V soboto, 26. junija, bo med 9. in 13. uro veselo na Slovenski ulici, v centru mesta. Pripravljajo Igrivo ulico, ki prinaša zabavo za mlade in mlade po srcu.

Igriva ulica po ponudila otroške delavnice, predstave, žonglerje, klovne, hoduljarje, poslikave obraza, športno dogajanje in kulinarične dobrote.

Otroške delavnice

  • Mali Čudo s kreativnimi delavnicami
  • Pisani Mehurčki - poslikava obraza
  • Društvo Modra Luna - izdelava nakita iz volne, palčkov iz filca, risanje, origami, predstavitev Waldorfske šole in vrtca
  • Društvo Nasmešek - ustvarjanje z lesom
  • MIKK in Zavod Korak naprej z DIY Pre-oblikovalnicami - izdelava vrtnega pohištva iz odpadnih gum, izdelava stenskih organizatorjev ter vrtnih lončkov
  • Vrtec Murska Sobota - Športni spretnostni poligon za najmlajše, premagovanje različnih ovir, elementarne igrice

Otroške predstave

Gledališče Ane Monro in Čupakabra

Dobrodošli v deželi velikanov! Atraktivna animacija na hoduljah, katere sporočilo je, da se velikost človeka meri z velikostjo njegovega srca, bo nepozabna in čarobna ulična izkušnja za otroke in vse, ki so mladi po srcu. V predstavi sodelujejo žonglerji, klovn in hoduljarji.

Camilo Acosta Mendoza (Kolumbija): Clamyo 

Clamyo je izkušen klovn, ki povsod, kamor pride, manifestira ljubezen in veselje. Kot pravi, vsak dan naredi revolucijo, zato ne pričakujte, da bo napihoval balone, ampak se pripravite na nenavadno, živahno in zabavno intervencijo, ki bo razmigala vaše telo in srce. 

Eric Adonbila (Gana): Žehta

Pranje perila je vsakdanje opravilo, ki je lahko zelo dolgočasno, zato si ga je treba znati popestriti. Kako to počnejo v Afriki, bo v atraktivnem in dinamičnem nastopu prikazal ganski akrobat in cirkuški performer Eric. Kdo je torej na vrsti za naslednjo žehto?

Plesna zabava 

Za plesno zabavo po poskrbela Plesna šola Zeko iz Murske Sobote. Preizkusite se lahko v hip hop-u, break dance-u, disco plesu in drugih.

Športne aktivnosti

  • Društvo Nogometna šola Mura - Animacijske športne igrice, različni nogometni izzivi, streli na vrata,
  • Košarkarski klub Radenska Creativ - Animacijske športne igrice, različni košarkarski izzivi, prosti meti na koš,
  • Namiznoteniški klub Sobota - Namizni tenis s člani NTK Sobota: Priložnost spoznati najhitrejšo igro z žogico na svetu! Vsak se bo lahko preizkusil da zadane žogico z loparjem, da zadane žogico z loparjem na mizo, da ubrani žogice robota, da se preizkusi v igranju namiznega tenisa. Za vsakega, ki se bo odločil, da se v čem preizkusi, bodo člani kluba pripravili sladko presenečenje,
  • Avto moto društvo Štefan Kovač Murska Sobota - Varnost v prometu za najmlajše, postavljen bo poligon, na katerem se bodo otroci lahko preizkusili v spretnostni vožnji s poganjači, avtomobilčki in kolesi

Kulinarika

Brez skrbi, lačni in željni ne boste. Igriva ulica po ponujala vaflje vseh vrst, sladoledne rolice, sendviče, ameriške hot dog-e, pomfri, osvežilne napitke, kavo, ledeno kavo in marsikaj drugega. 

S spleta

Komentarji (0)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Starejše novice