze cejli čas, teve dvej prusnikovi pa itak žirija naprej rijvle cejli čas. škoda, sten so pokvarili fse.

BB

Na zapadu ništa novog... :/

lipnicar

Zakaj ima RTV SLO "misijo", ko pa je žirija že v prvi oddaji jasno povedala kdo je favorit. Do včeraj je izpadlo že več dobrih pevk zaradi dvojčic, na žalost. Verjamem pa, da bo Nikina kariera zaradi misije uspešna.

vragtevzeme

nwm kje majo tej v žirijo logiko !!! 15 letno pošlejo na tak velko prireditev, ker de se gvušno sposrala, ovive pa sta se že večkrat sposrali v odaji taka ta se tan še enok bole. go nika goo !! :D

niXie

resno ne razmin kak sta lejko dvijčice šli dale. cele čas fušata, slab glas mata, cirkus sta. na evrovizije ta zasrale 100%, če ta zmagale. eva boto ma zelo dober glas in si je zaslužila uvrstitev, za niko je pa tak škoda, ker se dvojčice nemreta primerjate z njo.

kviki

žirija je v finalu pokopala samo sebe. na koncu bo v azerbajdžan odšla eva boto, ki bo težko zdržala pritisk odra. verjamem, da se slovenci ne bomo blamirali z dvojčicama in vplivnim očetom. upam, da neuspeh na evrosongu eve boto ne bo uničil. do sedaj smo bili na evrosongu uspešni le z dobrimi vikalisti (nuša derenda, darja švajger, maja keuc). vsi cirkusanti (sestre,...) so nam naredili sramoto. ne vem, zakaj je darja švajger podpirala evo, ko pa ve, kaj pomeni nastopati na evrosongu. jonasa in opice tine žal ne gre jemati resno, imale pa sta svoj glas. predvidevam, da je pri žiriji odtehtalo nikino prekmursko poreklo. žal v ljubljani kot ključni argument še vedno šteje plavalna kožica med prsti. dvojčici sta jo imeli. sicer pa: za niko bomo še slišali, gotovo bo pela na velikih odrih. dvojčicama je dovolj, da ste se pokazali na televiziji. v kratkem bosta dovolj dobri le za petje svojemu vplivnemu očiju.
s temi rezultati se je rtv pošteno poigrala s talenti. kakšno sporočilo je z izbiro dvojčic poslala dobrim pevkam? direktno: Nika, saj si ena od dveh najboljših pevk, a boljšo oceno bodo dobili slabši! To sporočilo je žirija dala tudi vsaj petim pevkam in enemu pevcu, ki so izpadli pred finalom. VSE TO NA STROŠKE DAVKOPLAČEVALCEV!!!!! (no, baje je nekaj primaknil tudi oče od dvojčic):)

kviki

še malo besedne igre:
lahko bi v azerbajdžan poslali duo NIKO (zorjan) in EVO (boto). gotovo bi to bila veliko boljša od NIKE IN EVE PRUSNIK.

DoDo 5KO

Res sramota za žirijo. Jonas in Tina bi se lahko malo zamislila nad dejanji, saj za Tino ni čudno, da je poslala dvojčici naprej, če pa se sama na odru vede, ko kura in skaće ...
Ampak, če gledamo se je danes komisija, dejansko norčevala iz Nike.
Prusnikovi, sta dobili lažje pesmi za pet, prav tako nista dobili balade ( ker bi pogoreli na celi črti ) . . .
Potem, pa komisija se norčuje in govori, da ne razumejo besedila in kaj je mislila nika povedat z pesmijo ...
Mislim adijo !!

ponosen_prekmurec

Neven ka ljudje vidijo v teh dvojčicah? vejpa nevejta popejvate. OK, rejsan je, ka znata malo nastop ppopestriti, samo ka je tau za oddaje: plesna ali pevska? Mislin ka tau srednje. Saj Nika se je itak zadosta dokazala in mislin, ka je pred njo še dobra, lepa kariera

teddy

Čudno je to, da noben med oddajo ni nič rekel o tem, kaj bi bilo, če bi žirija in gledalci glasovali isto in bi vsi izbrali eno... le kako bi potem nadaljevali? Očitno so vedeli že od začetka kdo bo šel naprej..žalostno!

