V popoldanskih in večernih urah so danes na severovzhodu Slovenije možna neurja s točo, močnejšimi sunki vetra in nalivi.

Našim krajem se od severozahoda približuje hladnejši zrak z oslabljeno hladno fronto, zato lahko jutri znova pričakujemo nestabilno ozračje. 

Dopoldne in čez dan bo sicer še sončno in suho, živo srebro se bo povzpelo do približno 30 stopinj Celzija, preden se bo popoldne to spremenilo.

Intenzivnejše nevihte na področju Štajerske in Prekmurja

Razvoj in rast neviht bo po poročanju neurje.si spodbudilo tudi vetrovno striženje, predvsem na severu in severovzhodu države pa bo tako danes nastajalo več krajevnih neviht.

Še posebej bodo pogoji zanje ugodni na Štajerskem in v Prekmurju, kjer bi se lahko razvile supercelične nevihte s točo.

V našem koncu so torej možna krajevna neurja s silovitimi nalivi, močnejšimi sunki vetra in točo. Ta bi lahko lokalno v premeru dosegla debelino tudi do okrog 5 centimetrov.

Predvidoma bodo neurja ponekod trajala pozno v noč na sredo, ko se bodo pomaknila nad zahodno Slovenijo, nato pa se bo ozračje zjutraj prehodno umirilo.

Prihaja ohladitev

Se pa lahko vsi, ki slabo prenašate visoke temperature, nadejate vsaj osvežitve, saj bo vročina v nadaljevanju tedna popustila. Sredi tedna nas čaka spremenljivo oblačno vreme z občasnimi krajevnimi plohami in nevihtami, lokalno bodo možne tudi močnejše nevihte z nalivi in točo.

Najvišje dnevne temperature se bodo v sredo gibale med 23 in 28 stopinj Celzija, zvečer pa bo zapihal še severni veter, ki bo prinesel ohladitev.

V četrtek bo tako spremenljivo oblačno, ponekod tudi deževno, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 19 do 24 stopinj Celzija. 

Jasno in večinoma suho vreme pa se vrača šele v petek in soboto, a tudi takrat ne gre pričakovati posebne vročine.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
.... (nepreverjen)

Panikainfo svaka vam čast če nebi bilo vremena itak nebi meli kaj pijsati...

Starejše novice