Parkirišče ob slaščičarni Ben Samy eno redkih v mestu, kjer se še lahko parkira brezplačno. A ne za dolgo.

V Murski Soboti je kar nekaj zemljišč, ki kličejo po ureditvi. Eno takih, ki je dolga leta kazilo mestno središče, je tudi območje nekdanje Družbene prehrane. Tam zdaj že stoji objekt Medgeneracijskega središča Mensana, ki ga čaka le-še uradna otvoritev, ki naj bi po zagotovilih odgovornih bila že čez dober teden dni.

Le streljaj stran je parkirišče med Slomškovo in Cankarjevo ulico, ki je sicer med redkimi, kjer se še lahko parkira brez plačila, a s svojim trenutnim izgledom kazi središče mesta.

Zato so se na soboški občini odločili, da uredijo ta del mesta.

“Parkirišče bomo asfaltirali in ga uredili, kot enosmerni režim, kar pa ne pomeni, da bo to prehodna cesta,” je v oddaji Soboški ekran na TV IDEA povedal soboški župan Aleksander Jevšek.

(Vir: Rating, atelje za projektiranje in inženiring)

Parkirišče bo plačljivo, kot je razvidno iz razpisne dokumentacije bodo tam namreč postavljeni parkomati.

Kdaj se bodo dela začela in kdaj bodo predvidoma končana, ter kakšna je vrednost informacije, nam z občine še niso sporočili. 

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čarni vrag (nepreverjen)

Jevšek vlada kot pravi diktator. Nič ga ne zanima mnenje meščanov, ampak dela po svoji glavi. Še dobro, da je jesen blizu.

halucinacij (nepreverjen)

ka te tij misles ka to vse jevsek rikta al ka ste vsi sobocance prizadete...

In reply to by Čarni vrag (nepreverjen)

Čarni vrag (nepreverjen)

Nej ne rikta Jevšek nego hišnik na občini.

In reply to by halucinacij (nepreverjen)

jaz78 (nepreverjen)

No...mo se bole ogijbali centra :) no problemo.

Gost912821 (nepreverjen)

Še bole vse raztiraj z centra, šerif, te pa đauči ka se nika ne dogaja. Ka misliš ka mo šau v center pa mo plačuval ka mo šau malo okrog pa po trgovinaj? Lejko se vse zapre...

IQ? (nepreverjen)

Za takše kak si tij bi verjetno sakša bauta mogla biti drive-in ka bi se še med policami z avtojon vozo. Seljaki ite malo okouli po svejti. Centri mest se zapejrajo za promet, parkiranje je drugje že dugo vseposejdi plačljivo..... Če si Sobočanec si tak ali tak neumen ka te takše stvari moutijo ka se v Soboti peški ali z biciklinov seposejdi v 5minutaj pride. Če si pa nej iz Sobote pa ti je tistih par centov za parkejranje težko dati pa pač ideš v BTC ali Maximus pa se cejli den gor pa doj sprehajaš pa si te srečen. Ges san iz Sobote pa san na ton parkirišči še nigdar v življenji nej parkejro, pa mislin ka niti eden od vas ka tu za brezveze štenkate neje.

In reply to by Gost912821 (nepreverjen)

Landini

Mene plačljivo parkiranje sploh ne moti. Celo ustreza mi. Zdaj vsaj vedno najdem mesto. To bi morali uvesti že pred 10 leti.

In reply to by Gost912821 (nepreverjen)

ja kak pa te nej (nepreverjen)

Točno tak, zdaj vsaj mesto dobiš gekoli v centri mesta. Prlej so pa majstri avtoje po cejli den meli parkejrane na Slovenski. Od gda so uvedli modre cone, plačljivo parkejranje (pol ure zastonj) se mi več nej trbej 5 krogov okoli po Soboti pelati ka parkplac najden, če ščen na banko ali pošto ali v kero od trgovin v centri. Po moje de na tor parkirišči isti režim kak drugje v centri ka de prve pol ure parkejranje zastonj. In mislin ka je tou čistak vrejdi.

In reply to by Landini

bossman (nepreverjen)

Šerif ga opet sere!