joshy

No pa da malo razložim zakaj je verjetno Nika dejala da je pričakovala tak razplet. Pred mesecem dni je eden izmed Nikinih spremljevalcev ki so bili z njo takrat v Ljubljani, šel med pripravami na oddajo ven kadit. Med tem sta prišla tudi ven kadit dva zaposlena na RTVSLO, ki sta se tam začela med sabo pogovarjat, nakar eden izmed njiju pravi drugemu "torej je dogovorjeno da bosta dvojčici na EMI", pa mu drugi odgovori "ja, ja, seveda, kot smo se zmenili" IN TO JE BILO ŽE PRED ENIM MESECEM!!!!!! Ta celotna oddaja z glasovanjem vred je NAVADNA FARSA, kar seveda ni nič novega, če se spomnimo kako so kar dvakrat opeharili Lango... Torej ste vsi ki ste glasovali (za kar ste seveda plačali 41 centov za glas) bili žrtve goljufije!!!

Freestayler

Nika Zorjan: “Nisem razočarana, na nek način sem izid pričakovala”

Odlično si to povedala,že ko si pet začela je bilo to za vedet.
Pa spet neke podkupnine?Pa naj pejde na sodišče in ko bo dobila od obrambe črno na belem,bodo vsi vedeli,da je bilo prav glasovano.

Freestayler

Nika Zorjan: “Nisem razočarana, na nek način sem izid pričakovala”

Odlično si to povedala,že ko si pet začela je bilo to za vedet.
Pa spet neke podkupnine?Pa naj pejde na sodišče in ko bo dobila od obrambe črno na belem,bodo vsi vedeli,da je bilo prav glasovano.

joshy

@Freestayler tu ni bilo nikakršnih podkupnin, na RTVSLO so se pač že predčasno sami odločili kdo bo zmagovalec... žal mi je pa kandidatov ki so se zelo trudili in dali tam na odru vse od sebe, pa vendarle nikoli niso imeli niti malo možnosti za napredovanje... bom pa še nekaj rekel glede tistih dvojčic... sicer nisem neki expert za glasbo in vokale, ampak če je tisti njun nastop ko sta peli pesem od Ruslane in pri katerem sta sigurno zgrešili vsaj pol tonov vreden EME, potem lahko rečem samo, ŽALOSTNO...

BB

Zaj san šo poglednot oddajo...

...pa se pijtan: Ma sploj što od žirije posluh? Ok, žabarščino so spoznali to je pa že tüdi vse. Še ednouk se potrjuje ka je dobro ka neman televizijo - nebi si odpüjsto ka plača za to ka nas zasipavlejo s svojih dialekton na kao nacionalki :(((((

bono1

NIKA NAJBOLJŠA SI TI IN TI SI MORALNA ZMAGOVALKA IN VERJAMEM, DA BOŠ EDINO TI DOSEGLA NAJVEČ V SVOJI GLAZBENI KARIERI OD VSEH TEH NA TEJ KUHINJSKI MISIJI EVRIOVIZIJI.ČESTITAM.

Vipko
Truplo

Joshy, to so težke obtožbe... nedokazljive. Nič ne pravim, nobene oddaje nisem videl, niti nameraval, nobene njene skladbe poslušal, niti nameraval, ker me take oddaje in tovrstna tekmovanja niti najmanj ne zanimajo.

Vseeno toliko vmes kaj slišim, kje kaj preberem, da lahko po drugi strani tudi čisto komot verjamem, da je vse nameščeno. Ali pa ne? Če bi izpadli tisti dvojčici, bi verjetno njuni fani sedaj pisali to, kar pišejo nekateri tule.

