Zaradi visokih temperatur v zadnjih dneh in posledičnem taljenju snega se je v Pomurju sprožilo kar nekaj plazov.

Eden takšnih plazov se je sprožil v bližini apartmajev Kleiderman v Dolgovaških Goricah. Plaz ogroža cesto, zato so se pristojni odločili, da jo zaprejo za promet. Pristojne službe že rešujejo nastalo situacijo.

Strokovnjaki že na delu

Kot so sporočili iz lendavske občine, si bodo predstavniki Civilne zaščite in strokovnjaki s področja plazov ogledali teren, ocenili nastalo škodo ter se odločili o sanaciji lokacije.

Sanacija ceste za zdaj ne pride v poštev, dokler se ne odpravijo vzroki plazu (plaz, ki pritiska na cesto), predvidoma zaradi tega, ker je pod plazom večja količina vode, ki ne more odtekati. Sanacija plazov je s strokovnega in finančnega vidika zelo zahtevna. 

Lani je občina Lendava sanirala plaz v bližini lendavskega gradu, tudi v prihodnje bodo pozornost posvečaia predvsem plazom, ki ogrožajo javno infrastrukturo.

Zima še ni rekla zadnje

Kot kažejo napovedi vremenoslovcev zima še ni rekla zadnje. Po zaslugi hladnega zraka v višinah, dnevnega segrevanja in še vedno vlažnih jugozahodnih vetrov bo vreme v tem tednu zelo spremenljivo. Pogoste bodo plohe, lahko nastane tudi kakšna nevihta, obenem pa bodo tudi obdobja sončnega vremena. 

Toplejše obdobje pa se bo zaključilo ob koncu tedna, ko nas bo dosegla ohladitev. Nad severno Evropo se bo zgradil anticiklon, nad južno polovico celine pa bo ciklonsko območje.

Takšna postavitev omogoča prodore hladnega zraka daleč proti jugu Evrope. Kako izrazita bo, ali bodo ob tem nastale padavine in ali bo tudi snežilo je zaenkrat še zelo negotovo. 

FOTO: Lendavadanes.si

Preberite še

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Katera je največja znamenitost naselja Grad na Goričkem?

sivacelica

Temu se reče plaz? Nekontrolirano so navažali v jamo v gozdu, da bi pridobili parking, ta navoženi material ni bil z ničemer utrjen, zdaj pa je kar plaz. Haha.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Poglej nekaj komentarjev pod mojim vzdevkom in videl boš, da sem kar naprej pijan Če tega ne boš opazil, potem nima smisla dalje pisati. Človeku sem stopil na žulj in se mi hoče na takšen način maščevati. Kako nizko mora človek pasti, da lahko počne kaj takega ?

dontf***kwithme (nepreverjen)

kak moreš nizko spadnote ka na sobotainfo 24/7 komentare pijšeš ojoj

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

štajerec

naj zavozijo celo grabo,to je kazen za šlamparijo,naj sanira keri je nasipova zemlo

eeeeeeeeeeeee (nepreverjen)

Pomoje jim je cilj zavozit celo grabo, ampak jih je narava zdaj presenetila..

In reply to by štajerec

Starejše novice