Tom Ford (nepreverjen)

Ta cesta je dejansko s svojim izgledom bole sodila na ves ali v Romunijo, tako da fajn da se uredi. Upam da kakši drevored tuj not piknejo, kak se spodobi za panonska mesta.

rile (nepreverjen)

čas je ,da se rešite tega policajčka,samo denar vidi ......

povezani (nepreverjen)

halo pa ka je z vami ? Ja kak de pa se te pokrivala zguba od drvarnice ? trbej vse pokaserati, ka se da, samo ka de šerifof spomenik lejko obratoval :-)

In reply to by rile (nepreverjen)

ilk (nepreverjen)

Fajn ka se uredi to parkirišče. Lejko bi tuj napravili parkirno hišo, kak je že nekda bilo guča. Pa ka rejsan ste pritišnjene ali ka van je. Kda pa idete v drujga mesta pa trbej plačati pa je vse vrede. Ka za obalo sploj ne gučimo, kelko košta parkirišče. Nej samo jamrati v tri dni. Še parkirišče za Nikijon bi trbelo vred zejte. Telko kelko je prometa v MS neven, če je kda bilo. Rejsan bi se neštrni še v bouto pelali, če bi lejko. Pa ka bi 5 korakov več napravili...to že več nejde. V centre falijo gostilne/kafiči...tan se lidge najbole zadržuvlejo. Če se pelaš po Slovenskoj ulici je za vikend skoz puno pri Bunkere pa npr. v Kocljevi ulici.

Gost912821 (nepreverjen)

Pa jeote tij boš obalo primerjal z eno zabačeno Soboto, ge je največ ka lejko vidiš Muza, poševni trg, pa ogromen püklavi ležeči policaj.

zabačeni (nepreverjen)

Soboto je zabačena samo in edino zaradi zabačenih prebivalcov. Pogledni svoj komentar pa boš takoj vido ka je tou čista istina.

In reply to by Gost912821 (nepreverjen)

Parkiranje se plača (nepreverjen)

Zabačena je tvoja pamet, primitivec.

In reply to by zabačeni (nepreverjen)

zabačeni (nepreverjen)

Evo, takše paciente san meo v mislih v prejšnjon posti. :)

In reply to by Parkiranje se plača (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Ni problem tistih par centov. Večina cest in parkirišč obstaja še iz Juge, plačevali smo krajevni samoprispevek zato bi moralo biti parkirišča brezplačna.

gostja 426 (nepreverjen)

V tej skrpucalasti Soboti je zanemarjenih površin ogromno. Vsaka ravna postane parkirišče, navpična pa prostor za reklame.

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

Ko je največ komentarjev zaradi enega običajnega makadama, asfalta in parkirišča, to vse pove o prebivalcih te pokrajine. In potem se čudite zakaj vas razvita Slovenija malo čudno gleda. Zdaj samo čakam, da se oglasi še kakšna CIVILNA INICIATIVA "OKOLJEVARSTVENIKI", z napisi in kričanjem: " Makadama ne damo!"

Hrošč (nepreverjen)

Saj , asfalt in beton sta izgleda sveti gral za M.Soboto .

Draž (nepreverjen)

Lepou ka se uredi parkirisce, ze je cas, glejte ce mas parkirno uro te tak mas pol ure šenki pa po 16.00 ure dale šenki pa vikende praznike šenki, baje ka de do polovice parkirisca dvosmerna, to pomeni od slascicarne do polovice parkirisca se lejko not pa ven pelas od polovice dale pa samo ven na Cankarjevo...neuradne informacije

Gost1 (nepreverjen)

Pa parkirišče de malo püklavo pa z eno klančino.

In reply to by Draž (nepreverjen)

Gost912821 (nepreverjen)

“Parkirišče bomo asfaltirali in ga uredili, kot enosmerni režim, kar pa ne pomeni, da bo to prehodna cesta,”

Sigurno te dali pol metra visoke ležeče policaje, malo püklave, ka človeki nanč za parkeranje nede, kaj šele ka bi šau skoz "po bližnjici".

Parkiranje se plača (nepreverjen)

Goost912821 , ti rejsan ne razmiš nikaj, tij bi rad bližnjico skozi parkirišče, ge pa tou na svejti gej.

In reply to by Gost912821 (nepreverjen)

Tinka2 (nepreverjen)

Zakaj delite kazni za parkirne ure v soboto? Zaradi tega da bi šli parkirat v BTC?

Čarni vrag (nepreverjen)

To makadamsko parkirišče je bilo predvideno za cesto, ki bi vodila v Južni del Sobote. Dobro pa naj se asfaltira. Mene bole moti makadamsko parkirišče pred knjižnico.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice