23. septembra obeležujemo Dan slovenskega športa. Na ta dan bomo tudi v Murski Soboti obuli športne copate, napihnili žoge, skočili v kajak ali kanu oz. na sup, razgrnili joga blazine, si privoščili vadbo v motoričnem parku, poprijeli za lok ...

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota vabi na Praznik športa ob Soboškem jezeru pri Expanu, kjer pripravljajo pestro športno dogajanje, najprej med 8. in 13. uro in nato še od 16. do 19. ure.

  • 8.15 – pohod okrog Soboškega jezera
  • 8.30 – 9.30 – nordijska hoja okrog Soboškega jezera

DOPOLDAN (8.00 – 13.00): organizirana vadba za osnovnošolce (aerobna vadba, joga, discgolf, footgolf, paintball, lokostrelstvo, zabavni igrivi poligon, vodena vadba v motoričnem parku)

POPOLDAN (16. – 19.00): športna vadba za vse obiskovalce (aerobna vadba, joga, discgolf, footgolf, paintball, lokostrelstvo, zabavni igrivi poligon, vodena vadba v motoričnem parku, supanje, surfanje, vožnja s kajaki, kanuji in pedolini)

K sodelovanju na dogodku so povabili vaditelje iz Centra športa in plesa ZEKO, Center za krepitev zdravja, torej Zdravstveni dom Murska Sobota, ekipo Panexfun, Surf in Sup klub Pomurje in Športno unijo Slovenije.

Aktivnosti, ki se jih bodo obiskovalci lahko udeležili pa so aerobna vadba, joga, discgolf, footgolf, paintball, lokostrelstvo, preizkusili se bodo lahko na zabavnem igrivem poligonu, vodena vadba v motoričnem parku, pa v raznih vodnih aktivnostih.

Predstavniki Športne unije Slovenije bodo na dogodku izvajali testiranje telesne pripravljenosti in priporočali vadbo na recept.

Še vabilo za ljubitelje filmske umetnosti

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je novo sezono v Gledališču Park pričel s filmskimi predstavami. Pripravili so izbor odličnih filmov, ki se bodo odvrteli še vse do konca septembra.

  • Sreda, 22. september, 19.00 - KAKO POSTATI DOBRA ŽENA

Živahna in barvita komedija, postavljena v šolo za gospodinje na predvečer seksualne revolucije, se z ironijo in razposajenim humorjem loteva tem ženske emancipacije in spolne enakopravnosti. Z Juliette Binoche v glavni vlogi.

  • Četrtek, 23. september, 19.00 - KAKO POSTATI DOBRA ŽENA
  • Sobota, 25. september, 19.00 - OČE

Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca.

  • Nedelja, 26. september, 19.00 - OČE
  • Sreda, 29. september, 19.00 - LUCCIO DALA

Pietro Marcello (Martin Eden) se vrača k dokumentarnemu filmu z zgodbo o svetovno znanem italijanskem kantavtorju Luciu Dalli.
To ni le poklon velikemu umetniku, ampak tudi Italiji, ki je izginila skupaj z njim. Film je svetovno premiero doživel na letošnjem Berlinalu.

  • Četrtek, 30. september, 19.00 - LUCCIO DALA

Cena vstopnice je štiri evre.

Blagajna Gledališča Park je odprta od torka do petka od 14. do 17. ure in uro pred filmskimi predstavami, v soboto in nedeljo pa le uro pred filmsko predstavo.

Do konca leta 2021 lahko nove bone (BON21) unovčite tudi za nakup vstopnic v Gledališču Park. Najnižja vrednost, za katero lahko unovčite BON21(oz. del vrednosti bona) v Gledališču Park je 15 evrov.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice