Ste tudi vi starš otroka, ki z naslednjim šolskim letom vstopa v vrtec? Potem pohitite, na voljo je še nekaj prostih mest. Z novim šolskim letom pa prihajajo tudi nekatere nove ugodnosti za starše.

V enote Vrtca Murska Sobota lahko vpišete otroka iz Murske Sobote in drugih občin. 

Ugodnosti za starše, ki stopijo v veljavo s šolskim letom 2021/2022

Pomembna novost novele Zakona o vrtcih je, da predvideva vnovično uvedbo brezplačnega vrtca za drugega otroka iz iste družine, ki je hkrati v vrtcu s starejšim otrokom.

Predvideva tudi uvedbo brezplačnega vrtca za vsakega tretjega in nadaljnjega otroka iz družine, ne glede na to ali je še kateri otrok v vrtcu ali ne.

Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o vrtcih, 32. člen:

Plačilo staršev za vrtec se določi v skladu z zakonom, ki ureja uveljavljanje pravic iz javnih sredstev. Starši, ki imajo v vrtec hkrati vključena dva otroka, so plačila za mlajšega otroka oproščeni. Starši so oproščeni plačila za vrtec tudi za tretjega in vsakega nadaljnjega otroka iz iste družine, ne glede na to, ali je v vrtec vključen hkrati s svojim sorojencem. Plačilo staršev za vrtec v višini znižanega plačila vrtcem zagotavlja državni proračun.

Kako poteka vpis?

Vlogo za sprejem otroka v vrtec najdete na spletni strani vrtca ali jo prevzamete v svetovalni službi vrtca.

Na spletni strani Vrtca Murska Sobota pa boste našli tudi vse informacije o vpisu in delovanju vrtca ter opis enot Miške, Gozdiček, Ringaraja, Urška, Romano, Krtek, Srnica in Veverička.

Vloge sprejemajo v svetovalni službi vrtca, v Talanyijevi ulici 6 v Murski Soboti, lahko pa jih pošljete tudi po pošti.

Delovni čas svetovalne službe med delovniki je med 7. in 15. uro.

Za dodatne informacije lahko tudi pokličete na 02 530 12 36.

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice