V Mikku so se novinarjem v sklopu projekta »Vsak dan novinar – en dan nevladnik« predstavile nevladne organizacije, ki delujejo na področju Pomurja.

V sklopu vseslovenske akcije »Vsak dan novinar – en dan nevladnik«, je LRF, ki je koordinator akcije v Pomurju, organiziral srečanje nevladnih organizacij in novinarjev.

Prizadevanja za krepitev nevladnih organizacij

V okviru pobude Moja družba si regionalna stičišča in Center nevladnih organizacij Slovenije prizadevajo za krepitev nevladnih organizacij. Tako letos ponavljajo leta 2011 prvič uspešno izvedeno akcijo povezovanja z mediji, ki je priložnost, da nevladne organizacije povečajo svojo prepoznavnost.

Novinar za en dan postane nevladnik

Ob tej priložnosti so se imeli nevladniki priložnost spoznati z novinarji, preko katerih bodo v prihodnosti lahko tudi uspešno javnosti predstavili delovanje svoje organizacije. Da bi delo v nevladnih organizacijah približali novinarjem, so nas povabili, da en dan preživimo v izbrani organizaciji. Ne kot novinarji, ampak kot pravi nevladniki, ki se bomo vključili v delo izbrane organizacije.

Svoje delo predstavilo deset nevladnikov

V akciji, ki poteka od maja do septembra, sodelujejo nevladne organizacije, ki dnevno izvajajo aktivnosti. Tako so se novinarjem predstavili Društvo za zaščito živali Pomurja, Zavod Korak naprej Murska Sobota, Center Sonček Murska Sobota, Bumerang sreče, Center Duo, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, Zavod Ekokultura Lendava, Regionalni sklad dela za Pomurje,  Likovno društvo Gornja Radgona in Društvo upokojencev Satahovci.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice