Razmišljate o lastnem podjetju? Imate poslovno idejo, pa vam do naslednjega koraka v svet podjetništva manjkajo podporno okolje, mentor in nasveti strokovnjakov? Zdaj imate edinstveno priložnost, da pridobite potrebno znanje in inforacije iz prve roke.

Razvojni center Murska Sobota je oktobra postal tudi center dvanajstih poslovnih idej in dvanajstih mladih podjetnikov, ki so v okviru projekta POdjetno Nad Izzive (PONI) kovali šposlovne načrte in pilili ideje. Štirje meseci so prinesli nova znanja, izkušnje, motivacijo in tisti, ki so imeli priložnost z njimi sodelovati, so prepričani, da bo Pomurje kmalu bogatejše za kar nekaj podjetij, ki jih bodo vodili uspešni in zagnani podjetniki ter ki bodo prispevala k razvoju regije.  

Med zaposlitvijo na RCMS udeležinci niso razvijali le svoje poslovne ideje ampak tudi prijateljstva, na katera se bodo ob nadaljnjem zasledovanju svojih ciljev lahko oprli.

Kako je ljubezen do vrtnarjenja ustvarila podjetnico

Brigita Šušteršič se je z družino preselila iz Ljubljane na Goričko, kjer se je njena ljubezen do vrtnarjenja le še poglobila. Skozi leta je ugotovila, da je njena največja strast vzgoja sadik, zato se je specializirala na tem področju. Na začetku je bil to le njen hobi, kar pa si je zares želela spremeniti tudi v posel. Njena glavna ideja, ko se je priključila projektu PONI, je bila, da odpre prvo vrtnarijo brez embalaže v Sloveniji.

Poleg vrtnarije pa je napisala tudi knjigo z naslovom Vzgoja lastnih sadik, ki izide sedaj konec meseca januarja in jo že lahko naročite tukaj.
 

Brigita Šušteršič, vrtnarka: Projekt PONI mi je zelo pomagal, saj smo udeleženci s pomočjo mentorjev našli, kateri je tisti problem, ki ga jaz rešujem na trgu. S pomočjo sem zaključila poslovni načrt, ki ti vzame veliko časa in se ga po navadi sam doma ne lotiš kar tako.  Veliko pa mi je pomenila tudi podpora, različna predavanja na temo podjetništva, marketinga, računovodstva. Torej prejeli smo vse informacije, ki jih mladi podjetnik potrebuje za odprtje podjetja.  
Jaz sem podjetje že odprla, knjigo napisala, zdaj pa samo še k mojemu glavnemu cilju, ki pa je, da bom že v marcu prodajala domače sadike različne zelenjave in zelišč
Projekt PONI zares priporočam vsem, ki imate idejo in željo, da postanete podjetnik. To pa je veliko lažje in bolj zabavno, ko delaš v skupini. Jaz projekt zelo toplo priporočam. 

Imaš tudi ti hobi, ki bi ga rad/a spremenil/a v poklic?

Že nekaj časa razmišljaš o lastnem podjetju pa nekako ne moreš narediti naslednjega koraka? Morda potrebuješ le delo v podpornem okolju, kjer si s pomočjo mentorjev in drugih strokovnjakov lahko pridobiš edinstvena znanja in informacije iz prve roke. Skupaj z ostalimi udeleženci programa boš deležen/a predavanj, delavnic, skupinskega dela in pomoči pri razvoju poslovne ideje.

Te zanima? Potem preveri razpisoddaj prijavnico in postani del druge skupine PONI

Dodatne informacije v zvezi z javnim razpisom in razpisno dokumentacijo dobite vsak delovni dan do vključno 25. 1. 2021 med 8.00 in 13.00, na telefonski številki: +386 (0)5 908 11 40 ali 040 716 976 oz. elektronski pošti: [email protected].

S spleta

Komentarji (0)

Starejše novice