Slika je simbolična.
Obtožena ustanovitelja Minicityja?

Inšpektorat za delo je s 1500 evri kazni oglobil vplivneža, ker od inšpektorata ni dobil ustreznega dovoljenja za delo otrok, mlajših od 15 let. 

Po neuradnih informacijah STA gre za gonilni sili kreativnega otroškega mesta Minicity v ljubljanskem BTC.

»Inšpektorat za delo je subjektu izdal prekrškovno odločbo z izrekom globe 1500 evrov, ker ta od inšpektorata predhodno ni dobil dovoljenja za delo otrok, mlajših od 15 let,« so za Slovensko tiskovno agencijo potrdili na inšpektoratu.

Ob tem so pojasnili, da je bila vložena zahteva za sodno varstvo, tako odločba še ni pravnomočna in je v reševanju na sodišču.

Po informacijah N1 gre za družino, kjer na posnetkih, iz katerih je razvidno, da so namenjeni promociji določenega izdelka, sodelujejo tudi otroci.

Družina ima spletno stran, različno vsebino pa objavlja na Instagramu, Facebooku in YouTubu. Sporni naj bi bili posnetki, objavljeni na Instagramu, poroča N1.

Obtožena ustanovitelja Minicityja?

Po neuradnih informacijah Slovenske tiskovne agencije gre za direktorja in ustanovitelja Minicitiyja Ljubljana Miho Culiberga in njegovo ženo, direktorico razvoja poslovanja in prodaje v Minicityju Jasno Žaler Culiberg.

Kot je pojasnjeno na spletni strani inšpektorata za delo, lahko otroci, mlajši od 15 let, izjemoma sodelujejo pri snemanju filmov, pripravi in izvajanju umetnostnih, scenskih in drugih del s področja kulturne, umetniške, športne in oglaševalne aktivnosti (v skupnem trajanju največ dve uri na dan in 12 ur na teden) po predhodnem dovoljenju inšpektorja za delo.

Inšpektorat dovoljenje izda na podlagi zahtevka zakonitega zastopnika

Delodajalec mora obvestiti inšpektorat o točnem začetku opravljanja dela najmanj 24 ur pred dogodkom oziroma zadnji delovni dan pred dogodkom.

Prav tako mora delodajalec voditi dnevno evidenco o prihodu in odhodu otroka na delo oziroma o času prisotnosti na snemanju, poudarjajo na inšpektoratu.

To je trenutno sicer edini primer, ki ga obravnava inšpektorat, v katerega so vključeni vplivneži oziroma t. i. influencerji, so na inšpektoratu potrdili za spletni portal 24ur.com.

Ob tem so na inšpektoratu pojasnili, da nadzore opravljajo po uradni dolžnosti, lahko gre za naključen nadzor, lahko pa tudi za prijavo.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gumilarof (nepreverjen)

Jeeebali vas tej govnarski vplivneži da vas jeeebali. Ka je to za pasme vplivneži? Ka tej sraleki delajo ka so tak vplivni pa na koga tou oni vplivajo? Verjetno na kakšne malumne bebčeke keri kaplejo na tej vplivne fore in na podobna sranja kak so resničnostni šouji pa hrvaška maloumna muzika.

Czz (nepreverjen)

Vplivneži ja... Delat se naj spravijo gamad ena.

Ravno_obratno (nepreverjen)

Czz... čemu takšna nastrojenost in takšne besede?

In reply to by Czz (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Vplvnezem se jaz userem u usta

In reply to by Ravno_obratno (nepreverjen)

Realnoo (nepreverjen)

Debeli fuknjenec tij si psihič.

In reply to by realnoo (nepreverjen)

realnoo (nepreverjen)

Tebi se ne userem u usta ker nisi vplvnes
Ti krades nicke pa še peder si
Hu ha hu haha

In reply to by Realnoo (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Rejsan ste pritegnjeni kakšen vplivnež ge tou pobejrate.

realnooo (nepreverjen)

Vplivneži morajo biti kajti drugače bi. Bila uravnilovka
Vplivneži so boljši od nas in zato jih mi oponasamo na vsakem koraku

In reply to by . (nepreverjen)

defejev sin (nepreverjen)

Saj politiki so tudi vplivneži. Pa duhodnik. Pa ... tu je cel seznam.

In reply to by . (nepreverjen)

Starejše novice