Zaradi izboljšane epidemiološke situacije v regiji bodo od ponedeljka, 3.8.2020, ponovno možni obiski stanovalcev in prosti izhodi.

Kot so sporočili z rakičanskega doma, bodo obiski omogočeni tudi v sobah stanovalcev v primeru nepokretnih ali bolnih stanovalcev, oziroma če ni možen transport stanovalca do mesta obiska. 

Obiski bodo dovoljeni v dveh terminih dopoldan in popoldan in sicer:
- ob 10:00 in 11:00 dopoldan
- ob 15:00 in 16:00 popoldan. 

V skladu s priporočili MZ št. 181-70/2020/803 z dne 03.07.2020 je potrebno vse obiske predhodno najaviti, pojasnjujejo v domu.

Obiski, ki potekajo v stavbi Doma lahko trajajo največ 30 minut in so omejeni na eno zdravo osebo. Odsvetuje se obisk mladoletnih oseb.

Obiskovalci, ki bodo vstopali v stavbo Doma, se oglasijo pri glavnem vhodu v stavbo Doma, kjer jih bodo sprejeli zaposleni. Najprej si bodo morali razkužiti roke ter podati izjavo o zdravstvenem stanju, izmerila se jim bo tudi telesna temperatura in preverili drugi simptomi respiratornih obolenj. Obiskovalci, ki vstopajo v stavbo Doma morajo obvezno nositi zaščitno kirurško masko, ki jim bo prekrivala usta in nos. Vsi obiski morajo upoštevati navodila zaposlenih na vhodu, obiskovalci, ki bodo sorodnike obiskali v sobah bodo imeli spremstvo zaposlenih. 

Obiske je potrebno najaviti vsaj en dan vnaprej (do 13,00 ure), obiske ob vikendih, ponedeljkih ali dela prostih dnevih, ki se nadaljujejo za vikendom, pa vsaj do petka (do 12,00 ure).
 

Najava obiskov (enota Rakičan): 031 666 584
                                                         Tanja Petrovič – [email protected]  
                                                         Bojana Mihorič – [email protected]
               
Najava obiskov (enota M. Sobota): 051 288 376 
                                                         Marta Ferencek – [email protected]
               
Najava obiskov (enota Rogašovci): 051 288 397 
                                                         Andreja Bodanec – [email protected].

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice