Vročinski val nam je postregel z nastankom novih neviht. Napovedi meteorologov o današnjih hudih neurjih s točo se na žalost uresničujejo. 

Neurje z močnim vetrom, dežjem in tudi točo je že klestilo po krajih v bližini Ljutomera in Ormoža. Močno neurje s točo je prešlo tudi Ptuj. Supercelično nevihto je spremljal močan veter, ki je odkrival strehe in podiral drevesa. Nevihta pa je potovala v smeri Lendave.

Toča je ponekod uničila čisto vse. V Bratonečicah blizu Ormoža je nastala nepopravljiva škoda, kot je vidno na fotografijah. 

Foto: Mateja Roškar (Neurje.si)
Neurje.si

Toča je klestila tudi v Jeruzalemu

Najhuje pa je bilo v bližini Ptuja, kjer je neurje podiralo vse pred seboj. Pridelek je popolnoma uničen. 

Foto: Julija Arnuš (Neurje.si)

Supercelična nevihta je oblake prignala tudi nad Žižke v občini Črenšovci. Tako so izgledali nevihtni oblaki. 

Foto: Niko Kurnik (Neurje.si)
Tagi

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

kanžor

Kakor koli je bilo v Jugoslaviji smo kljub vsemu imeli dokaj uspešno obrambo proti toči z raketami .In sedaj vidimo kako so uničili državo tako so uničili proti toči tudi obrambo ,ker seveda ni in ni denarja ,ker so ga in ga kradejo

Jo-jo (nepreverjen)

Najlažje je povedati, da ne pomaga.
Ljudi napotiti na zavarovalnice in to je vsa obramba, ki so jo naši lokalni veljaki sposobni "svetovati". Nekatere občine še mogoče dajo subvencije. To pa je tudi vse.

In reply to by kanžor

Žižkanjar11 (nepreverjen)

Vij novinari sploj poglednete ka napijšete? Citiram: "Supercelična nevihta je oblake prignala tudi nad Žižke v občini Križevci."
Očitno niti prepijsati ne vejte, ker na strani lepo pijše, ka ide za občino Črenšovci. Kaja, očitno ti gimnazijska matura nikaj ne hasni, če ne vejš niti na Googli pobrskati malo, ge se nahaja keri kraj, prle kak objaviš nekši članek.

riu (nepreverjen)

Nekdaj so streljali proti toci, pa ni bilo takih posledic, danes pa ni vec denarja za taksne stvari. Ce bo slo to tak dalec, bodo zavarovalnice propadle, ali pa one naj nekaj napravijo. Toliko imamo nekih agencij in zbornic z visoko izobrazenimi strokovnjakih, ki ne najdejo v svojih pisarnah nobenih resitev! Vsaki drugi dan klesti toca in unicuje vse pred sabo.

Bibabaja (nepreverjen)

Nika se ti preveč za zavarovalnice ne sekejraj

In reply to by riu (nepreverjen)

Starejše novice