V Moravskih Toplicah se vrstijo številni dogodki. Pripravljajo zanimive etno večere, poletno tržnico, okusno kulinariko ter glasbene večere. 

Med poletjem se v Moravskih Toplicah vrstijo številni dogodki. Kaj pripravljajo ta četrtek in soboto?

Kulturni večer z Gomiličkimi dégaši in Folklorno skupino Gomila

Četrtkovi etno večeri so kulturni večeri, ki božajo dušo.

V četrtek, 4. avgusta 2022 ob 19.30 na prizorišču v središču Moravskih Toplic bodo zaigrali in zaplesali Gomilički dégaši in Folklorna skupina Gomila.

Članice in člani Kulturnega društva Gomilički dégaši so ljudski pevci in godci, ki igrajo na inštrumente domače izdelave in skrbijo za ohranjanje kulturne dediščine. Muzikantje so včasih imeli vzdevek dégaši, zato so ime dobili po kraju Gomilica v občini Turnišče, od koder prihajajo, in po dégaših – muzikantih.

Začetki njihovega društva segajo v leto 2017, uradno pa so začeli nastopati leto kasneje, ko so začeli delovati na področju ohranjanja kulturne dediščine in petju starejših pesmi. Njihova posebnost je, da k petju vključujejo tudi doma izdelane instrumente, ki izvirajo iz kmečkih orodij. Isti člani so vpeti v folklorno skupino pod imenom »Folklorna skupina Gomilice.« 

Sobotni večer bo popestrila zasedba Romano Glauso

Sobotni večeri razveselijo duha in ogrejejo srca.

V soboto. 6. avgusta 2022 ob 19.30 nastopa romska zasedba Romano Glauso, obiskovalce čaka animacija z vedeževalko Tejo.

Romano Glauso je romska glasbena skupina, ki je nastala v letu 2018 in se je širši javnosti predstavila na številnih dogodkih v Pomurju in širše.

»Širimo ljubezen do romske glasbe in igrivo veselje s plesanjem po mizah in pitjem vina. Mi smo mogoče ena rahla posebnost v romskem glasbenem polju, saj že od samega začetka našega delovanja neobremenjeno razvijamo avtorski pristop do romske glasbe. Ustvarjamo pesmi, ki gredo dobro v ušesa, od romskih balad do živahnih plesnih ritmov romskega melosa,« pravijo glasbeniki. 

Ob koncu avgusta domačine in goste pričakuje festivalsko dogajanje z otroško animacijo in tematsko vezano kulinarično ponudbo.

»Poletna doživetja pri nas bodo popestrila vaše dopustniške trenutke in ustvarila nepozabne spomine na Moravske Toplice. Pričakuje vas pestro dogajanje za vse okuse in generacije.  Verjamemo, da vam bo nabor izbranih lokalnih glasbenikov polepšal vaše dopustniške večere,« vabi Turistično informacijski center. 

Starejše novice