Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota in Informacijska točka Europe Direct Pomurje organizirata drugo brezplačno projekcijo v okviru Filmskega tedna Evrope.

Na Grajskem dvorišču v Murski Soboti bo v sredo (15.7.) ob 21. uri na sporedu francoski film Posebni (Horse normes).

Osrednja akterja filma sta Bruno (Vincent Cassel) in Malik (Reda Kateb), prijatelja in predsednika društev, ki skrbijo za otroke in najstnike. Več kot dvajset let živita v drugačnem svetu – svetu avtističnih otrok in mladostnikov. S podporo neprofitnih organizacij (The Hatch & The Shelter) se odločita, da bosta usposabljala mlade iz siromašnejših območij, da postanejo skrbniki za »ekstremne« primere, ki so jih vse druge institucije že zavrnile. Izjemno partnerstvo, ki je zunaj tradicionalnih okolji.

Pod zgodbo sta se podpisala Olivier Nakache in Éric Toledano, znana tudi po uspešnici Prijatelja (Intouchables).

Napovednik filma si lahko ogledate TUKAJ!

Rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest. Za obiskovalce bo na voljo 50 mest. V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na kasnejši termin – za obvestila spremljajte Facebook strani MIKK-a in Europe Direct Pomurje. 

Na filmski večer le zdravi!

Organizatorja dogodka opozarjata, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

S spleta

Komentarji (1)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
tuncika

Tudi taki festivali bi morali imeti zagotovljeno vsaj 20 % slovensko in tradicionalno družinsko zastopanost. Tu pa sama neka tujina, agresija in obcestnost. Fuj in fej...………….

Starejše novice