Če pa je res in verjetno je, da so se Niki odprla nekatera vrata, pa je svoje že dosegla. Dolga leta sem Evrovizijo spremljal in dolga leta ni skoraj noben zmagovalec Evrovizije dosegel kakšno večjo slavo po zmagoslavju, razen Abbe!

Če je Nika dobra pevka, dobro obvlada podij, bo mogoče itak uspela. Spet je vse odvisno od vrat, katere se odprejo ali ne in od ljudi, kateri so v pravem trenutku blizu na pravem mestu.

Vipko
tinka78

truplo, pozabil si na Celine Dion.

Niki so se vrata zdaj šele odprla. Upam, da bo znala stopiti skoz njih. Evrovizija je tako ali tako vedno bila kuhinja, kar je bilo verjetno tudi njej jasno.

Vipko
Truplo

Mislim, da je Celine Dion zmagala vsaj desetletje za Abbo? Dobro, nastopil je tudi Clif Richard, vendar je takrat po mojem že bil zvezda...

Opportunity

Ge san ziher ka v finale evrosonga niti ena med temi ne pride, pa lejko ma kakšo koli pesem...

joco

što je pa te tej oča od dvojčic keroga tak kviki omenja? aja ovak nejsan spremlo, škoda pač za našo...

čevapčič himself

đeko :-)

bono1

Truplo mo ti ednauk tao razložo, če praviš, ka si nej spremljo Misije Evrovizije ja ednauk na bicikline da se staviva na pijve, samo na Goričko se moreš pripelate in te boš gledej NIKE spremeno mnenje, ka je rejsan bila oškodovana in je najbokša. Somo, da va šla te ednauk na pijvo te de že NIKA dosta bole popularna in tao zato ka rejsan ide skoz dveri ge jo tao se čaka, boš vido pa te kaj napijše.

theused

Dve reči bom omenil, prva je popolnoma nestrokovna in subjektivna žirija, z izjemo Darje. Druga reč pa sta tisti dve dvojčici, ki nista vredni pol hurca. Afnata se , pretirano samozavest izigravata ( nimata podlage zanjo ), o petju pa nimata pojma, sta duet, pa nista ene pesmi zapeli dvoglasno, pa še to kar prepevata fušata, da popolni laik sliši, da nekaj ne štima. Škoda za Niko in sramota za rtvslo, ki so ji očitno pomembnejše klovnese, kot pa pevci, čeprav morem v isti sapi še to reči, da od teh talentov ni nobeden zrel za Eurovizijo in so pač na rtvslo pač izkoristili Eurovozijo, za nov realiti šov in vse tudi ostaja na nivoju le tega.
lp

theused

joco..oče od njiju je nek propadli hokejist, ki ni nikoli ničesar doegel in se zmeraj rine nekje zraven. Pred tremi, štirimi leti, s eje prijavil, da bi stopil v ring z Mike Tysonom in ni bil ibran med kandidati. Kar nekaj.

Opportunity

Nej san za njedvi, ali prusnik pa ma takšno kariero kak ma redko keri športnik v slovenije ;)
bil je:
golma in branilec pri hokeji na lede (olimpija),
kondicijski trener pri hokeji in košarki (olimpija),
10 državnih naslovov (za olimpijo),
špilo na šestih svetovnih prvenstvih za jugoslavijo (skupn za jugoslavijo odšpilo 180 tekem)...

Vipko
Truplo

Bono1, saj ne ugovarjam tvojim besedam, vendar pravim, da so taka govoričenja, kako je spremljevalec "slišal", da so se pogovarjali to in ono, nedokazljiva, morda celo žaljiva za nekoga, če ni resnično. In dvignejo veliko prahu, velikokrat nepotrebnega.

