FOTO: Facebook stran "Neurje.si"
Za danes proti večeru in ponoči so napovedane močnejše nevihte, izključena ni niti toča. Ta je že padala južno od Gradca.

Južno od Gradca, v mestu Wundschuh, ki je manj kot 50 kilometrov zračne linije oddaljeno od Goričkega, se je razbesnela močna nevihta z debelo točo in to navkljub izvajanju protitočne obrambe nad celico, pišejo na neurje.si.

Ti so ob tem zapisali, da je bil v zvezi z izvajanjem protitočne obrambe z letali že večkrat izražen dvom, saj znanstveno dokazljivih učinkov te obrambe ni. Predvsem supercelične nevihte naj bi bile premočan in prevelik produkt narave, da bi na njo lahko pomembneje vplivali. 

Nevihta pa se je razbesnela tudi pri Celju, medtem ko se od severa proti severovzhodni Sloveniji močnejše nevihte, ki po poročanju trosijo tudi debelejšo točo, nalive in močan veter.
 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Domacin (nepreverjen)

Vsaj stirikrat bi dobili konkretno toco na nasem obmocju MS, ce nebi bilo izurjene ekipe in pravocasnega ukrepanja protitocne obrambe. Ob Grazu je bilo danes vec celic in so se mogli odlocit na kateri bodo prvo izvajali posip. Na drugi celici je potem ze zal udarilo ampak so kar hitro prisli tudi pred drugo in jo hitro omejili na velikost lesnika. Ce nebi pomagalo nobena drzava nebi imela obrambe in vlagala tudi ogromno vecja sredstva v zascito. Veliko vecjih proizvajalcev avtomobilov po svetu ima celo svoje letalo in ekipo, da varujejo velika parkirisca avtomobilov pred toco kljub mrezam. Seveda se le ta mora izvajati na pravi nacin z izurjenimi ekipami na tleh in v zraku. Letos je bilo rekordno veliko neviht in rekordno malo prijav skode zaradi toce na obmocju pomurja, kar pomeni, da delajo dobro in ucinkovito.

ne-vernik (nepreverjen)

Od Graza so nas z točo napadlali !
Kahlek v akcijo Slovenija je ogrožena, ne ni Slovenija je prodana.

In reply to by Domacin (nepreverjen)

Starejše novice