Nik Kosednar že drugič zapored do srebrnega priznanja na državnem tekmovanju iz računalništva in informatike Bober.

Državno tekmovanje iz računalništva in informatike Bober vsako leto bolj pridobiva na priljubljenosti in številčnosti in tako je letos na šolskih tekmovanjih v vseh kategorijah tekmovalo že več kot 33.000 tekmovalcev iz vse Slovenije. Sodelovalo je tudi kar 70 dijakov Gimnazije Murska Sobota, ki so dosegli 34 bronastih priznanj. 

Nik Kosednar je pod mentorstvom Romane Zver že drugo leto zapored osvojil srebrno priznanje.

Ker se na to tekmovanje uvrsti samo en odstotek najboljših tekmovalcev iz šolskih tekmovanj, so na soboški gimnaziji uspeha zelo veseli. Še toliko bolj, ker je bil Nik edini uvrščeni tekmovalec v srednješolski kategoriji, ne le v Pomurju, ampak v celotni regiji, severovzhodno od Celja.

FOTO: Matej Zdovc in Marjan Horvat

Državno tekmovanje iz znanja astronomije

Sicer pa so minuli tedni minili tudi v znamenju astronomije. V soboto, 12. januarja, je namreč na Gimnaziji Murska Sobota pod okriljem Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije potekalo 10. državno tekmovanje v znanju astronomije za Dominkova priznanja. 

Tudi letos je tekmovanje iz astronomije potekalo na treh lokacijah: v Murski Soboti, Ljubljani in Ajdovščini. Na soboški gimnaziji so se zbrali učenci in dijaki iz severne in severovzhodne Slovenije. 

Učenci osnovnih šol so pisali v treh skupinah: 26 učencev v skupini OŠ 7, 41 v skupini OŠ 8 in 42 v skupini OŠ 9. 24 dijakov srednjih šol je medtem pisalo v eni skupini. Tekmovalce je spremljalo 60 mentorjev. Učenci in dijaki so za reševanje nalog imela na voljo 120 minut, uradne rezultate pa menda lahko pričakujemo že kmalu. 

FOTO: Ivica Glavak

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolegica (nepreverjen)

Bravo Nik

Starejše novice