Slika je simbolična.
Tudi letos v Krajinskem parku Goričko iščejo Naj ograček na Goričkon, kakšni so pogoji za prijavo?

Tudi letos Goričko drüjštvo za lepše vütro in Krajinski park Goričko v sodelovanju s Kmetijsko gozdarskim zavodom Murska Sobota in Biotehniško šolo Rakičan že devetič razpisujejo tekmovanje za Naj ograček.

Predmet javnega poziva so vrtovi v Krajinskem parku Goričko, ki imajo poleg oskrbne tudi kulturno-krajinsko in naravovarstveno vrednost.

Želijo spodbuditi na naravi prijazen način pridelovanja hrane

Namen izbora je spodbuditi gospodinje in gospodinjce, da pridelujejo hrano za družino na naravi prijazen način in pri tem skrbijo tudi za videz kulturne krajine, nadaljevanje tradicije, ohranjanje sort ter tudi za ohranjanje živalskih in rastlinskih vrst v Naturi 2000.

Kakšni so pogoji za prijavo?

Na izbor se lahko prijavijo vse osebe, ki so lastniki ali uporabniki vrta na območju Krajinskega parka Goričko, vsakega prijavitelja pa bo obiskala strokovna komisija.

Vrt si bo ogledala po predhodni najavi in ga ocenila na podlaki kriterijev: vključevanje v krajino, skrb za prostoživeče živali, skrb za okolje, pestrost vrst gojenih rastlin, način gospodarjenja, urejenost in splošni vtis.

Prvi trije najboljši po izboru komisije za Naj ograček na Goričkon bodo nagrajeni s praktičnimi nagradami donatorjev.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
azanjat_e (nepreverjen)

TRTA OGRAČEK

Starejše novice