Jaz sem Niko videl na Youtubu, mogoče deset sekund na televiziji, jaz takih oddaj ne gledam, niti mi večinoma ta nova moderna glasba ni všeč. Sem ljubitelj narodnozabavne glasbe, tudi ne vse in to ne moreš spremeniti. Vseeno, če je Nika tako dobra (ne ugovarjam, samo hipotetično vprašam), se ji bodo že odprla vrata (in piše, da so se ji ena že) in ni potrebna neka velika panika.

Nekdo je omenil Lango. Tudi sam sem bil mnenja, da so jih zjebali prvič, drugič pa so imeli že dosti slabšo pesem. In takrat sem na nekem forumu celo zapisal, da tam Kontrecu več kakor prav, da je tam pop... in jih vse poslal, veš že kam.

RTV Slovenija je do sedaj znana po tem, da glede takih oddaj ni ravno v izvedbi na visokem nivoju, sem pa spadajo tudi t. i. "kuhinje", pri katerih je bila še posebej stalno zraven in obtoževana ga. Miša Molk.

Bono1, za pivo velja. Samo zmeniti se morava. Seveda moša nekako vzpostaviti stik, jaz zate ne vem, kdo si. Z biciklom sem tudi pozimi skoraj vsak dan na Goričkem... tako, da ni neke ovire!

gogo26

saj prekmurje je za SLOVENIJO drek nite langa nej zmagala de be mogla nite Nika Zorajan ..... de sploj što gda od prekumrcov zmago??? goljufe žabarske !!

maxxx

gogo26, zmagala je Regina s pesmijo Dan najlepših sanj.

bono1

Truplek tista govoričenja so resnična, ker to vem ni važno kako, vendar vem. Niki so se vrata res že odprla in bo v kratkem vse znano.
Truplek jaz te zelo dobro poznam, za pivo ni problem, samo bo boljša bolj poleti za spit, glede vzpostavitve stika ni problema te bom že sam povabil na pivo, sigurno se srečava na biciklu.

Vipko
Truplo

Bono1 velja... Itak se sedaj zaustavljati malce našvican in topel v tem mrazu ni ravno pametno.

Ampak, eno so govoričenja, eno so dokazi. O tem govorim, saj verjamem, da sta spremljevalca to slišala, ampak to ravno ne velja. Nenazadnje tudi ni nujno, da sta delavca televizije vedela ravno vse..., ali pa po svoje interpretirala dogajanje.

bono1

Truplo dosta toga se zna samo je zdaj brez veze zaj tao naprej tirate, edijno, ka je glavno je , ka de Nika lepao uspela naprej, ka pa za finalistki glih nemrem trditi.

maw3rick

Dajte dajte, dvojčici bi mogle oditi že v drugoj ali tretjoj oddaje! Ge je što kome skoz pogledno, kda je text pozabo? Te bi lejko vsi samo stonjale na muziko na odre, pa bi vse ok bilo. Na konce de tej cirkus šao dale.. Špot!

PS: Nika Good Job! :)

dupont

mogoče so gor prišli ka bi bilo zajebano krotiti njeno zafnano osebnost. čez par let de visoko kronana pevka nove legije z dvema singlicama iz davne preteklosti življenja po evroviziji.
borba in tekmovanja za evrovizijo so LAME! ne dokažejo in ne pokažejo nič.

bono1

dupont, ka si tij kakši ekstra strokovnjak........

kansas

meni se pa zaden stavek od duponta zdi cisto vrejde.nej trbej bite ekstra strokovnjak,ka bi tau gor prišo.trdite,kak pravi bono nemremo nite za Niko pa nite za druge.Počakajmo pa mo vidle.

Freestayler

Priimek Zorjan je nasplošno sramota prekmurju...od laži,kaj je režija počela,do njenih svojcev ki kradejo indentitete in grozijo ljudem,ko pa jim je treba nos razbit,pa bežijo objokani pa policijo kličejo!

Peredajs

Upam, da ne bom razumljen napak. Čisto vseeno je, glede zastopanja naše države na Evrovoziji. Katerakoli bivša ruska država postavi na oder gluhonemega pevca ali pevko, bo uvrščena pred nami.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice